vv Winsum loopt opnieuw tegen nederlaag aan

Na het 0-4 verlies in de thuiswedstrijd tegen DZOH heeft Winsum opnieuw vier doelpunten tegen gekregen. Op het sportpark Coendersborg in Groningen trok gastheer Oranje Nassau met 4-2 aan het langste eind. En net als een week eerder was het ook nu weer een wedstrijd met twee gezichten. De Winsumers kwamen zeer matig uit de startblokken en probeerden in ieder geval na rust nog iets goed te maken.

En toch leek het allemaal hoopvol te beginnen voor de groenzwarten van trainer Fred de Boer. Tim Hoff dwong doelman Erwin Heidekamp al na drie minuten tot ingrijpen. In de rebound schoot Yumé Ramos voorlangs. Meteen daarna werd er door de gastheren gevaar gesticht. Op een schot van Peter van Son moest doelman Wouter Meijer laten zien wat hij in huis had. Na een klein kwartier moest hij buigen toen Youri Schuur de score wist open te breken. Een voorzet van Rick Wiersma kwam bij Jim de Leeuw terecht. Diens inzet werd half gekeerd, waarna Schuur er als de spreekwoordelijke kippen bij was om de bal tegen het nylon te jagen: 1-0. Winsum leek op dat moment flink aangeslagen. De thuisclub was heer en meester en sneed telkens heel simpel door de Winsumer defensie. De bezoekers hadden het even niet meer en het was dan ook niet verwonderlijk dat men langs de lijn op een tweede treffer van ON zat te wachten. Ard Veenhof was er nog het dichtst bij, maar zag zijn inzet op de lat uiteen knallen. De uitbreiding van de score zou vanaf elf meter tot stand komen. Rick Wiersma werd onderuit gekegeld en vervolgens velde Peter van Son het vonnis: 2-0. Die stand zou tot aan het rustsignaal blijven staan, al waren er nog wel wat kansen voor de gastheren die ze hadden kunnen verzilveren.

Nadat er van speelhelft was gewisseld, kregen de fans een Winsum te zien zoals ze de tweede helft tegen DZOH hadden gespeeld. Ineens was de drive er wel. Jered Faleye en Joshua van Dijk vervingen Sten Timmer en Sam Kamphuis. De Winsumers probeerden nu Oranje Nassau eerder vast te zetten en dat ging de bezoekers niet slecht af. Sterker nog, toen Faleye in de 51e minuut voor 2-1 wist te zorgen, leek de wedstrijd te kantelen. Nadat Oranje Nassau een paar mogelijkheden had laten liggen, werd het ineens weer een wedstrijd geworden. De aanvalsdrift van Winsum werd beloond met een tweede treffer. Een vrije trap van Tim Hoff werd door Thijs Gerlofs binnen gelopen: 2-2. Het opportunistische spel van Winsum leek zich uit te betalen. De voetbalfans zaten ineens naar een hele andere wedstrijd te kijken. De gasten bleven druk uitoefenen, maar wisten niet nog een keer te scoren, ondanks bijvoorbeeld een goed schot van Faleye. Meestal valt de goal dan wel aan de andere kant en dat was nu niet anders.

Naarmate de tweede helft vorderde wist ON weer wat aan voetballen toe te komen en in de 75e minuut andermaal op voorsprong kwam. Rick Wiersma passeerde goalie Meijer met een fraaie boogbal: 3-2. Winsum weigerde het hoofd te buigen en bleef naar de gelijkmaker zoeken. Omdat ook ON zich niet onbetuigd liet in de doelpogingen, kregen de toeschouwers voldoende te zien om tot en met het laatste fluitsignaal langs de lijn te blijven staan. Er waren kansen over en weer, er werd om strafschoppen geschreeuwd en een uitstekende aanval van Winsum eindigde met een schot van Tijs Mulder die ternauwernood over de lat getild kon worden. Het was invaller Ezra Schrijver die aan alle onzekerheid een einde maakte door in de laatste minuut voor de 4-2 eindstand te zorgen.

Erwin Heerlijn (Oranje Nassau): ‘Dit is een absoluut verdiende en hele belangrijke overwinning. Wij hebben een hele goede eerste helft gespeeld en daar wist Winsum maar weinig tegenover te zetten. Wel blijft het altijd opletten, want ze zijn in de counter of bij corners en vrije trappen altijd gevaarlijk. Na rust gingen ze iets anders spelen. Daar gingen we niet goed mee om en was het ineens 2-2. Een enorm verval van ons en een dito opleving van Winsum. Uiteindelijk konden we het op wilskracht en met individuele kwaliteiten nog omdraaien. ’

Fred de Boer (Winsum): ‘We hebben een slechte eerste helft gespeeld en komen op dat moment dan ook terecht met 2-0 achter. De tweede helft was een duidelijk keerpunt. We maken gelijk en laten de mogelijkheden liggen om op voorsprong te komen. Teveel spelers in de basis missen kunnen we nog niet opvangen. De jonge spelers zijn bezig met verbeteren, maar daar zijn we nog niet klaar mee. We werken echter onverstoorbaar door en richten ons nu op de bekerwedstrijd tegen Wildervank en daarna het duel met Velocitas.’

* Oranje Nassau – Winsum 4-2 (2-0). Youri Schuur 1-0; Peter van Son (strafschop) 2-0; Jered Faleye 2-1; Thijs Gerlofs 2-2; Rick Wiersma 3-2; Ezra Schrijver 4-2 (foto: Bert Postma).

No Replies to "vv Winsum loopt opnieuw tegen nederlaag aan"