Complete offday leidt tot grote nederlaag GEO

Na een prima wedstrijd tegen Oosterparkers staat GEO weer met beide benen op de grond. Een complete offday lag ten grondslag aan een kansloze nederlaag van de Garmerwolders. Gruno was met name de eerste helft op alle fronten de bovenliggende partij. Na twintig minuten was de wedstrijd al gespeeld en stond er al een 4-0 tussenstand op het scorebord. Er zouden er in het verdere verloop van de wedstrijd nog vier bij komen.

Verdedigend leek het nergens op bij de Garmerwolders en Gruno, met in hun elftal een aantal prima spelers, maakte daar dankbaar gebruik van. Bijna elk schot op doel was raak. GEO liet zich de kaas veel te gemakkelijk van het brood eten. Bij veel spelers van de gasten ontbrak de echte beleving en agressiviteit om het Gruno moeilijk te maken. De duels werden verloren, bijna elke tweede bal was voor de gastheren en als er uiteindelijk balbezit was, werden vaak de verkeerde keuzes gemaakt of was de pass onnauwkeurig. De 6-0 ruststand was gezien het spelbeeld niet eens geflatteerd. Op de bank bij GEO zaten niet genoeg spelers om de voetballers te wisselen die rijp waren voor vervanging. ‘Een dergelijk slechte eerste helft heb ik dit seizoen nog niet meegemaakt’, waren de woorden van trainer Leendert Nieborg. ‘Het leek nergens op. In de rust hebben we hier een hartig woordje over gesproken. Pas op voor een blamage, want voor je het weet ga je hier met dubbele cijfers van het veld’, waren zijn woorden.

Bart van der Tuuk en Folkert van Zanten kwamen na de rust niet meer terug op het veld. De twee vervangers waren Lars Bezema en Nik de Bode. Twee jonkies van 18 jaar. De tweede helft was aanzienlijk beter, misschien ook wel omdat Gruno de teugels iets liet vieren. De 7-0 en 8-0 kwamen pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd tot stand. ‘Verliezen tegen een goede ploeg als Gruno is niet erg, als je er maar alles aan doet om verlies te voorkomen De manier waarop we deze middag hebben verloren? Daar heb ik wel een beetje moeite mee’, aldus trainer Leendert Nieborg. ‘Ik hoop dat dit een incident is geweest en dat het daar bij blijft.’

No Replies to "Complete offday leidt tot grote nederlaag GEO"