Ruime zege voor stroef startend DRC Phoenix

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen RC Zwolle 2 op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou DRC Phoenix tegen het tweede team van RC Zwolle een goede overwinning moeten kunnen behalen. Het eerste jaar dat de Delfzijlsters in de derde klasse zijn teruggekeerd, draait men bovenin mee. Voor de gasten uit Zwolle is dat een ander verhaal. De ploeg bivakkeert in de onderste regionen op de ranglijst, mede ook doordat het eerste team een moeizaam seizoen meemaakt. De gastheren wisten de ongelijke strijd met 73-8 in hun voordeel te beslissen.

Het was alweer een aantal weken geleden dat DRC Phoenix had gespeeld doordat de rugbybond vanwege de vakantie een aantal weekenden vrij had gepland. Dit was te merken aan het spel van de gastheren. Kleine fouten zorgden ervoor dat er geen snelheid in het spel kwam. Ook werd DRC Phoenix gedwongen door een goed startend Zwolle om veel op de eigen helft te spelen. Aanvallend begon het erg stroef bij de thuisploeg, terwijl het verdedigend wel goed in elkaar stak. Met vereende krachten wist de thuisclub schade te voorkomen en een tweetal goede aanvallen van Zwolle tot op een meter van de try-lijn te stoppen. Met een aantal goede kicks verschafte DRC Phoenix zichzelf weer lucht.

Het stevige verdedigende werk van DRC Phoenix eiste slachtoffers aan de kant van de gasten. Een van de spelverdelers moest er vroeg in de wedstrijd af met een schouderblessure en de thuisclub begon meer de controle over de wedstrijd te krijgen. Goede aanvallen werden opgezet en richting het einde van de eerste helft werd het verschil ook op het scorebord steeds groter. Goede tries van zowel de voorwaartsen als de snelle mannen in de lijn leverden veel punten op.

De tweede helft veranderde weinig. DRC Phoenix bleef veel tries scoren en voor Zwolle was het vooral overleven. Toch wisten de gasten de eer te redden. Een moment van verzwakking bij DRC Phoenix werd goed benut door Zwolle en met goed samenspel wist men een keurige try te scoren. Toch was het verder vooral DRC Phoenix dat de klok sloeg. De jonge debutant Thijm van Delden deed goede dingen maar wist nog niet te scoren in zijn eerste rugbywedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Butselaar uit Leeuwarden kon DRC Phoenix een 73-8 overwinning bijschrijven. Door deze zege blijven de Delfzijlsters op een keurige derde plek staan op de ranglijst. Komend weekend zal DRC Phoenix weer een thuiswedstrijd spelen. Tegenstander is dan RC Wageningen. Het duel op sportpark Tuikwerd begint om 13.00 uur.

No Replies to "Ruime zege voor stroef startend DRC Phoenix"