Druiven zuur voor verliezend SV Bedum

Tweedeklasser SV Bedum is er opnieuw niet in geslaagd om een competitiewedstrijd succesvol af te sluiten. Het bezoekende VEV ’67 van oefenmeester Kees Pranger ging er met de winst (0-1) vandoor. Voor de gastheren waren de druiven erg zuur. Niet alleen had men de vijfde opeenvolgende nederlaag te slikken gekregen, maar er had meer voor de gastheren in gezeten.

De start van de competitie gaf nog enige hoop toen SV Bedum op bezoek bij vv Groningen een 1-5 overwinning wist te boeken. Sindsdien staan er louter nederlagen op het conto van de paarshemden en daar hadden ze in het thuisduel met VEV ’67 graag verandering in willen aanbrengen. ‘We hadden minimaal een punt verdiend. In de eerste helft kreeg Kas Huttenga een goede mogelijkheid om de bal binnen te tikken, maar schoot naast en in de tweede helft regende het kansen aan onze zijde. Die werden gemist door onder anderen Twan Ahlers, Thijs Boskamp en Milan Smit’, sprak trainer Leudi Stoepman van de gastheren na afloop. Hij zag zijn ploeg vooral na rust prima spelen, maar toen vergaten de gastheren zichzelf te belonen. VEV ’67 kwam er toen nog maar sporadisch uit. De enige treffer van de wedstrijd kwam tot stand na 29 minuten spelen. Nadat SV Bedum tot drie keer toe een poging had zien mislukken om de bal door het midden weg te krijgen, sloeg Tom van Leeuwen toe: 0-1. ‘Ondanks de nederlaag zie ik dat de spelersgroep betere keuzes begint te maken in het aanvallen en creëren we de afgelopen weken meer kansen. Nou moet de bal nog in het netje’, aldus Stoepman.

Zijn collega Kees Pranger, die het Noord-Groninger voetbal maar al te goed kent, was van mening dat zijn ploeg voor de thee de bovenliggende ploeg was geweest. ‘We scoorden maar één keer en dat was eigenlijk te weinig. Los van het eerste deel van de wedstrijd speelden we zoals het weer. Hard werkend, maar niet best. In de tweede helft had SV Bedum inderdaad meerdere scoringskansen. Onze doelman Pim Wellinghoff wist zeker twee doelpunten te voorkomen. Omdat de Bedumers steeds meer ruimtes lieten vallen, kregen wij daarentegen in de counter mogelijkheden via Raymon Wegter, Tom van Leeuwen en Marco Soeten.’ Met nog een minuut of tien te gaan wilde VEV ’67 graag dat het kunstlicht werd ontstoken omdat het, mede door de slechte weersomstandigheden, wel erg snel begon te schemeren. Of het nou een tactisch foefje was om de dadendrang van de thuisclub wat af te remmen of niet, de lampen gingen inderdaad aan. Het zicht werd daardoor beter, maar aan de stand veranderde niets meer.

* SV Bedum – VEV ’67 0-1 (0-1). Tom van Leeuwen 0-1.

No Replies to "Druiven zuur voor verliezend SV Bedum"