ZEC maakt het winnend Poolster knap lastig

Na de tien doelpunten in het duel met Holwierde, was het voor Poolster opnieuw scoren en vissen geblazen. In de thuiswedstrijd tegen ZEC zegevierden de mannen van trainer Jeroen de Groot met 4-3, maar liet het team van oefenmeester Wilhem van der Wiel zien dat er geen enkele ploeg op zijn lauweren kan rusten als de promovendus de tegenstander is.

In Holwierde liet Poolster vriend en vijand verbaasd staan toen een 3-1 achterstand werd weggewerkt en er uiteindelijk met 4-6 werd gewonnen. Daarbij vielen overigens enkele bijzonder fraaie treffers. De toeschouwers waren dan ook benieuwd of het duel met de Zandeweersters weer een soortgelijk spektakel zou opleveren. Ze kwamen niet bedrogen uit, want de beide ploegen maakten er een enerverend duel van. Op de bank van de Zandeweersters ontbraken Gijs Balkema en Sander Kruit. Aan de zijde van Poolster kon Marco Dijkstra niet aantreden. Poolster begon goed, forceerde wat corners, maar wist er geen voordeel uit te putten.

ZEC koos er voor om zich in te laten zakken, terwijl het positiespel van de geelzwarten meer dan acceptabel. Aan de kant van de gasten verliet Elvis Hedzic het strijdtoneel al snel. Hij zat volgens coach Wilhem van der Wiel niet lekker in de wedstrijd en werd vervangen door Melvin Sikkema. Aanvallend kregen de bezoekers nu wel meer stootkracht, maar het zorgde er ook voor dat het in verdedigend opzicht wat minder werd omdat Sikkema nu eenmaal geen typisch meeverdedigende speler is. Na een kwart wedstrijd wist ZEC de leiding te nemen. Youri Buurlage wilde een voorzet afleveren, maar zag die poging tot ieders verbazing zomaar achter doelman Ronan Herder zag neerdalen: 0-1. Dat was op dat moment tegen de verhouding in. Toch wist ZEC na die treffer goed mee te doen, al was het dan ook vaak wat opportunistisch. Tien minuten later werd een corner van Koen Biemond door Johan Dijkman binnen gekopt: 1-1. De wedstrijd was daarna aardig in evenwicht, waarbij het meer verzorgde voetbal van Poolster kwam. Uit een prima aanval over links via Robbert Kok en een dito voortzetting van Kevin Bijlsma werd het Koen Biemond redelijk gemakkelijk mogelijk gemaakt om voor de 2-1 ruststand te zorgen.

Nadat er van doel was gewisseld, was het Johan Dijkman die een bal niet goed wist te verwerken. Melvin Sikkema was er vervolgens heel snel bij om voor de gelijkmaker te zorgen: 2-2. De open wedstrijd golfde daarna op en neer, waarbij de meeste druk aan Spijkster zijde werd ontwikkeld. Daan Bos slalomde op zeker moment langs een drietal Zandeweersters en bediende Raoul van der Ploeg op maat. Die liet zich het buitenkansje niet ontnemen om Poolster op 3-2 te zetten. De gastheren waren toen de bovenliggende partij en toen Kevin Bijlsma een voorzet van Jesse Smit in drie pogingen tot doelpunt had weten te promoveren, leek het duel op slot te zitten: 4-2. Het gaf de thuisclub wat lucht, maar ook niet meer dan dat. ZEC weigerde zich bij de feiten neer te leggen en kwam, met nog een kwartier te spelen, dichterbij door een doelpunt van Robin Stoter: 4-3. Vervolgens smeten de gasten alle schroom van zich af en gingen ze op jacht naar de gelijkmaker. Poolster had alle geluk van de wereld dat het ZEC niet lukte om de achterstand helemaal weg te werken. De meegekomen doelman Nick Blok presteerde het bijna om de bal in de kruising te jagen, maar dat werd voorkomen in eendrachtige samenwerking tussen doelman Ronan Herder en Jesse Smit, die net lang genoeg was om de bal weg te koppen.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Op basis van het vertoonde spel ben ik van mening dat we terecht hebben gewonnen. Al had ik ook niet raar opgekeken als het ZEC wel was gelukt om langszij te komen. Dat was dan ook weer niet helemaal onverdiend geweest. Ze hebben een leuke ploeg, die goed meedeed maar ik ben blij dat we hebben gewonnen. We kunnen hier weer verder mee.’

Wilhem van der Wiel (ZEC): ‘Ik heb vooraf tegen de jongens gezegd dat Poolster bij vlagen goed kan spelen, maar ook slechtere fases heeft. Bij vlagen konden we goed meekomen, maar je ziet toch dat er bij Poolster een aantal geslepen spelers rond loopt. Voor ons is dit weer een leermoment. Wij mogen in sommige situaties best wat meedogenlozer zijn. Er is echter nog geen man overboord. We doen aardig mee en kijken uit naar de wedstrijd van zaterdag als we tegen Corenos moeten. Ik ken Marco Pesiwarissa vrij goed en wil nu wel eens een keertje van hem winnen.’

* Poolster – ZEC 4-3 (2-1). Youri Buurlage 0-1; Johan Dijkman 1-1; Koen Biemond 2-1; Melvin Sikkema 2-2; Raoul van der Ploeg 3-2; Kevin Bijlsma 4-2; Robin Stoter 4-3 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "ZEC maakt het winnend Poolster knap lastig"