Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is andermaal uitgedund door de vele verslagen die we al geplaatst hebben. Desondanks blijven er nog genoeg resultaten over om de revue te laten passeren. Zo weet SV Bedum nu dat het zich na de nederlaag bij FC Lewenborg alleen nog maar omhoog kan werken, toonde SC Loppersum veerkracht in de thuiswedstrijd tegen Aduard 2000 en begroeven SC Scheemda en Holwierde de strijdbijl bij een 3-3 eindstand. Vanuit Scheemder oogpunt een noviteit, want in de voorgaande zeven wedstrijden had men nog maar een doelpunt weten te maken. Noordwolde boekte een meer dan verdienstelijk resultaat in en tegen Waskemeer en SIOS kreeg op de voetbalbroek van Niekerk. Het duel tussen de in de standaardklasse teruggekeerde teams van KRC en VVSV ’09 werd in het voordeel van de Kantsters beslist en op zondag verloor Kloosterburen van koploper Groen Geel. Hieronder vindt u alle doelpuntenmakers en wat er het afgelopen voetbalweekeinde zoal nog meer aan bijzonderheden voorbij kwam.

 

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM VERLIEST OOK VAN FC LEWENBORG
Na de uitwedstrijd tegen FC Lewenborg is tweedeklasser SV Bedum de nieuwe hekkensluiter. In Groningen leed het team van trainer Leudi Stoepman, wiens taken door Gerben Wollerich werden overgenomen, een 2-1 nederlaag.

Volgens Wollerich was het een hele zure nederlaag. ‘Wij begonnen goed aan de wedstrijd, stopten er veel energie in en wisten ook kansen te krijgen. FC Lewenborg werd daarna wat beter en ook gevaarlijker.’ En toch wisten de Bedumers op voorsprong te komen. Vijf minuten voor de pauze wist Twan Ahlers een voorzet van Thijs Boskamp tegen het nylon te krijgen: 0-1. Een flinke opsteker voor de paarshemden, die na rust echter te snel teniet werd gedaan. De gasten lieten zich bij een corner verrassen en toen stond het door een voltreffer van Daan Metus weer gelijk: 1-1. SV Bedum drong daarna aan en had eigenlijk wel een goal verdiend, maar vergat zichzelf te belonen. Een goed geplaatste counter leverde de thuisclub vervolgens een tweede treffer op en daarmee was de wedstrijd in het voordeel van de Stadjers beslist. Het doelpunt kwam op naam van Mitchell van Kalsbeek: 2-1. Wollerich: ‘We zijn te slordig met de kansen omgesprongen en kregen de goals veel te gemakkelijk tegen.’

 

4e Klasse D Zaterdag
NOORDWOLDE KOMT STERK TERUG IN WASKEMEER
Een flink gehandicapt Noordwolde heeft veerkracht getoond door in en tegen Waskemeer een 2-2 gelijkspel te behalen. De ploeg van trainer Elsin Yilmaz kwam wel op een 2-0 achterstand te staan door treffers van Jurrien Hummel en Bouwe Veenstra, maar knokte zich terug in de wedstrijd en zag Jesse Hijlkema twee keer scoren. Voor de gastheren was het een bittere pil, want het was het eerste puntverlies op eigen veld.

‘Uiteindelijk was het wel een terechte uitslag. In de eerste helft kregen beide ploegen grote kansen om te scoren. Jesse Hijlkema miste zelfs op een paar meter van het doel nog en hun spits kwam niet langs doelman Lennart Havinga’, sprak coach Elsin Yilmaz na afloop. Toch zouden de gastheren op voorsprong komen en toen het kort na rust 2-0 werd uit een door Robert Holtvluwer onnodig veroorzaakte strafschop, leek Noordwolde op een nederlaag af te stevenen. De geelzwarten lieten hun tanden echter zien, kwamen vrij snel dichterbij omdat Jesse Hijlkema op de goede plek stond en toen hij na een voorzet van Marco Vos ook nog de gelijkmaker binnen wist te koppen, was de vreugde groot aan de zijde van Noordwolde: 2-2. De bezoekers gingen daarna voor de winst, maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren.

Elsin Yilmaz (Noordwolde): ‘Ik ben zeer tevreden met de strijd die we hebben geleverd en dat we alsnog een punt hebben weten te pakken. Natuurlijk wil je meer als je van een achterstand terug weet te komen, maar hier nemen we wel genoegen mee.’

 

SIOS LIJDT FORSE NEDERLAAG BIJ NIEKERK
Het Sauwerder SIOS is tegen een ruime nederlaag aan gelopen in de uitwedstrijd tegen Niekerk. De gastheren trokken tegen het gehavende team van trainer Quincy Dijkstra met 6-1 aan het langste eind. Daar zag het de eerste twintig minuten zeker niet naar uit.

De voorbereiding van SIOS op het duel verliep verre van optimaal. Het team kampt met een achttal blessuregevallen, waardoor coach Quincy Dijkstra flink aan het puzzelen moest. Het eerste kwart van de wedstrijd speelden de bezoekers niet eens zo onverdienstelijk tegen het sterke Niekerk. Er kwamen kansen voor beide ploegen. Jochem Huinder was het dichtst bij een treffer voor SIOS na een goed uitgespeelde aanval en dito voorzet van Gijs Huinder. Hij wist het voorbereidende werk echter niet te verzilveren. Uiteindelijk kwam Niekerk op voorsprong door een toegekende strafschop na een vermeende overtreding van Flaviou Fatima die buiten de zestien meter had plaatsgevonden. Het buitenkansje werd met beide handen aangegrepen en het was Hidde Kijf die de score wist te openen: 1-0. Niekerk pakte daarna het initiatief en liep uit naar een 3-0 ruststand door treffers van Stef en Jort Zuidersma.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet en wist Niekerk al snel verder uit te lopen. Doelpunten van Wouter van der Heide, Bernard Noorman en Jort Zuidersma betekenden een 6-0 tussenstand. In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde SIOS in ieder geval nog de eretreffer te maken en die was de bezoekers gegund. Een door Flaviou Fatima doorgekopte corner werd door Quinten Hogeveen in het doel gewerkt: 6-1. Dat zou ook de eindstand worden.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Het is jammer van die openingsfase en die discutabele strafschop, maar voor het overige kwamen we er niet aan te pas. De focus ligt bij ons op de komende weken als we tegen ploegen spelen die dichter bij ons staan.’

 

5e Klasse D Zaterdag
KRC SCHUDT VVSV ’09 VAN ZICH AF
Het Kantster KRC heeft op eigen, door de regen spiegelglad geworden kunstgrasveld een 4-2 overwinning weten te boeken op VVSV ’09 uit Ulrum. De bezoekers, net als de gastheren in het standaardvoetbal teruggekeerd, kunnen zich tot een van de ploegen rekenen die KRC graag onder zich wil houden.

De gastheren begonnen goed en kwamen door een treffer van Stef Oosterhuis op voorsprong: 1-0. Waarschijnlijk liep men daarna wat te lang op een roze wolk, want VVSV ’09 wist de achterstand via Harm Klaver meteen na de hernieuwde aftrap weg te poetsen. Dit na een afgemeten voorzet van Mees Valkema: 1-1. Het was Louis de Blecourt die de thuisclub de weg leek te wijzen (2-1), maar ook nu beten de gasten van zich af en was het Jochem Kooi die doel wist te treffen. VVSV ’09 ging daarna beter voetballen, maar moest blijven uitkijken voor de lange ballen van KRC.

Na de doelwisseling lieten de gasten zich beïnvloeden door KRC en dat kwam het eigen spel niet ten goede. De gastheren kwamen uit een ingooi en een simpel eentweetje voor de derde keer aan de leiding dankzij een voltreffer van Arnold Knot: 3-2. Het werd daarna wat grimmiger in Kantens en dus moest er af en toe vermanend worden ingegrepen. VVSV ’09 probeerde met lange ballen voor onrust te zorgen. Echte kansen kregen de bezoekers niet. Na 85 minuten was het duel beslist. Na een overtreding op Louis de Blecourt mocht Raymond Kooman een vrije trap nemen. Hij schoot hard langs de muur, zag de bal van het lichaam van de Ulrumer goalie Ruben Otter terugspringen en mocht juichen nadat Arnold Knot uit de rebound vliegensvlug had toegeslagen: 4-2. Na de 1-0 oefenzege op De Fivel smaakte de puntenwinst op VVSV ’09 nog lekkerder. Aan de kant van de Ulrumers vond men het een onnodig verlies omdat men niet scherp genoeg was geweest, en dan vooral in verdedigend opzicht.

 

OKVC – MEEDHUIZEN 1 – 1
Doelpunten: Jasper Ludema (OKVC) en Samir Ennaciri (Meedhuizen)

STEDUM – EENRUM 3 – 3
Doelpunten: Tiemen Dijk, Lars Hofman en Jaap Dijkema (Stedum), Job van der Horn, Michiel Piersens en Brandon Hazekamp (Eenrum)

NOORDPOOL UFC – ZEESTER 1 – 2
Doelpunten: Danny Beerda, Ruben Postma (beiden Zeester) en Jasper Eerelman (Noordpool UFC)

 

5e Klasse F Zaterdag
WESTERLEE – WAGENBORGER BOYS 6 – 1

Doelpunten: Arjen Plat (2), Bauke Haarsma, Tom Hoogstraten, Daan Staats en Hans Leenders (Westerlee), Erik Kort (Wagenborger Boys).

VVS – MEEDEN 1 – 5
Doelpunten: Mark Slim en Jay van Weerden (2), Martijn Niemeijer (Meeden) en Mika Hillenga (VVS).

DAMACOTA – OLDAMBTSTER BOYS 9 – 1
Doelpunten: Rodney Meijer (4), Lars Horlings (3), Alan Egilmez en Wylan Molema (Damacota), Lars de Jonge (Oldambtster Boys).

 

4e Klasse Zondag
ZNC – SIDDEBUREN 0 – 2

Doelpunten: Julian Pot en een eigen doelpunt.

 

5e Klasse C Zondag
GROEN GEEL MET BREEKIJZER LANGS TAAI KLOOSTERBUREN
Kloosterburen moest op bezoek bij koploper Groen Geel en leerde ook dat het heel lastig zal worden om de Stadjers van de titel af te houden in 5C. De ploeg van trainer Willem Kluin kreeg een 4-1 nederlaag te slikken.

Het duel van Kloosterburen was een van de twee wedstrijden die ondanks de slechte weersomstandigheden wel konden doorgaan. In Groningen ligt op Corpus den Hoorn kunstgras, dus was het op zich niet zo verwonderlijk dat er afgetrapt kon worden, al is dat tegenwoordig ook al geen vanzelfsprekendheid meer. Een overwinning zou Groen Geel goed uit komen, want dan zou men de kloof met de achtervolgers kunnen vergroten. En daar moest Kloosterburen ook toe gerekend worden. De gasten metselden meteen na de aftrap en muur voor het eigen strafschopgebied.

Groen Geel speelde de bal rond in de hoop dat er vroeg of laat een of meerdere stenen uit de Kloosterbuurder muur zouden vallen. Dat bleek nog geen eenvoudige opgave te zijn. Terwijl de gastheren de opening niet wisten te vinden, was het aan de overkant wel raak toen een misverstand in de defensie van de Stadjers resoluut door Niels Bolt werd afgestraft: 0-1. Daarna leken de bezoekers het wel weer te geloven. Verdedigend ging het de Marnebewoners prima af, ze gaven weinig weg. De thuisclub dacht voor de pauze nog wel langszij te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Ook na de doelwisseling bleef het speelbeeld ongewijzigd. Kloosterburen verdedigde de minieme voorsprong met hand en tand, terwijl Groen Geel naar een kiertje bleef zoeken waar het tussendoor kon glippen. Vroeg of laat vertoont zelfs het best gemetselde bouwwerk scheurtjes en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Die kwam uiteindelijk op naam van Boris Luttikhuizen: 1-1. Nadat een corner tussen een woud van benen door opnieuw door Luttikhuizen binnen werd gemikt (2-1) was het hek van de dam. Kloosterburen bleef volharden in de defensieve speelwijze en er werden weinig pogingen ondernomen om de druk op Groen Geel wat op te voeren. Volgens Willem Kluin omdat bij de meeste spelers daar de kracht voor ontbrak. ‘Ik zag wel dat ze er helemaal doorheen zaten. Dan kun je wel van alles willen, maar moet je op zeker moment ook gewoon passen.’ Een van zijn spelers dacht daar duidelijk anders over en liet dat de oefenmeester ook weten. Kluin besloot op dat moment er niet op te reageren en bekeek de laatste minuten van het duel van iets grotere afstand. ‘Ik weet dat in het verslag van Groen Geel staat dat ik de auto heb gepakt en naar huis ben gereden, maar dat is pure onzin. Zo zit ik niet in elkaar. Het was op dat moment verstandig om maar even een stap terug te doen, voordat je dingen roept waar je later spijt van krijgt. Het was niet meer dan een verschil van inzicht’, verklaart de coach het voorval. Uiteindelijk wist Groen Geel naar een 4-1 eindstand uit te lopen.

Willem Kluin (Kloosterburen): ‘We hebben inderdaad zeer verdedigend gespeeld en dat is niet zo vreemd, want als je tegen Groen Geel de deur open zet slachten ze je af. We hebben het heel lang weten vol te houden en toen we op 0-1 kwamen werd het nog lastiger voor hun. Dat ze het gaatje toch wisten te vinden, is op zich niet zo verwonderlijk. De jongens moesten enorm veel loopwerk verrichten om stand te kunnen houden. Sommigen zaten er op het laatst helemaal doorheen of liepen op het tandvlees. Ik kan alleen maar trots op het team zijn en concluderen dat Groen Geel terecht heeft gewonnen.’

* Groen Geel – Kloosterburen 4-1 (0-1). Niels Bolt 0-1; Boris Luttikhuizen 1-1; Boris Luttikhuizen 2-1; Nick Klaassen 3-1; Tim Zandvoort 4-1.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"