Leden loopgroep Artemis waaien uit over Nederland

Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum zijn het afgelopen weekend actief geweest op Maarhuizen, in Wommels, rond het Paterswoldsemeer en in Nijmegen. De door de activiteitencommissie van Artemis, bestaande uit Hilda Broekhuizen, Koos Durenkamp, Gonny Houtman en Klazien Korhorn, georganiseerde clubactiviteiten Op Maarhuizen, even buiten Winsum, was met 26 deelnemers een groot succes. Rond tien uur was er een ontvangst met koffie. thee en een plakje koek. Rond half elf konden de deelnemers onder droge weersomstandigheden kiezen uit wandelroutes of duurlopen variërend van 6 tot 13 kilometer richting Mensingeweer en verder. Na terugkeer werd er in de kantine genoten van een lunch genoten, bestaande uit soep en broodjes. Als afsluiting van deze geslaagde morgen verzorgde bewoner/beheerder Gijs van Rhijn een uitgebreide rondleiding door de historische gerestaureerde boerderij, dat vele gebruiksmogelijkheden kent.

De s.v. Friesland staat jaarlijks garant voor de organisatie van ongeveer veertig wedstrijden in met name de provincie Friesland. Zaterdag was men met een grote groep vrijwilligers aanwezig in het Friese Wommels, gelegen tussen Leeuwarden en Bolsward. Ondanks het regenachtige weer stonden er op de 5 en de 10 kilometer en de halve marathon toch nog totaal tweehonderd lopers aan de start, waaronder ook Willem Hofman uit Winsum en Marnix van den Brink uit Groningen. Beide Artemissers liepen de halve marathon en presteerden hierop naar behoren. De Winsumer eindigde met een tijd van 1.42.47 uur als vijfde bij de mannen 40. Voor de stad-Groninger werd een tijd van 1.47.19 uur geklokt. Hij werd hiermee zevende bij de mannen 50.

Willem Hofman: ‘Marnix en ik waren zeer tevreden. In het begin zijn we niet helemaal voluit gegaan. Tussen de 3 en de 10 kilometer hadden we de wind pal tegen. Daarna drie kilometer zijwind en vervolgens uiteraard met de wind in de rug terug naar Wommels. We hebben beiden het tweede gedeelte sneller dan het eerste gedeelte gelopen.’ Het regende zondagmorgen pijpenstelen. Dit weerhield de Mooi Drenthe (MD) Lopers er niet van om weer een kleinschalige marathon voor maximaal twintig deelnemers te organiseren. Zondag was er over uitsluitend verharde paden een ronde uitgezet rond het Hoornse- en Paterswoldsemeer. Deze ronde moest zes keer worden afgelegd om op de vereiste marathonafstand te komen.

Janneke Cazemier uit Warffum is een van de vaste deelneemsters aan deze marathons en ze is wel gewend om in slecht weer te lopen. Zij noteerde in haar 124e marathon een keurige tijd van 4.48.57 uur en werd hiermee zeventiende overall en tweede bij de vrouwen. ‘Ik heb onderweg een paar pittige regenbuien gehad. Er stond best veel wind met op de Meerweg deze pal tegen. Het was een mooi rondje om beide meren. Het resultaat stemt tot tevredenheid’, sprak ze na afloop.

Het was zondag eveneens een geslaagde Zevenheuvelenloop met een evenaring van het wereldrecord op de 15 kilometer door de gecontracteerde Jacob Kiplimo uit Oeganda in 41.05  minuten. Gedeeltelijk aangenaam loopweer, veel publiek, veel sfeer en het felgekleurde bladerdak van de bomen langs de Groesbeekse heuvels vormden het decor van de 37e editie van dit evenement in en om Nijmegen. Voor de hoofdafstand de 15 kilometer hadden zich maar liefst 18600 lopers aangemeld. Een opnieuw forse toename vergeleken met vorig jaar toen de teller op 14.400 bleef staan. Onder de duizenden deelnemers op de 15 kilometer bevond zich ook Hein Kooi uit Westernieland. Hij finishte in zijn eerste officiële 15 kilometer onder de vlag van Artemis in 1.18.51 uur, goed voor plaats 1.157 bij de mannen 35.

No Replies to "Leden loopgroep Artemis waaien uit over Nederland"