Overzicht amateurvoetbal

Een heel sterk uitgedund voetbaloverzicht deze week. Geen wonder, want een flink deel van de geplande wedstrijden viel letterlijk en figuurlijk in het water. Als sommige kunstgrasvelden, zoals bijvoorbeeld bij Mamio en Omlandia het geval was, de overvloedige regenval ook niet meer aankunnen, zegt dat wel genoeg. Wat we aan wedstrijden elders op de site nog niet geplaatst hebben vindt u hier, met in ieder geval een uitgebreid verhaal van het Schildwolder SGV en bovenstaand een spelmoment uit de wedstrijd die SV Bedum op het eigen sportpark speelde.

 

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM EVEN MISTROOSTIG ALS HET WEER
Het gaat tweedeklasser SV Bedum dit seizoen allerminst voor de wind. Na een zege en vijf nederlagen op rij leek het duel met slotlicht Hoogeveen de uitgelezen mogelijkheid om iets van het geschonden blazoen op te poetsen. De hekkensluiter liet in een mistroostig decor echter geen spaan heel van de ploeg van trainer Leudi Stoepman, die met een teleurstellende 0-4 nederlaag de duisternis werd ingestuurd.

Degene die weet hoe SV Bedum uit het moeras moet worden getrokken, is waarschijnlijk spekkoper. Niets wees er zaterdag op dat er tekenen van herstel waren. Het verregende sportpark bood niet bepaald de ambiance waar men op zat te wachten, maar daar hadden de gasten kennelijk nog het minst last van. Zij wisten deksels goed wat er moest gebeuren en het was dan ook Ruben de Haas die de Drenten op voorsprong wist te zetten: 0-1. De paarshemden bleven een beetje in het zelfde tempo doorsukkelen en wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen in het strafschopgebied van Hoogeveen. Na een half uur was het opnieuw raak toen Kas Huttenga een voorzet dacht weg te koppen, maar zijn eigen doelman passeerde.

Na de rust werd het er niet veel beter op aan Bedumer zijde en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de gastheren na een uur spelen de achterstand groter zagen worden door een goal van Dylano Wolters: 0-3. Uiteindelijk strooide Twan Reinders nog wat extra zout in de wond door de eindstand op 0-4 te bepalen, waarna de gasten de eerste competitiezege konden begroeten. De Bedumers en hun aanhang dropen teleurgesteld af. Het zal voor trainer Leudi Stoepman een heel karwei worden om zijn zwalkende ploeg weer op het goede spoor te krijgen. Zaterdag gaat men op bezoek bij slotlicht FC Lewenborg, dat evenveel punten (3) als SV Bedum heeft. De Stadjers staan alleen op doelsaldo nog onder de Bedumers die door de versterkte degradatieregeling nu al voor hun hachje moet vrezen, of er moet al een wonderbaarlijke wederopstanding plaatsvinden.

Leudi Stoepman (SV Bedum): ‘Het was inderdaad niet best. Echter hebben wij op dit moment met een hoop blessures te maken en dat zijn niet de minste spelers. We missen momenteel Robin ten Kate, Mark Kruizinga, Jimi Hoeksema, Stef Klugkist, Robert Kwant, Jerginio Laken, Sven Bouwman en Rik Bronsema, terwijl Ellridge Sambo is gestopt. Ik verwacht na de winterstop een heel ander SV Bedum. Tot die tijd is het kijken of we met de huidige ploeg nog wat punten kunnen pakken voor de winterstop.’

* SV Bedum – Hoogeveen 0-4 (0-2). Ruben de Haas 0-1; Kas Huttenga 0-2 (e.d); Dylano Wolters 0-3; Twan Reinders 0-4.

 

5e Klasse D Zaterdag
SGV NA ZEVEN KEER WINST KLAAR VOOR EERSTE PRIJS
Het Schildwolder SGV heeft ook de zevende competitiewedstrijd van dit seizoen winnend weten af te sluiten. De overwinning in de thuiswedstrijd tegen Stedum, de hekkensluiter in 5D, kwam echter minder eenvoudig tot stand dan men zou vermoeden. Na negentig minuten, twee rode kaarten en een soort van ‘survival of the fittest’ op het loodzware veld te hebben afgewerkt stak SGV (3-1) de punten in de knip nadat men zelfs nog op achterstand had gestaan.

Tot ieders verrassing werd het duel ‘onder de Juffer’ ondanks de regenval niet afgelast. Er was SGV kennelijk veel aan gelegen om het duel door te laten gaan. Scheidsrechter Doornbos had zo zijn twijfels, maar er werd om half drie toch afgetrapt. De verwachting was dat SGV wel op eenvoudige wijze met het tobbende Stedum zou afrekenen. Dat was echter buiten de waard gerekend.  Iedereen rekent er op dat SGV voor het eerst in jaren wel weer eens om het kampioenschap mee zou kunnen doen. Daarvoor zullen ook de duels tegen de ‘mindere goden’ gewonnen moeten worden. Het duel begon met een mooie sfeeractie van de Schildwolder jeugd met veel rook en een spandoek in de ballenvanger. Na een onderschepping werd Jasper Boonstra aangespeeld die Jord Blokker de diepte in stuurde. Net buiten de zestien kreeg hij een tik en iedereen dacht dat deze actie met rood zou worden bestraft. De fluitist van dienst wilde dat kennelijk ook doen, maar in de chaos die na de overtreding ontstond, was hij de draad en de zondaar kwijt en dus bleef het bij een vrije trap. Dit betekende het startsein van een enerverende eerste helft.

Na tien minuten kreeg Stedum een hoekschop te nemen. Tiemen Dijk nam dat karwei op zich. Robert Kluppel kopte de bal voor de doellijn weg, maar zag tot zijn schrik dat doelman Marijn Jager voor de bal sprong ne het leer vervolgens in zijn eigen doel veegde: 0-1. Het werd al snel duidelijk dat het moeilijk zou worden om op het steeds zwaarder worden veld tot goed combinatievoetbal te komen. Dat werd door de aanhoudende regen vrijwel onmogelijk gemaakt. De rust in het spel was er bij beide ploegen ook niet. Men durfde geen passes over korte afstand of richting eigen doel te geven uit angst dat de bal ergens onderweg zou ‘smoren’ en juist dat zorgde nogal eens voor fouten. Toch wist SGV het antwoord te vinden op de opgelopen achterstand. Jord Blokker mocht er vandoor en wist beheerst af te ronden: 1-1. Omdat SGV niet het spel wist te spelen dat hen in voorgaande wedstrijden zoveel succes had opgeleverd, bleven de Stedumers lange tijd in de wedstrijd.

Ondertussen werden er hier en daar wat gele kaarten uitgedeeld om de acteurs duidelijk te maken dat het de fluitist was die de grenzen van het toelaatbare zou bepalen en niet de voetballers. Stan van den Berg had een aardig kunststukje in huis, maar daar wilden de Stedumers niet bij assisteren. Van den Berg werd gestuit, waarna er een opstootje ontstond die Rutger Drewel na 35 minuten wedstrijd op rood kwam te staan. SGV was het daarna even kwijt, maar werd bij de les geschreeuwd door de eigen aanhang. De thuisclub had het geluk dat men het kennelijk bij Stedum maar niks vond dat er een oneven aantal spelers in het veld stond. Nadat Jord Blokker door Jasper Tillema onderuit was geveegd, was dat ‘probleem’ ook weer opgelost. Tillema kreeg geel. Dat was zijn tweede en dus kon hij in de 40e minuut ook vertrekken. De eerste helft was er eentje vol commotie, irritatie en ergernissen en het was dan ook maar goed dat er uiteindelijk met de gelijke stand gerust werd, zodat de gemoederen weer enigszins tot bedaren gebracht konden worden.

Na de pauze speelde het duel zich grotendeels op de helft van Stedum af, zonder dat SGV tot grote kansen wist te komen. De bal werd regelmatig in de zestien van Stedum gegooid, maar werd net zo vaak door een van de gasten weggewerkt. Sander Dijkstra dacht de tweede Schildwolder treffer te scoren maar schoot via de keeper op de paal. SGV voetbalde steeds meer tegen zichzelf en Stedum leek op weg naar een stunt te zijn. Zou het de geelzwarten dan lukken om uitgerekend de koploper pijn te doen? Het was echter Jelte Bos die de ban wist te breken. Met zijn chocoladebeen aaide hij het leer in de 78e minuut richting doel. De bal bleef onderweg wonderwel niet in een plas water liggen, maar rolde tergend langzaam tegen het nylon: 2-1. SGV bleef aanvallen en doelman Marijn Jager zal nog wel even hebben gevloekt bij de gedachte dat hij toch nog op papier zou komen te staan vanwege een eigen goal. In de tweede helft kreeg hij namelijk weinig meer te doen. Dat was mede dankzij het sterke koppel dat Sven Korthuis en Jesse Roelfsema achterin vormden. Uit een van de vele aanvallen van de gastheren zou er uiteindelijk nog een keer worden gescoord. Stan van den Berg vond tijd en ruimte om de bal goed te leggen en mikte vervolgens de 3-1 eindstand binnen. De wedstrijd was daarmee wel klaar. De drie punten konden worden bijgeschreven en over de manier waarop dat was gebeurd zal later niemand meer spreken.

SGV had de zevende op rij te pakken en gaat komend weekeinde op bezoek bij FC LEO. De Schildwolders hopen dat ze ook dan op de steun van hun supporters kunnen rekenen. Voor Stedum waren de druiven zuur. Trainer Cris Feldman was na afloop van mening dat er meer voor zijn team had ingezeten. ‘We komen op gelukkige wijze aan de leiding en hebben het SGV knap lastig weten te maken, maar het mocht echter niet zo zijn. We zijn strijdend ten onder gegaan’, aldus de oefenmeester. Zijn collega Michel Dammer vond dat zijn ploeg geen kans had weggegeven. ‘Zeven wedstrijden op rij winnen is natuurlijk prima aan het begin van de competitie. Helemaal voor een ploeg die door anderen niet tot de titelfavorieten wordt gerekend. De komende dagen gaan we weer trainen met een grote groep en zaterdag gaan we weer voor de drie punten, met hopelijk dan ook de winst van de eerste periode.’

* SGV – Stedum 3-1 (1-1). Marijn Jager 0-1 (e.d); Jord Blokker 1-1; Jelte Bos 2-1; Stan van den Berg 3-1.

 

5e Klasse F Zaterdag
VVS VEEGT WAGENBORGERS VAN HET VELD

Het Oostwolder VVS heeft geen spaan heel gelaten van thuisclub Wagenborger Boys. Oefenmeester Egbert Bosma zag zijn team met maar liefst 0-8 winnen en dat was nog niet eens geflatteerd ook. Als alle kansen waren benut, had een uitslag met dubbele cijfers zeker tot de mogelijkheden behoort. Voor de Oostwolder ploeg scoorde Gerjan Drenth drie keer. De overige treffers kwamen van Mischa van Lang, Lars Eggens, Mark Heeres, Derk Steenhuis en Mika Hillenga.

 

5e Klasse C Zondag
USQUERT BRENGT TE WEINIG EN VERLIEST

Vijfdeklasser Usquert heeft na de eclatante zege op WEO niet opnieuw voor een goed resultaat weten te zorgen. Thuisclub Yde de Punt bleef de ploeg van speler/trainer Jan Blaauw met 2-1 de baas. De Usquerders kwamen slecht uit de startblokken en keken binnen de kortste keren tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Luuk Slotegraaf. Na een kwartier spelen maakte Job Cramer er 2-0 van en leken de gasten een zware middag tegemoet te gaan. Op het slecht te bespelen veld moest Usquert het vooral fysiek afleggen tegen de thuisclub. Daarbij kwam nog eens dat men aan de bal weliswaar goed kan zijn, maar zonder het ronde geval is dat kennelijk een heel ander verhaal. ‘Daar moet nog flink aan gewerkt worden’, vertelde Blaauw later. Zijn ploeg probeerde na die snelle achterstand terug in de wedstrijd te komen, smeet er in het tweede bedrijf wat meer energie in, maar wist de aansluitingstreffer pas in de 80e minuut te maken via Samad Faraouni: 2-1. Er waren eerder in de tweede helft al kansen geweest op een goal, maar paal en lat stonden succes in de weg. Uiteindelijk bleef het bij de drie genoteerde doelpunten en volgens Blaauw was de zege van Yde de Punt ook wel terecht. ‘We waren veel te slap en hadden meer moeten brengen’, luidde zijn korte en krachtige commentaar.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"