Clinics bij DTTC ’78 voor Damster schooljeugd

Het is nog vroeg in de morgen als een middelgrote vrachtwagen voorzichtig parkeert bij de sportzaal van kindcentrum Olingertil in Appingedam. De conciërge staat al te wachten en opent de deuren van de sportzaal. Onder het motto ‘DTTC’78 on Tour’ wordt de volledig gevulde vrachtwagen uitgeladen. Zes tafeltennistafels, vier minitafels, afscheidingen, spelmaterialen, 342 tafeltennisballen en 71 tafeltennisbatjes gaan de sportzaal in.

Drie trainers van de tafeltennisvereniging bouwen in een uur een circuit aan spelletjes op. Met de namen squashtafeltennis, paraplumikken, slingerbaan, buistafeltennis en “tegen de trainer” worden er tien activiteiten opgesteld. De kinderen van de scholen De Citer en de Jan Ligthart bezoeken op 6 en 8 november de clinic samen met de vakleerkracht bewegingsonderwijs. In totaal nemen meer dan driehonderd kinderen deel aan deze clinic. Na de voorbereidingen gaat het hard voor de kinderen. Omkleden, een warming up, een korte uitleg en dan in drietallen langs de activiteiten. Na drie minuten een signaal, ballen verzamelen en snel naar het volgende station. Na drie kwartier fijn versleten weer om gaan kleden. De volgende groep komt al binnen, warming up, uitleg en lekker aan de gang. En zo gaat dat de hele dag door.

De kinderen hebben natuurlijk kennis gemaakt met tafeltennis maar ook allerlei andere vaardigheden gebruikt. Ook vroeg het werken in de drietallen een goede samenwerking. Moe en zeker tevreden kwam er voor de kinderen, de leerkrachten en de tafeltennistrainers een einde aan de activiteiten. De vrachtwagen stond al weer te wachten. Alles inladen, op weg naar de tafeltenniszaal aan de Pastorielaan en alle spullen weer hun plaats in de berging geven. Wachtend op de volgende clinic.

No Replies to "Clinics bij DTTC '78 voor Damster schooljeugd"