Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we iets lager dan te doen gebruikelijk. Eersteklasser Winsum kwam niet in actie en tweedeklasser SV Bedum staat elders op deze site al met ene verhaal. En dus is SC Loppersum nu ‘hoogste’ ploeg in de inmiddels 84e editie van het voetbaloverzicht.  Daarin enkele verrassingen, opmerkelijke uitslagen en bevrijdende overwinningen.

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM EN GO0EN GEEL IN BALANS

SC Loppersum heeft op het eigen sportpark aan de Bosweg (zie foto) een 1-1 gelijkspel geboekt in het duel met Groen Geel. In het team van trainer Heiko van den Berg ontbrak Rik Buikema. Na zeven minuten was het al raak voor de gastheren. Diederik Dijk mocht een vrije trap nemen en bood Olav Sleurink de mogelijkheid om de score te openen. Die maakte geen fout en dus was het spel al vroeg op de wagen gezet: 1-0. Naarmate het duel vorderde, kwam Groen Geel beter in de wedstrijd. Op het Lopster gras was het Melle Gebben die na de pauze de ploegen op gelijke hoogte wist te schieten: 1-1. Groen Geel wilde meer, maar doelpuntenmaker Gebben wist alleen de paal te toucheren. Tim Maneschijn liet op zijn beurt de kans liggen om de thuisclub alsnog naar de winst te schieten en dus eindigde het levendige duel in een remise.

4e Klasse D Zaterdag
NOORDWOLDE PAKT EERSTE DRIEPUNTER

Soms moet je het geluk een keer aan je zijde hebben en daar weten ze bij Noordwolde sinds de uitwedstrijd tegen SV Haulerwijk alles van. De mannen van trainer Elsin Yilmaz waren wel aan een succesje toe en lieten aanvankelijk het betere spel zien. Voor de pauze werd er echter niet gescoord. Dannick Meima zorgde na een klein uur voor de openingstreffer (0-1) en daarna was het afwachten met welk antwoord de gastheren zouden komen. Dat leek er niet te komen, totdat de bal in de slotminuut op de stip werd gelegd na een overtreding van Lennart Havinga en de zege van Noordwolde in gevaar kwam. De inzet ketste echter af op de paal en dus ontsnapte Noordwolde nadrukkelijk aan de gelijkmaker. Daar maalde naderhand niemand om binnen de gelederen van de geelzwarten. Het doel was bereikt, de drie punten gingen mee naar huis.

SIOS KRIJGT OP DE BROEK VAN WASKEMEER
Een goed resultaat halen uit de uitwedstrijd tegen Waskemeer was voor SIOS al een hele opgave, maar met 6-1 verliezen werd uiteindelijk de realiteit. De Sauwerders speelden te pover om het de gastheren echt lastig te maken.

Binnen een tijdsbestek van amper vijf minuten lag de bal al in het Sauwerder doel door toedoen van Mitchell Schievers: 1-0. Na een prima onderschepping waren het echter de bezoekers die bijna net zo snel terug wisten te slaan. Een counter werd onderbroken door Willem de Jong. De arbiter van dienst oordeelde dat hij Rohan Dijk niet volgens de regels had afgestopt en deponeerde de bal op elf meter van het doel. Sander Bultena liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 1-1. De thuisclub wist zich te herstellen en kwam door toedoen van Jurrien Hummel nog voor de pauze op 2-1. Waar SIOS het voor de pauze nog wel kon bijsloffen, zag de tweede helft er iets anders uit. Een te korte terugspeelbal leidde tot de 3-1 van Mitchell Schievers en toen was het wel gebeurd met het team van trainer Quincy Dijkstra. Een benutte strafschop betekende de derde goal van Schievers en vervolgens mocht ook Bouwe Venstra zich nog twee keer laten feliciteren. Komend weekeinde wacht SIOS de thuiswedstrijd tegen koploper HSC.

4e Klasse E Zaterdag
DE FIVEL DIEPER IN PROBLEMEN NA VERLIES TEGEN RZ BAFLO
In Zeerijp stond een niet onbelangrijke wedstrijd op de rol voor gastheer De Fivel en het bezoekende RZ Baflo. Beide ploegen moesten op zoek naar ene overwinning, waarbij de meeste druk vooral bij De Fivel lag. Uiteindelijk waren het echter de Bafloërs die de zege (1-3) in de knip staken en de Riepsters daarmee nog dieper in de zorgen drukten.

Na vijf wedstrijden hadden de gastheren nog maar één schamel puntje weten te verzamelen, terwijl promovendus RZ Baflo in ieder geval al een driepunter op zak had. Aansluiten bij de middenmoot was voor de gasten de motivatie om een goed resultaat neer te zetten, winnen om onderin weg te komen gold voor het ‘andere Oranje.’ De Fivel begon goed aan de wedstrijd en wist door een treffer van Joran Bos aan de leiding te komen. Goalie Rick Folkerts gleed weg en deponeerde bal ongelukkigerwijs in de voeten van Joran Bos. Die wist daar wel raad mee en tekende voor de openingstreffer: 1-0. Een domper voor de gasten, die zich echter snel wisten te herstellen. Na een kwartier spelen was het Nick Lukassen die dankbaar profiteerde van Riepster balverlies, doelman Chris van Dijken liet staan en voor 1-1 wist te zorgen. Een paar minuten later moest de sluitpost opnieuw vissen. Een corner van RZ Baflo werd door Jan Dietert van der Tuuk terug gekopt op Nico Pouwels, die het net vervolgens opnieuw liet bollen: 1-2. Reinout Geuze liet voor de thee nog de mogelijkheid liggen om de voorsprong uit te breiden, zoals Eirik Eide aan de kant van De Fivel een uitgelezen mogelijkheid verloren zag gaan. Zijn inzet raakte paal en lat, waarna de bal het veld weer in vloog.

Toen er van doel was gewisseld werd het er allemaal niet beter op. De ploegen wisten elkaar aardig in evenwicht te houden, terwijl de omstandigheden er niet beter op werden. Het begon steeds harder te regenen en daar werd het veld ook niet beter op. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. ‘Eigenlijk was het in het tweede bedrijf een wedstrijd van niks’, vertelde oefenmeester Willem Kluin na afloop. Terwijl de gastheren pogingen bleven ondernemen om de bordjes letterlijk en figuurlijk te verhangen, wist RZ Baflo het duel uiteindelijk te beslissen. Marnik Bolhuis ging op de rand van het strafschopgebied onderuit en vervolgens was het Duncan Torrenga die de vrije trap achter Van Dijken schoot: 1-3.

5e Klasse D Zaterdag
EZINGE GAAT ONDERUIT IN DUEL MET OKVC
Ezinge is er na het verlies in Ulrum tegen VVSV ’09 niet in geslaagd om zich te herpakken. De thuiswedstrijd tegen OKVC ging met 0-2 verloren. De prima spelende gasten waren zeker in de eerste helft heer en meester. Daarbij dient overigens wel te worden gezegd dat de Ezingers hen daartoe ook alle gelegenheid boden.

De ondermaatse afronding en het optreden van doelman John Nooren leken er voor te zorgen dat de rust zou aanbreken zonder dat er gescoord was. De sluitpost ging echter vlak voor het rustsignaal gruwelijk de fout in. Hij wilde kort opbouwen , maar schoof het leer in de voeten van OKVC-er David Feitsma. Die had een leeg doel voor zich en zorgde voor 0-1. In de pauze besloot coach Ronald Bouwman een dubbele wissel toe te passen. Ewold Staal en de niet fitte Mark Vlonk werden vervangen door Steven Werkman en de pas vijftien jaar oude Joachem Guikema. Ook werd besloten om aanvallender te gaan spelen. De gastheren kwamen dan ook goed uit de kleedkamer. Jelle Huizingh en Jasper Dijkstra waren dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van Huizingh leek met de hand te worden geblokt, terwijl Dijkstra op de lat mikte. De goede start kreeg geen vervolg. OKVC nam langzaam maar zeker het initiatief weer over en dat resulteerde na een dik uur spelen in de 0-2 van Jasper Ludema. Daarna vloeiden de krachten weg bij Ezinge en had OKVC de score zomaar kunnen uitbreiden. Het bleef echter bij de twee treffers en dat was op zich al pijnlijk genoeg voor Ezinge. De Oldehoofsters daarentegen staan nu op een voor hun doen prima derde plaats in 5D.

MEEDHUIZEN WINT VAN HEKKENSLUITER STEDUM
Het begint er onderhand aardig somber uit te zien voor Stedum. Na zes wedstrijden heeft het team van trainer Cris Feldman nog maar één punt weten te behalen. Nu ging de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Meedhuizen met 0-5 verloren.

De eerste mogelijkheid was nog wel voor de nog altijd gehandicapte gastheren, die Stijn Hamstra en Lorenzo Spitsbaard nog steeds niet beschikbaar hebben. En toch begon Stedum eigenlijk niet eens zo onaardig. Doelman Mickael Bos wist echter te voorkomen dat de thuisclub na een poging van Milan de Vries op voorsprong zou komen. De gasten waren wakker geschud en kwamen al snel met een antwoord. Kevin Reiffers ging er op links vandoor en wist de bal bij Randy Bonthuis te krijgen. Die maakte geen fout en bracht de bezoekers aan de leiding: 0-1. Nog geen drie minuten later had de marge verdubbeld moeten worden, maar de inzet van Jelmar Christiaans eindigde in de ballenvanger achter het Stedumer doel. De groenhemden regen de kansen aaneen. Doelman Boelie de Sturler wist zijn team vooralsnog te behoeden voor een nog grotere achterstand. Meedhuizen kwam nog een keer goed weg toen een inzet van Tiemen Dijk op de lat terecht kwam en zomaar de gelijkmaker had kunnen opleveren.

Na de doelwisseling trapte Meedhuizen het gaspedaal nog wat dieper in. Jelmar Christiaans was de eerste die De Sturler probeerde te verschalken. Hij verslikte zich, maar wist de half gekeerde inzet toch nog bij Kevin Reiffers te bezorgen. Die stofte vervolgens af: 0-2. Voordat Stedum van die dreun was bijgekomen, lag de bal opnieuw in het net. Christiaans was andermaal de aangever, maar nu mocht Tiago Fernandes raak koppen: 0-3. De thuisploeg leek daarna uitgeblust te zijn en toen de bal ook nog eens door Erik Sevenhuysen in het eigen doel werd gemikt (0-4) was het helemaal gedaan. Het slotakkoord kwam grotendeels op naam van de Meedhuizer goalie. Een verre trap bereikte Jelmar Christiaans en die bepaalde op zijn beurt de eindstand op 0-5. Uiteindelijk een niet helemaal onverwachte, gemakkelijke zege van Meedhuizen, dat zaterdag met FC LEO te maken krijgt. Stedum daarentegen wacht opnieuw een zware klus. Dat gaat namelijk op bezoek bij koploper SGV.

ZEESTER KLOPT BUURMAN VVSV ‘09
In Zoutkamp spraken ze voor aanvang van de wedstrijd tussen Zeester en buurman VVSV ’09 al van ‘El Classico’, maar dat predikaat verdiende het duel zeker niet. Het was wel interessant om te zien of Zeester zich zou weten te herstellen van twee nederlagen op rij en of VVSV ’09 na de verrassende zege op Ezinge nog een keer zou kunnen stunten. Zo ver kwam het niet. De mannen uit het vissersdorp wisten de punten in eigen huis te houden en met 2-0 te winnen.

De omstandigheden waren zwaar op het Zoutkamper sportpark. Het veld was moeilijk bespeelbaar en dat werd er in de loop van de tweestrijd niet beter op toen het steeds harder begon te regenen. Beide ploegen moesten het zonder een viertal spelers zien te rooien. Zeester was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. De Ulrumers werden op eigen helft vastgezet, kwamen nauwelijks aan voetballen toe en wisten zich amper een kans te creëren. Een punt meenemen leek het doel te zijn van deze voetbalmiddag en daar deden ze dan ook alles voor. Het mocht echter niet baten. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied mocht Vince van der Veen aanleggen voor een vrije trap. Zijn strakke schuiver viel na twaalf minuten binnen: 1-0. Zeester zocht daarna een snelle beslissing, maar wist het leer vooralsnog niet nog een keer tussen de palen door te schieten. Popke Jan Zwart leek de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar liet de mogelijkheid liggen. De gasten wilden vervolgens ene strafschop omdat Harm Klaver onderuit zou zijn gehaald. Daar had de arbiter van dienst zijn eigen mening over. Het waren de enige momenten waar VVSV ’09 op terug kon vallen, want in de eerste helft was het vooral tegenhouden geblazen.

Na de thee kwam VVSV ’09 iets beter voor de dag, maar echt gevaarlijk werden de gasten nog steeds niet. Omdat Zeester echter bleef weigeren om het duel op slot te gooien, was het telkens uitkijken geblazen voor een misschien wel succesvolle Ulrumer tegenstoot. Naarmate het duel vorderde, werd het veld steeds zwaarder en hoewel beide teams hun best deden om er voetballend iets van te maken, was toch te zien dat de omstandigheden hun tol begonnen te eisen. De misverstanden stapelden zich op, de bal kon niet meer goed verwerkt worden en af en toe ontstonden uit het niets hachelijke situaties. Zeester ontsnapte toen Hans Steigstra op de paal schoot en Wilfred Kooi zag een inzet naast vliegen. Het waren waarschuwingen aan het adres van de gastheren, die uiteindelijk de sleutel wisten te vinden waarmee de deur dicht werd gegooid. Cees de Jong besliste het duel met een stiftje over de goalie van VVSV ’09 en tekende daarmee voor de 2-0 eindstand.

NOORDPOOL UFC – EENRUM 4-3
Doelpunten Noordpool UFC: Jan Bekkering, Ricardo Sikkema, Jarickson Saragoza en Haben Mulue Rezene.
Doelpunten Eenrum: Job van der Horn (2) en Henri Groenbroek.

FC LEO – WARFFUM 2-2
Doelpunten FC LEO: Frank Veenwijk en Rick Schuttenbeld
Doelpunten Warffum: Stefan van den Berg en Kevin Janssen

5e Klasse E Zaterdag
GEO HEEFT EERSTE ZEGE TE PAKKEN
Het Garmerwolder GEO heeft de eerste driepunter van dit seizoen op zak. Het bezoekende Oosterparkers kreeg een onvervalste zevenklapper (7-0) om de oren van het team van trainer Leendert Nieborg. Afgelopen seizoen wist GEO beide confrontaties met de Stadjers in winst om te zetten. Hoewel resultaten uit het verleden nog geen garantie geven, moest het voor het gevoel van de gastheren nu wel gebeuren. In alle gespeelde wedstrijden was het spel goed geweest, maar bleef de beloning van een driepunter uit.

Na vijftien minuten stond er al een 3-0 tussenstand op het scorebord. GEO overdonderde Oosterparkers volledig. Na een vrije trap van Tim van de Belt kopte Alex Sarfo in de vierde minuut zijn eerste goal tegen het net. De tweede treffer viel twee minuten later. De voorzet van Aron van Geffen werd door Robert Bleeker keurig afgerond. In de 15e minuut wist Sarfo zijn tweede van de middag te maken. Nadat de keeper een schot van Bart van der Tuuk had gered kon Sarfo uit de rebound de 3-0 maken. Het duurde tot aan de 39e minuut voor dat weer gejuicht kon worden. Jurry de Boer schoot de bal na een eentweetje met Robert Bleeker in de korte hoek: 4-0. Voor de rust werd door Noud Woltjer ook nog de 5-0 gemaakt. Een afstandsschot werd door de keeper niet goed verwerkt en belandde achter hem in het net. Deze ruststand betekende voor GEO een enorme luxe en gezien de hoeveelheid gemiste kansen was het nog niet eens geflatteerd.

De tweede helft begon meteen weer met een kans voor GEO. Het lukte Jurry de Boer echter niet om, op dat moment, zijn tweede goal te produceren. Die kwam er alsnog in de 63e minuut. Uit een strakke voorzet vanaf rechts tikte hij de bal achter de keeper: 6-0. De laatste treffer in deze ongelijke strijd kwam in de 67e minuut tot stand uit een combinatie van twee spelers die net waren ingevallen. Een prima voorzet van Johan Dreise werd koppend afgerond door Folkert van Zanten: 7-0. Topscorer Bart van der Tuuk had het geluk niet aan zijn zijde. Kansen om een goal te maken waren er voldoende maar telkens vond hij de keeper op zijn weg. Het enige wapenfeit van Oosterparkers werd in de 85e minuut genoteerd. Een afstandsschot werd op de paal geschoten. Voor keeper Remco Been was het erg prettig dat het aluminium een handje hielp. Hij kon eindelijk de nul een keer vasthouden. Het was al met al een verdiende overwinning die GEO een positief gevoel moet geven richting de komende wedstrijden.

5e Klasse F Zaterdag
VVS – SC ANGELSLO 2-1

Doelpunten VVS: Danny van Lang en Mika Hillenga

BARGERES – WAGENBORGER BOYS 2-1
Doelpunt Wagenborger Boys: Arjan Haveman

OLDAMBTSTER BOYS – SETA 2-6
Doelpunten Oldambtster Boys: Jordi Sanders en Emil Heeres.

4e Klasse C Zondag
HEILIGERLEE – SIDDEBUREN 2-0

5e Klasse C Zondag
WEO KRIJGT ZEVEN GOALS OM DE OREN
Voor WEO stond zondag de uitwedstrijd in en tegen Usquert op het programma. Na het gelijkspel van een wek eerder tegen koploper Groen Geel was het zelfvertrouwen gestegen bij de mannen uit Woldendorp. Aanvoerder Niek van Eerden en Rob Landman keerden terug van blessures, maar hier tegenover stonden weer de afwezigheid van een drietal andere spelers. WEO wist geen indruk te maken in het duel met de gastheren, die een 7-3 overwinning lieten noteren.

In de eerste minuten van de wedstrijd nam Usquert het doel van WEO meerdere keren onder vuur. Een van deze schoten zorgde in de 5e minuut voor de 1-0 voorsprong voor de gastheren. Na een goede inspeelplaats van Niek van Eerden op Kebba Darboe kon die Thom Bakker in staat stellen om WEO weer op gelijke hoogte te brengen. Heel lang stond deze stand niet op het scorebord. WEO probeerde geduldig op te bouwen. Een slechte aanname, net toen Usquert druk ging zetten, zorgde ervoor dat de spits op de keeper af kon en niet faalde. Een tiental minuten later wist Usquert de voorsprong uit te breiden door een vrije trap binnen te schieten. Hierna werd WEO ook een aantal keren gevaarlijk en scoorde het via Thom Bakker nog voor de rust. De treffr werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Er werd derhalve met een 3-1 stand gerust.

Na rust wist Usquert in een kort tijdbestek de voorsprong naar 5-1 uit te bouwen. In de 63e minuut kwam WEO op 5-2 toen Jan Meijerhof op aangeven van Wouter Slager de bal binnen werkte. Hierna was het tijd om wat verse krachten in het veld te brengen. Rob Landman, Dennis de Vries en Thom Bakker verlieten het veld voor Benjamin Havik, Bert Jager en Robert Schmidt. Een paar minuten na zijn binnenkomst was Benjamin Havik meteen belangrijk door een vrije trap panklaar te leggen voor spits Niels Jansen die de stand op 5-3 bracht. Waar WEO misschien dacht nog terug te komen, was het Usquert dat doel wist te treffen: 6-3. De aanval van Usquert leek goed te worden verdedigd, maar de bal werd zomaar in de voeten van een tegenstander geschoven die hier graag gebruik van maakte. Vlak voor tijd werd het ook nog 7-3 in het voordeel van Usquert. Blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter Kuipers niet nodig en hij floot dan ook na na negentig minuten af.

Het gevoel na afloop bij WEO was dat het voetballend misschien niet veel slechter was dan de tegenstander, maar als je zoveel fouten maakt dan is het lastig voetballen. Zondag kunnen de Woldendorpers revanche nemen op zichzelf als Wedde op bezoek komt.

Doelpunten Usquert: Alain Kakassa, Karim Layeb, Samad Faraouni, Lorenzo Schokker (2) en Rick Blaauw (2).
Doelpunten WEO: Jan Meijerhof, Niels Jansen en Kebba Darboe.

SV WOLTERSUM – DWZ 0-4

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"