Zware kluiven, regionale krakers en kunstgras

Het begint er steeds meer op te lijken dat de weergoden en voetbalwedstrijd op gewoon gras niet zullen toelaten. De velden hebben de afgelopen dagen nogal wat hemelwater te verstouwen gekregen en het einde is nog niet in zicht. Dat wordt dan weer uitwijken naar kunstgras en hoewel niet iedereen daar gecharmeerd van is, biedt het wel uitkomst. Ondanks de sombere vooruitzichten gooien we er toch maar weer een vooruitblik tegenaan.

Na een weekje vrij mag eersteklasser Winsum ook weer aan de bak. Op het Geert Reinders Sportpark ontvangt de ploeg van trainer Fred de Boer het team van De Zuid Oost Hoek uit de wijk Rietlanden in Emmen, kortweg ook wel DZOH genoemd. We kunnen hier al wel spreken van een topper. De Drentse formatie staat momenteel als tweede geklasseerd met dertien punten uit vijf duels. Dat zijn er drie meer dan Winsum heeft verzameld. Zij staan dan ook op de vierde plek in 1J. Tweedeklasser SV Bedum zal na de nipte nederlaag in het duel met VEV ’67 op eigen veld een nieuwe poging wagen om tot succes te komen. De paarshemden krijgen bezoek van hekkensluiter Hoogeveen, dat tot nu toe twee keer een remise wist te behalen. De Bedumers kunnen in ieder geval één zege overleggen en zullen er graag een tweede aan toevoegen.

In 3C zijn de verschillen klein. Nummer drie SC Loppersum heeft na zes wedstrijden negen punten weten te verzamelen, terwijl slotlicht Mamio er momenteel vijf op het conto heeft staan. Laten die twee kemphanen elkaar nou zaterdag ontmoeten op sportpark De Parrel in Groningen. Een overwinning zou beide ploegen goed passen. Met één punt uit zes duels weet SIOS het als laatst geklasseerde Amicitia VMC nog voor te blijven. Of daar komend weekeinde verandering in komt? De Sauwerders krijgen HSC op bezoek. Dat staat nu een plek boven het team van oefenmeester Quincy Dijkstra met een totaal van vier punten. Noordwolde zal wat zelfvertrouwen hebben getankt na de gelukkig zege op SV Haulerwijk. Op eigen veld mogen de mannen van trainer Elsin Yilmaz proberen om TLC te verrassen, dat met acht punten uit zes duels de middenmoot aanvoert.

En wat moeten we nu nog over de 4e Klasse E zeggen. Dat staat ieder weekend bol van de derby’s. In Zandeweer ontmoeten ZEC en Corenos elkaar. Nog niet zo lang geleden speelden beide teams in de vijfde klasse. Toen kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ZEC doet het momenteel niet onaardig en de Roodeschoolsters hebben waarschijnlijk weer wat moed geput uit twee opeenvolgende zeges. In deze klasse zal het tegenvallende Holwierde een hele kluif krijgen aan Middelstum (zie foto), gaat trainer Gerrie Drent van SC Scheemda op bezoek bij Omlandia een belofte inlossen, zal SV De Heracliden er alles aan doen om De Fivel van zich af te schudden en is het misschien wel interessant om te kijken hoeveel goals er deze keer gaan vallen in een wedstrijd van Poolster. De Spijksters reizen af naar het RZ Baflo van trainer Willem Kluin. Om vijf uur in de middag staat dan de onvervalste regiokraker tussen DVC Appingedam en buurman NEC Delfzijl op het programma. De inzet op het Wellemansportpark is de koppositie in 4E.

Wie roept SGV een halt toe in 5D? Het zou wel eens zo kunnen aflopen dat we daar pas een antwoord op krijgen wanneer de Schildwolders op 9 december thuis tegen nummer twee Meedhuizen spelen. Het ligt in ieder geval niet in de lijn der verwachtingen dat Stedum hier zaterdag in zal slagen. FC LEO gaat naar Meedhuizen, dat tenminste nog in het spoor van SGV kan blijven en de verrassing in deze klasse is toch wel OKVC, dat momenteel derde staat. Warffum staat een plaats lager en krijgt op eigen veld bezoek van de Oldehoofsters. Het Zoutkamper Zeester zal van Ezinge moeten winnen om de top binnen schootsafstand te houden. Het tam van coach Ronald Bouwman daarentegen verloor juist van OKVC en zal zich willen herstellen. En dan zijn er nog de duels tussen gastheer VVSV ’09 en Noordpool UFC en gaat KRC op jacht naar een succes in en tegen Eenrum. Zou GEO in 5E kunnen voortborduren op de eclatante 7-0 zege van afgelopen weekend? Die vraag zal zeker gesteld kunnen worden aan trainer Leendert Nieborg van de Garmerwolders. Hij gaat met zijn team op voor een driepunter in de uitwedstrijd tegen Gruno. Wagenborger Boys en VVS ontmoeten elkaar in 5F en het nog altijd puntloze Oldambtster Boys, in zes duels goed voor drieënvijftig tegengoals, ontvangt koploper CEC.

In het zondagvoetbal wacht Siddeburen een thuiswedstrijd tegen Eext. Als de ploeg van trainer Bert Brugge contact wil blijven houden met koploper MOVV en naaste belager Heiligerlee, zal er op Ewensborg gewonnen moeten worden. En dan is er tenslotte nog de 5e Klasse C. Daarin speelt Farmsum een uitwedstrijd in en tegen Bellingwolde. Beide ploegen hebben dertien punten op zak en staan gedeeld tweede achter Groen Geel. Ook Kloosterburen heeft zich in de strijd om de bovenste plaatsen gemengd en krijgt bezoek van SV Woltersum. Usquert mag proberen om Yde de Punt op eigen veld pootje te lichten. WEO zal op zoek willen naar eerherstel en ziet Wedde in Woldendorp tegenover zich staan. Een zege zou de thuisclub wat dichter bij de middenmoot brengen, maar bij de geelzwarten is momenteel niets vanzelfsprekend.

No Replies to "Zware kluiven, regionale krakers en kunstgras"