DVC na simpele zege op De Fivel periodekampioen

De Fivel heeft het DVC Appingedam niet lastig kunnen maken. De brigade van trainer Duurt Dijkman, sinds de winst op buurman NEC de nieuwe koploper in 4E, won de uitwedstrijd in Zeerijp met 0-5 en pakte daarmee tevens de eerste periodetitel.

Voor De Fivel werd het wel weer eens tijd voor een succesje. Een doelpuntloze remise in het duel met SC Scheemda is momenteel het enige winstpunt dat de Riepsters hebben mogen bijschrijven. DVC daarentegen zit behoorlijk in de flow, zoals dat zo mooi heet. De zege op buurman NEC Delfzijl had de ploeg van Duurt Dijkman kennelijk een boost gegeven. Nu moest alleen de periodetitel nog even binnen geharkt worden en met een tobbende tegenstander als De Fivel zou dat geen al te zware opgave mogen zijn. Na de gewonnen wedstrijd tegen NEC was Duurt Dijkman vooral benieuwd of zijn ploeg ook volwassen genoeg zou zijn om dezelfde energie op te brengen tegen een ploeg die onderin staat en daarin slaagde zijn team volledig

De eerste mogelijkheid was voor de gastheren, maar vanaf dat moment bepaalde DVC het wedstrijdbeeld en was het veruit de betere van de twee ploegen. Na drie minuten kapte Jaron Slagter twee tegenstanders uit en joeg de bal op sublieme wijze in de bovenhoek, buiten het bereik van doelman Sander Steenbergen: 0-1. Kansen van Joost Blokzijl en een schot op de paal van Diyar Kaya waren signalen dat het de Damsters menens was. Na 26 minuten spelen mocht Chris Dijks een strafschop nemen vanwege een handsbal en maakte vanaf elf meter geen fout: 0-2. Devante de Windt probeerde zich ook in het rijtje van doelpuntenmakers te voegen, maar schoot te hoog na een voorzet van Kaya.

Na de doelwisseling was het eenrichtingsverkeer. Het duurde even voor er weer wat te vieren viel, maar Joost Blokzijl was na 55 minuten succesvol na een pass van Devante de Windt: 0-3. Vijf minuten later was het Jeroen van Hunnik die, andermaal na voorbereidend werk van Kaya, liet knuffelen: 0-4. In de slotminuut scoorde Van Hunnik ook de laatste treffer van de middag na een prima aanval over meerdere schijven: 0-5. Dat het bij deze stand zou blijven was op zich al verwonderlijk, want gelet op het aantal kansen had het ook zomaar een overwinning met dubbele cijfers voor de Damsters kunnen worden.

Met het behalen van de zege was ook het in de wacht slepen van de eerste periodetitel een feit. ‘Daar hebben we na afloop maar even een biertje op gedronken’, sprak trainer Duurt Dijkman later. Hoewel hij het een aardige prijs vindt, wil zijn ploeg toch wel ietsje meer dan dat. Het liefst sleurt hij DVC richting algeheel kampioenschap.

Guus Zantinga (De Fivel): ‘DVC was gewoon een maatje te groot voor ons, zo eerlijk moet je wel zijn. We hadden goede bedoelingen en wilden hen zo lang mogelijk van scoren af houden, maar binnen vijf minuten was het al raak. Tja, dan speel je daarna een moeilijke wedstrijd.’

Duurt Dijkman (DVC Appingedam): ‘Als je in alle acht de wedstrijden de betere bent en in al die duels over het algemeen goed veldspel laat zien en veel kansen creëert, dan moet je concluderen dat wij voor de titel moeten gaan. Dat betekent niet dat we die zomaar even binnen zullen halen. Er moet ieder duel een goed niveau op de mat worden gelegd. Maar hoe dan ook, we zijn goed bezig met z’n allen.’

* De Fivel – DVC Appingedam 0-5 (0-2). Jaron Slagter 0-1; Chris Dijks (strafschop) 0-2; Joost Blokzijl 0-3; Jeroen van Hunnik 0-4; Jeroen van Hunnik 0-5.

No Replies to "DVC na simpele zege op De Fivel periodekampioen"