WEO wint en Niels Jansen scoort 250e treffer

Veel wedstrijden  in de 5e Klasse C van het zondagvoetbal konden vanwege de slechte weersomstandigheden niet doorgaan. WEO werd wel verwacht in Alteveer om daar de strijd aan te gaan tegen de hekkensluiter van de competitie. Voor het eerst dit seizoen had trainer Tonny Huft de mogelijkheid om  het zelfde basiselftal op te stellen als een week eerder in het met 5-3 gewonnen duel van Wedde. Hij had gen enkele reden kunnen bedenken om dat elftal overhoop te gooien.

WEO begon voortvarend. Nadat Thom Bakker  en  Kebba Darboe hadden geprobeerd om de keeper te verschalken, was het in de zesde minuut Wouter Slager die het openingsdoelpunt op zijn naam liet zetten. Dennis de Vries gaf een keurige crosspass op Niels Jansen die de bal panklaar legde voor de doorgelopen Wouter Slager: 0-1. Halverwege de eerste helft moest de man in vorm Thom Bakker de strijd staken, nadat zijn hamstring het begaf in een sprintduel. Zijn vervanger was Benjamin Havik. Even later was Rob Landman dicht bij een doelpunt uit een van de vele corners die WEO zou krijgen. Zijn kopbal werd door een tegenstander naast het doel gewerkt. Na een half uur kwam Kebba Darboe in het boekje van scheidsrechter Molema te staan toen hij de bal tegen zijn eigen hand aanschoot bij het uitverdedigen. WEO bleef het doel van de tegenstander opzoeken, maar de keeper van Alteveer zat goed in de wedstrijd en voorkwam met een aantal goede reddingen dat WEO kon uitlopen. Toch moest hij vlak voor rust capituleren. Uit een goede aanval was het invaller Benjamin Havik die de bezoekers op 0-2 wist te zetten.

Na de pauze kwam Bert Jager in het veld voor Marc Oosterhuis. Het begin van de tweede helft leverde aan beide kanten weinig kansen op. In de 68e minuut werd de wat ongelukkig spelende Kebba Darboe vervangen voor Jeroen ten Have. Een kwartier voor tijd werd de goed spelende Teije Houwerzijl onderuit geschoffeld door zijn tegenstander, maar de scheidsrechter liet doorspelen omdat WEO het balbezit wist te behouden. Blijkbaar wilde de verdediger van Alteveer toch graag geel ontvangen, want even later kegelde hij de volgende speler van WEO onderuit. Dit was te veel van het goede voor de scheidsrechter die Pascal Hilgenga op geel trakteerde. Even later slaagde WEO er toch in om verder weg te lopen toen Teije Houwerzijl er weer eens vandoor ging en de bal keurig voorgaf op Niels Jansen die zijn 250e competitiedoelpunt (zie foto) voor WEO liet noteren. Als WEO een tegendoelpunt had gekregen was dat door eigen toedoen geweest. Waar in de eerste helft Dennis de Vries een bal vlak langs het eigen doel kopte, was het na rust keeper Jan Meijerhof die een van richting veranderd schot door zijn natte handschoenen liet glijden. De bal viel voor hem langs de goede kant van de paal. Beide spelers lieten na afloop overigens vol zelfvertrouwen weten dat het allemaal gecontroleerd en zonder risico was gebeurd. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd tekende Benjamin Havik op aangeven van Niels Jansen voor de 0-4 met zijn tweede doelpunt van de dag. Scheidsrechter Molema vond het daarna mooi geweest en floot voor het einde. Het was al met al een verdiende overwinning voor de mannen uit Woldendorp en omstreken.

* Alteveer – WEO 0-4 (0-2). Wouter Slager 0-1; Benjamin Havik 0-2; Niels Jansen 0-3; Benjamin Havik 0-4.

No Replies to "WEO wint en Niels Jansen scoort 250e treffer"