Omlandiaan Remco Bolhuis goudhaantje in Middelstum

Op het Middelstummer sportpark kreeg de ploeg van trainer Jelmer Meinardi te maken met Omlandia. Het was voor het eerst in tijden dat beide teams elkaar in competitieverband troffen. Om precies te zijn in het seizoen 2006/2007. Op het eigen sportpark werd het destijds 1-1 en in Ten Boer eindigde het onderlinge treffen in een 4-1 zege voor Omlandia. Na negentig minuten stond Middelstum nu ook met lege handen. Remco Bolhuis was het goudhaantje voor de gasten. Hij scoorde drie keer en legde daarmee een ogenschijnlijk stevig fundament voor de uiteindelijk toch nog benauwde 2-3 zege.

Er was beide ploegen op voorhand veel aan gelegen om de punten op zak te steken. Omlandia en Middelstum bevinden zich in de groep die achter koploper NEC Delfzijl aan rennen. Daarin zitten ook DVC Appingedam en Poolster, die beiden geen fout maakten. Middelstum kwam binnen elf minuten al op achterstand te staan toen Remco Bolhuis een voorzet vanaf de rechterkant van Sem van Dijk wist te verzilveren. Even werd er gedacht dat hij daarvoor een niet toegestaan lichaamsdeel had gebruikt, maar de treffer verscheen wel op het scorebord: 0-1. Veel plezier beleefden de gasten niet aan de voorsprong, want vier minuten later was het Peter van Dam die de achterstand wist weg te poetsen. Uit een corner van Thijs Oosterhoff was het bij de tweede paal koppend raak en dus kon de wedstrijd opnieuw beginnen: 1-1. Ook nu ging het weer snel. Een prima aanval leidde tot een diepe bal van Bohdi Prenger, die bij Remco Bolhuis werd afgeleverd. Die gooide er op links een versnelling uit en toonde zich rapper dan de verdedigers van Middelstum. Oog in oog met doelman Damon Medema wist hij koelbloedig af te ronden: 1-2.

Niet veel later kreeg Mateo Milkovic, na een goede voorzet van Aijolt Douma, een mogelijkheid om de schade te repareren. Milkovic beet zich echter stuk op doelman Devon Harmsma. Na een klein half uur spelen wisten de Ten Boersters zichzelf een prima dienst te bewijzen door nogmaals te scoren. En weer was Remco Bolhuis de man die het middelpunt van een feestje was. Vanaf links werd Thijs Nienhuis kansloos gelaten, waarna de voorzet van Justin ten Harkel op maat was en de 1-3 op het bord verscheen. In de 39e minuut kreeg Middelstum een prima mogelijkheid om weer aan te sluiten. Een voorzet van Max Oldenhof belandde bij Daan van Zalm, die het binnen vijf meter van het doel de bal naast wist te krijgen. Milkovic probeerde het daarna ook nog een keer, maar weer was Harmsma heer en meester over de situatie.

Middelstum moest na de pauze aan de bak en bracht na een uur spelen Daan van Aller binnen de lijnen voor Daan van Zalm. Stephan Smit verving Wessel Oosterhoff en Gijs van Aller nam de plaats van Thijs Nienhuis in. Er werd flink wat druk op het doel van Omlandia uitgeoefend en de kansen kwamen er dan ook wel. Omlandia viel in die fase iets terug en na driekwart wedstrijd probeerde Thijs Oosterhoff het met een striemend schot. Goalie Harmsma wilde echter van geen wijken weten. Aijolt Douma overkwam niet veel later het zelfde. Uiteindelijk moest er een afvallende bal aan te pas komen om de gastheren dichterbij te brengen. Het leer viel voor de voeten van Max Oldenhof, die snoeihard van een meter of twintig raak schoot: 2-3. Er moest toen nog een klein kwartier worden gespeeld en gelet op de energie die de thuisclub nu liet zien, was de gelijkmaker ook wel verdiend geweest. Middelstum had echter buiten doelman Harmsma gerekend. Die liet zich, ondanks meerdere pogingen daartoe, niet nog een keer verschalken.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Holwierde, dat momenteel matig presteert en met zes punten uit evenveel duels ver verwijderd is van het niveau dat de Katmisbewoners moeten kunnen halen. Middelstum zal voor de aftrap nog wel eens terugdenken aan dat memorabele duel van vorig seizoen, toen het in de stromende regen en op kunstgras met 4-5 wist te winnen. Omlandia neemt het op eigen veld op tegen SC Scheemda.

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Als je wedstrijden tegen de wat grotere jongens als Omlandia wilt winnen, moet je niet binnen het halve uur drie doelpunten weggeven. Wij deden dat veel te eenvoudig in mijn ogen. We moesten heel hard werken om ons uit die situatie te spelen. Het eerste uur was voor de Ten Boersters, wij hebben er daarna alles aan gedaan. De gelijkmaker zat er zeker in, maar het mocht niet zo zijn. Ik ben heel trots over de manier waarop we hebben gestreden om langszij te komen. Dat neemt overigens niet weg dat we die strijd in het eerste uur te weinig hebben gezien. Daar moet aan gewerkt worden. Ik feliciteer Omlandia met de overwinning en complimenteer hun doelman. Die had een prima dag.’

Martijn Smit (Omlandia): ‘Donderdag hebben we een teamsessie gehad over de betekenis van het ‘zijn’ van een team. Die heeft zijn uitwerking niet gemist. We waren een uur lang de betere ploeg. Middelstum ging daarna aan het wisselen en dat bracht meer energie in hun spel. We hebben het daarna erg lastig gehad, maar in die fase wel laten zien wat we kunnen. In die periode hebben we als team de punten over de streep weten te trekken.’

* Middelstum – Omlandia 2-3 (1-3). Remco Bolhuis 0-1; Peter van Dam 1-1; Remco Bolhuis 1-2; Remco Bolhuis 1-3; Max Oldenhof 2-3 (foto: Jaap van der Laan/MiddelstumInfo).

No Replies to "Omlandiaan Remco Bolhuis goudhaantje in Middelstum"