Ezinge en Warffum verbaasd over staken wedstrijd

De wedstrijd tussen thuisclub Ezinge en het bezoekende Warffum werd na een kwart wedstrijd gestaakt omdat scheidsrechter Heidinga uit Dokkum het op dat moment te gevaarlijk voor de spelers vond om door te gaan. Beide teams en hun trainers waren verbaasd en begrepen niets van het besluit van de onpartijdige. Zij deelden de mening niet dat het onverantwoord was om verder te spelen.

Ondanks dat het veld niet in een uitstekende staat verkeerde, kon er volgens beide clubs wel gespeeld worden. ‘We hadden eerder de indruk dat hij er niet zoveel zin in had’, aldus oefenmeester Ronald Bouwman van Ezinge. ‘Volgens mij moet je onder dergelijke omstandigheden gewoon kort fluiten. Als er onderling dan weinig acceptatie is, kun je alsnog tot staken overgaan.’ Collega Nico de Vries van Warffum snapte er ook niks van. ‘Voor Ezinger begrippen lag het veld er uiterst mooi bij. Natuurlijk maakte de regen het er niet beter op, maar de manier waarop de leidsman besloot om te stoppen was nogal frustrerend. Een minuut voor het staken zei hij tegen beide aanvoerders dat hij het te glad vond worden en de veiligheid van de spelers niet kon waarborgen. We hebben toen aangegeven dat spelers in dezen ook zelf een verantwoordelijkheid hebben en dat er helemaal geen sprake was van een verhitte pot voetbal die eventueel in een schoppartij zou kunnen eindigen. Hij wilde echter niet verder en dus konden we gaan douchen.’

Ezinge stond op moment van staken trouwens met 0-1 achter. Het doelpunt van Jeroen Zwart viel al in de 3e minuut na knullig balverlies op het middenveld. Jelle van der Veen schoot daarna nog op de paal. Ezinge hervond zichzelf wel en Nick Rosema was twee keer dicht bij een treffer. Een keer verdween een inzet over het doel, de tweede keer werd de bal van de lijn gehaald door Jan-Pieter Meijer. En toen was het plotsklaps inrukken geblazen en moeten beide teams dus op herhaling. Saillant detail was nog wel dat keeper Eddy Renses van Warffum zich twee keer moest omkleden. Bij aanvang van het treffen vond de fluitist dat zijn tenue teveel leek op het rood van Ezinge en dus moest er geïmproviseerd worden. Zo kon het gebeuren dat de goalie een oranje shirt aan had met een rode broek, blauwe sokken en gele handschoenen droeg. In de wandelgangen pleegt men de Warffumers ‘kanaries’ te noemen en de sluitpost ‘Eddy the Eagle’, maar Renses had deze keer veel meer weg van een kameleon.

* Ezinge – Warffum 0-1. Jeroen Zwart 0-1. Gestaakt vanwege terreinomstandigheden.

No Replies to "Ezinge en Warffum verbaasd over staken wedstrijd"