SV De Heracliden verschalkt Poolster in slotfase

Poolster heeft op eigen veld met 1-2 verloren van SV De Heracliden. Net als op vele andere velden was goed voetbal erg moeilijk op het steeds lastiger te bespelen hoofdveld van de geelzwarten. Die hadden een feestelijke dag, naar aanleiding van de opening van het nieuwe onderkomen, graag anders willen afsluiten. Het team van trainer Jan Medema wilde daar echter niet aan meewerken.

De Spijksters begonnen goed, maar zag de Meisters gaandeweg de eerste helft beter in het spel komen zonder dat ze echt grote kansen kregen. Na een fout in de opbouw wist Poolster te profiteren. Koen Biemond onderschepte een poging tot een aanval van de gasten en stuurde Kevin Bijlsma op pad. Die kwam oog in oog met de Meister goalie Marwin Spriensma te staan en schoot de gastheren op voorsprong: 1-0. De vrij gelijkwaardige wedstrijd leverde daarna een kans op voor SV De Heracliden. In eerste instantie werd de paal geraakt, de rebound vloog vervolgens over het doel van Roan Herder. Vlak voor de thee had Poolster zomaar de voorsprong kunnen uitbreiden.  Kevin Bijlsma dook aan de zijkant van het strafschopgebied op en besloot een poging vanuit een niet al te gemakkelijke hoek te wagen. Die mislukte en dus werd er met de minieme voorsprong gerust.

Vrij snel na de doelwisseling werd er door de gastheren een nieuwe poging gedaan om de marge te vergroten. Wesley Bos leverde het speeltuig in bij Koen Biemond. Die had het leer tegen het nylon moeten schieten, maar raakte doelman Spriensma. In de aanval die daarop volgde van de gasten was het wel raak. Over links werd een bal binnendoor gegeven op Ruben Slager en die schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.  Op dat moment was de stand op het steeds slechter wordende veld wel terecht. Voetballend was het allemaal niet groots, het was vooral ploeteren geblazen met kleine mogelijkheden voor beide doelen. Met nog een paar minuten te gaan had het er alle schijn van dat het bij de gelijke stand zou blijven. Daar zou echter nog verandering in komen. Een voorzet van rechts werd richting tweede paal verlengd. De bal vloog door toedoen van Ruben Slager via onderkant lat het veld weer in en werd in de rebound door Martijs Delker alsnog tot doelpunt gepromoveerd: 1-2. De tijd was daarna te kort voor Poolster om nog iets terug te doen. Op basis van duelkracht was de overwinning wel terecht, al dachten ze bij de gastheren dat een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Ik ben van mening dat wij de meer voetballende ploeg zijn. Wat dat betreft heb je het hoe dan ook lastig op een zwaar veld. Desondanks is het zo dat we op een paar momenten het verschil hadden kunnen maken. Dat hebben we jammer genoeg niet gedaan. Dat je dan in de slotminuten alsnog de kous op de kop krijgt? Tja, zoiets kan altijd gebeuren. Het is nou een maal niet anders. We focussen ons nu op de uitwedstrijd tegen DVC.’

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘Het veld was moeilijk bespeelbaar en er werd veel strijd geleverd. Ik vond dat wij vooral de tweede helft dominanter waren en de tweede ballen wisten te winnen. We hebben goed gebruik gemaakt van de zijkanten in de aanval, waar ook beide goals uit kwamen. Dit is een overwinning van het collectief.’

* Poolster – SV De Heracliden 1-2 (1-0). Kevin Bijlsma 1-0; Ruben Slager 1-1; Martijs Delker 1-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "SV De Heracliden verschalkt Poolster in slotfase"