Dapper vechtend DRC Phoenix verliest van koploper

Droog op de bank zitten was zondag voor de meeste mensen nog niet zo’n rare optie voor de mensen die het natte en koude herfstweer wilden ontlopen. Dat konden spelers en supporters van rugbyclub DRC Phoenix zich niet veroorloven. Nadat een week eerder een zwaarbevochten overwinning was behaald in het duel met RC Wageningen stond er wederom een kraker op het programma. Tegenstander op het Tuikwerder sportpark was namelijk RC Dwingeloo, momenteel met afstand de koploper in de sterke 3e klasse Noord-Oost. Tot dusver had Dwingeloo al zijn wedstrijden nog met duidelijke cijfers gewonnen en het was voor iedereen de vraag hoe DRC Phoenix zich zou houden ten opzichte van deze goede en ervaren ploeg. De dapper vechtende thuisclub verloor uiteindelijk met 19-24.

De beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Toch was het Dwingeloo dat iets beter aan de wedstrijd begon. Of dit te maken had met het teamuitje van DRC Phoenix de avond voor de wedstrijd was niet te zeggen, maar de Delfzijlsters maakten veel kleine fouten waardoor het moeizaam in de wedstrijd kwam. Het was na een kwartier spelen dat de brilstand op het scorebord veranderd zou worden. Dwingeloo drukte de thuisploeg ver terug in het 22 meter-gebied. Na enkele goede aanvalsfasen wist men DRC Phoenix over de korte kant te verrassen. Hier werden enkele tackles gemist en na vijftien minuten spelen nam Dwingeloo terecht de leiding: 0-7. Die voorsprong bleef lange tijd staan. Toch was het DRC Phoenix dat nu de ploeg uit Dwingeloo wist te verschalken. Enkele goede aanvallen op rij bleken ook voor de Drentse lijstaanvoerder lastig af te stoppen. Het was opeens Merijn Brouwer die vanuit een ruck de bal oppakte en met een keurige try beide ploegen op gelijke hoogte wist te brengen. Vlak voor rust zou Dwingeloo toch weer verdiend de leiding nemen. Er werd in de defensie van de thuisploeg niet snel doorgeschoven en de gasten wisten een overtalsituatie op de zijkant goed uit te spelen. Met een 7-12 tussenstand gingen beide ploegen de onderbreking in.

Na de pauze leek DRC Phoenix een kleine inzinking te hebben. Binnen vijf minuten wist Dwingeloo een try te scoren en even later werd er ook nog een penalty raak geschoten. Hierdoor keek de thuisclub opeens tegen een 7-24 achterstand aan. De korte inzinking was misschien wel het startsignaal van de beste fase van het dapper vechtende DRC Phoenix. Halverwege de tweede helft bracht een try van Lex Ronde de spanning terug in de wedstrijd. Met een verschil van tien punten gingen beide ploegen de slotfase in. De laatste tien minuten volgde er een heuse belegering op de defensie van Dwingeloo. De voorwaartsen konden de laatste meters niet overbruggen en dus zette fly-half Christiaan Buist met een lange pass de tweede center van DRC Phoenix aan het werk die met een sterke loopactie zijn directe tegenstander passeerde en over de try-lijn dook, onhoudbaar voor de toesnellende verdedigers. Het bleek te weinig en te laat. In de slotminuten wist DRC Phoenix niet meer te scoren en ging de wedstrijd met een 19-24 uitslag verloren. Beide ploegen konden elkaar met opgeheven hoofd de hand schudden na deze mooie wedstrijd die in goede banen werd geleid door de goed fluitende scheidsrechter Van Eijnatten. Door dit verlies moet DRC Phoenix afstand doen van de tweede plaats. Met één competitiepunt meer staat nu Greate Pier uit Leeuwarden op de tweede plaats achter koploper RC Dwingeloo. Greate Pier uit Leeuwarden is ook meteen de volgende tegenstander voor DRC Phoenix het komend weekend. Dit zal wederom een moeilijke ontmoeting worden in de spannende strijd om de tweede plek.

No Replies to "Dapper vechtend DRC Phoenix verliest van koploper"