Corenos boekt derde zege op rij na duel met RZ Baflo

Net als vele andere velden waarop nog echt gras staat, was het hoofdveld in Roodeschool zaterdag eveneens een kletsnatte bedoening en moest het publiek onder de paraplu dekking zoeken om nog enigszins droog te blijven. De thuiswedstrijd tegen RZ Baflo werd naar het kunstgrasveld verplaatst en op dat veld wist Corenos de derde zege op rij te boeken. Het duel eindigde in een 3-1 overwinning voor de gastheren, die daarmee de opgaande lijn hebben weten door te trekken.

In competitieverband wist RZ Baflo nog nooit van Corenos te winnen. In het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, waarbij RZ Baflo de opbouw van de thuisclub vroegtijdig probeerde te verstoren. Toen de gasten door kregen dat Corenos zich goed onder die druk wist uit te voetballen, zakte de ploeg van trainer Willem Kluin steeds meer in. De meeste dreiging van de bezoekers kwam vooral van rechts, waar Sam Lukassen keer op keer langs de zijlijn wist op te stomen. De gastheren hielden de linies goed gesloten. Daardoor werd RZ Baflo min of meer gedwongen om het dan maar van afstand te proberen. In de 33e minuut van het treffen werd het scorebord in beweging gezet. Daan van den Berg, de vervanger van Jordan Muller, werd met een prima steekpass van Sven Knot de diepte in gestuurd. Hij omzeilde de Bafloër goalie Rick Folkerts en schoot de bal het lege doel in: 1-0. Erg veel plezier beleefden de gastheren niet aan die voorsprong, want een minuut later was het alweer gelijk. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd hoog in het Roodeschoolster strafschopgebied gegooid en door Duncan Torrenga koppend tegen het nylon gejaagd: 1-1.

Het wedstrijdbeeld veranderde na de pauze niet echt. Wat er wel veranderde was de tussenstand. Daan van den Berg ging er op links vandoor en wist de bal terug te leggen op Germen Tamsma. Die schoof de eindverantwoordelijkheid in de voeten van de goed spelende Brian Pattiwael en opnieuw was het raak: 2-1. RZ Baflo wist nauwelijks voor gevaar te zorgen. De defensie van Corenos stond goed en speelde gedisciplineerd. Na driekwart wedstrijd werd Kevin Pathuis binnen de lijnen gebracht. Hij zag tien minuten na zijn entree de goalie ver voor zijn doel staan en besloot de bal vanaf de eigen helft op de pantoffel te nemen. De bal verdween in het verlaten doel en dat betekende 3-1. Dat zou ook de eindstand worden.

De overwinning van Corenos kon als zeer verdiend worden omschreven. De thuisclub wist de ruimtes goed te bespelen. Dat vond ook trainer Marco Pesiwarissa. ‘We geven maar weinig weg en als we wekelijks zo spelen, dan kunnen we elke tegenstander van scoren afhouden. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we zijn met hele goede dingen bezig. Bovendien voelt deze overwinning als een beloning voor ons harde werken.’

Zijn collega Willem Kluin van RZ Baflo sprak naderhand van een open wedstrijd in de eerste helft, waarbij de gelijke stand wel recht deed aan het spelbeeld. ‘De tweede helft kwamen we snel op achterstand waarna Corenos de organisatie achterin goed op orde had en wij er moeilijk doorheen wisten te komen. Die 3-1 valt natuurlijk volkomen onverwacht, maar daarna was de wedstrijd wel gespeeld.’

* Corenos – RZ Baflo 3-1 (1-1). Daan van den Berg 1-0; Duncan Torrenga 1-1; Brian Pattiwael 2-1; Kevin Pathuis 3-1 (foto: Marcel Monden).

No Replies to "Corenos boekt derde zege op rij na duel met RZ Baflo"