SGV boekt reguliere zege op thuisclub KRC

Koploper SGV heeft in de uitwedstrijd tegen KRC geen fout gemaakt en de zesde overwinning op rij weten te boeken. De ploeg van trainer Michel Dammer wist de uitwedstrijd op het Kantster kunstgras met 0-4 te winnen. Een zege waar eigenlijk niemand van opkeek, al was men binnen het kamp van KRC dan ook wel van mening dat de doelpunten wel erg gemakkelijk waren weggegeven.

Voor aanvang van de wedstrijd werd KRC nog even op de gevoelige plaat vastgelegd omdat men nieuwe inloopshirts overhandigd had gekregen. Dat SGV voetballend gezien hoger ingeschat moest worden, was op voorhand wel duidelijk. KRC moest een aantal vaste waarden missen, maar kon desondanks nog een representatief elftal op de been brengen. Binnen acht minuten lag de bal voor het eerst achter doelman Gijs Wassink, die gedurende het duel een aantal knappe reddingen wist te verrichten. Jasper Boonstra wist de bal na simpel balverlies van de gastheren bij Jord Blokker te krijgen en die schoof op zijn beurt het leer binnen: 0-1. Mede dankzij de wind, die van doel tot doel waaide, wist KRC een aantal keren in de buurt van de Schildwolder goalie Marijn Jager te komen. Behoudens een schot van afstand leverde dat echter niet veel gevaar op.

Korte tijd later moest KRC de verdediging weer op scherp zetten toen Jord Blokker de bal aan de linkerkant ontving. Hij zette het op een lopen, wist op snelheid en techniek drie verdedigers het nakijken te geven en joeg de bal na achttien minuten voor de tweede keer tegen het nylon: 0-2. KRC probeerde het windvoordeel uit te buiten, maar trof een vrij gesloten defensie van SGV, die de lange bal er goed uit wist te halen en niets weggaf. Na de twee goals van Blokker was het Stan van den Berg die nog een keer dreigend in de zestien van de Kantsters wist op te duiken. Het schot dat hij van zijn voet liet vertrekken werd knap gekeerd door Wassink.

Na de doelwisseling mocht SGV kijken of zij iets met de rugwind konden uitrichten. Het spelbeeld werd in het tweede bedrijf vrij eentonig. De Schildwolders speelden de bal rustig rond maar wisten niet echt dreigend te worden als ze eenmaal in de buurt van het strafschopgebied van KRC waren opgedoken. De eerste, grote mogelijkheid van het tweede bedrijf was zelfs voor de gastheren. SGV mocht ene vrije trap nemen op twintig meter van het eigen doel. De communicatie haperde echter en in plaats van ene medespeler te bereiken, kreeg Stef Oosterhuis het leer aangespeeld. Hij verscheen oog in oog met goalie Jager. Die wist de Kantster van scoren af te houden en kreeg daarna niet veel meer te doen.

SGV kon in het verdere verloop van de tweede helft proberen de voorsprong verder uit te breiden. Door het spel goed te verleggen, ontstonden er ook kansen. Het scoren ging echter niet zo gemakkelijk. Na driekwart wedstrijd was het wel weer raak. Een scherpe voorzet van Stan van den Berg leek in de handen van Wassink te belanden. De sluitpost kreeg het speeltuig echter niet onder controle, waarna deze voor de voeten van Jelte Bos viel. Die wist de bal eenvoudig binnen te tikken: 0-3. Tijd om van de tik te herstellen kreeg KRC niet. SGV zat er meteen weer bovenop. Een vrije trap op de rand van het Kantster strafschopgebied werd door Wouter Steen over de muur op doel geschoten. Goalie Wassink wist het gevaar in eerste instantie te bezweren, maar verwerkte de inzet niet goed, waarna Jelte Bos er als de kippen bij was om zijn tweede van de middag te maken: 0-4. De laatste grote kans was eveneens voor de gasten en kwam op naam van Wouter Steen. Hij schoot keihard op het Kantster doel, maar weer stond Wassink in de weg. Nu viel het leer goed voor Robert Kluppel. Hij wist de bal echter niet genoeg snelheid mee te geven zodat Wassink ook in tweede instantie overeind bleef.

Een opvallende wissel aan de zijde van de gasten was het inbrengen van William Folkersma. Vier jaar geleden leek zijn voetbalcarrière op een dood spoor te zitten na een blessure. Na die vervelende periode mocht hij nu echter weer minuten maken. Na dik negentig minuten vond scheidsrechter Boerema dat het mooi was geweest. SGV had wat het wilde en maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen Stedum. KRC gaat komend weekeinde op bezoek bij Eenrum.

Johan de Keijser (KRC): ‘Dat je verliest van SGV is niet zo verwonderlijk. We hebben nu de twee bovenste ploegen gehad, maar moeten wel kritisch blijven en van onze fouten leren. Ik baal enorm van zo’n wedstrijd als deze, maar dat zal de sportman in mij wel zijn. SGV wint overigens terecht. Ze zijn dodelijk in het benutten van kansen, al ben ik van mening dat Meedhuizen beter aan de bal is. Het kampioenschap zal wel tussen deze twee teams gaan. Wij moeten de komende twee wedstrijden vier punten pakken om onze doelstelling te halen en dat is twee of drie ploegen onder ons houden.’

Michel Dammer (SGV): ‘Spelen op kunstgras was voor ons wat onwennig. De wind en de regen maakten het er ook niet beter op. Toch zijn we geen moment in de problemen geweest. En hebben we het duel vanaf het eerste moment gecontroleerd. De jongens voetballen anders dan vorig jaar en daar plukken we nu de vruchten van. Ik moet de hele groep ook een compliment maken voor de grote trainingsopkomst. Het maakt het voor de staf erg lastig om te bepalen wie er wekelijks in de basis staat.’

* KRC – SGV 0 – 4 (0 – 2). Jord Blokker 0-1; Jord Blokker 0-2; Jelte Bos 0-3; Jelte Bos 0-4.

No Replies to "SGV boekt reguliere zege op thuisclub KRC"