Valse start voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van het zaalseizoen voor het eerst in de nieuwe sporthal De Tirrel. De ploeg had er al wel oefenwedstrijden gespeeld, maar nu stond er voor het eerst een competitiewedstrijd op de planning. Tegenstander Pallas ’08 uit Leeuwarden bleek een maatje te groot, temeer omdat DWA/Argo niet het niveau haalde dat de ploeg in andere duels heeft laten zien. Het werd na een 5-11 ruststand uiteindelijk 14-22 in ht voordeel van de Friezen.

DWA/Argo speelde weer met de vier vaste heren in de basis en bij de dames was het de beurt aan Lieke Stoepker om langs de kant te beginnen. Al vrij snel moest de thuisploeg in de achtervolging. Pallas ’08 speelde gemakkelijk en stond na zes minuten al met 0-3 voor. Tom van der Laan schoot hierna de 1-3 van afstand door de korf, maar het was Pallas ’08 dat de klok sloeg in deze fase. DWA/Argo speelde onverzorgd en maakte veel fouten, waardoor het maar niet lukte om tot treffers te komen. Ondertussen liepen de gasten naar een al bijna onoverbrugbare voorsprong van 1-9. Inmiddels had trainer-coach Lisette Hamminga al wel een time-out genomen, maar ze kreeg de DWA/Argo-motor niet aan de praat. Pas in de slotfase van de eerste helft kon de thuisploeg wat terug doen in de scores. Sanne Schuuring zorgde voor 2-9 en haar jongere broer Tycho maakte even later 3-10 en 4-10. Tom van der Laan mocht in de slotminuut vanaf de strafworpstip de ruststand op 5-11 bepalen.

Na de onderbreking waren de ploegen gelijkwaardiger. Coach Hamminga koos er voor om via wisselingen Tycho Schuuring en Sjouke Hoekstra van vak te wisselen en daardoor begonnen de aanvallen wat beter te lopen. Jildau Smedema schoot 6-12 binnen en even later was ze nogmaals succesvol nadat Tycho Schuuring even eerder 7-13 had gemaakt. Het leek even of er een mogelijkheid was dat DWA/Argo het gat kon verkleinen, maar Pallas ’08 hield het hoofd koel en speelde met lange aanvallen gedecideerd naar nieuwe treffers toe. Zo bleef het gat in de stand gehandhaafd en slaagde de thuisclub er niet in om nog enigszins aanspraak te maken op een goede uitslag. Via de vierde treffer van Tycho Schuuring werd het 10-18 door de in het veld gekomen Lieke Stoepker. Zij was iets later andermaal trefzeker, nadat ook Ole Smedema had gescoord. Jildau Smedema zette de thuisploeg met nog twee rake schoten op veertien doelpunten, maar baten mocht het niet meer. Pallas ’08 bepaalde de eindstand op 14-22. Zaterdag speelt DWA/Argo in Zevenhuizen om 19.30 uur het volgende duel. Dan is Sparta de ontvangende ploeg. Die ploeg wist nipt te winnen en zo de eerste punten te pakken.

* Scores DWA/Argo: Tycho Schuuring en Jildau Smedema (4), Tom van der Laan n Lieke Stoepker (2), Ole Smedema en Sanne Schuuring (1).

Uitslagen:
Udiros/Kinea		- DTS     22-15
Sparta (Ze)		- Emmeloord  22-21
It Fean/Boelenslaan	- DTG     32-19
DWA/Argo		- Pallas ’08  14-22

Stand:
It Fean/Boelenslaan           2- 4
Pallas’08                2- 3
Udiros/Kinea              2- 3
DTG				    2- 2
Sparta (Ze)			    2- 2
DTS				    2- 1
DWA/Argo			    2- 1
Emmeloord			    2- 0

No Replies to "Valse start voor korfballers DWA/Argo"