Bekerperikelen voorbij, clubs richten zich weer op competitie

We wagen ons er maar weer aan, in de hoop dat de weergoden wat willen meewerken. We kijken vooruit naar het komend voetbalweekeinde. Voor een aantal clubs geldt dat een nieuwe ronde nieuwe kansen biedt. In een aantal gevallen is de eerste periode inmiddels vergeven. Van bekerperikelen zijn de regionale clubs verlost. De drie overgebleven verenigingen werden aan de kant geschoven en dus kan de focus weer op de competitie komen te liggen.

Voor het team van trainer Fred de Boer zal de bekernederlaag tegen Wildervank hard zijn aan gekomen. Het is te hopen dat Winsum zich snel weet te herstellen van het verlies om te zorgen dat men na twee nederlagen op rij in de competitie niet nog een tik te verwerken krijgt. Er wacht de Winsumers een thuiswedstrijd tegen Velocitas. Er kunnen wel wat vergelijkingen tussen beide elftallen getrokken worden als je naar de stand kijkt. Allebei drie keer gewonnen, een keer gelijk en drie nederlagen en dus tien punten. Het enige verschil? De Stadjers hebben een doelpunt meer gescoord.

Tweedeklasser SV Bedum heeft hele andere zorgen. Het team van trainer Leudi Stoepman zal flink aan de bak moeten om zichzelf uit een momenteel vrij uitzichtloze positie te bevrijden. Zaterdag komt koploper Noordscheschut op bezoek. Het zou een mooie stunt zijn als dat duel aangegrepen kan worden voor een ommekeer in het Bedumer voetbal. Maar of dat wel reëel is? In 3C gaat SC Loppersum op bezoek bij Onstwedder Boys, dat afgelopen weekend Mamio met maar liefst 11-0 afdroogde. De Lopsters doen het echter goed en zullen zich niet zomaar van het kastje naar de muur laten sturen. Dat kunnen ze zich ook niet veroorloven, want in deze klasse ben je de aansluiting met de top zomaar weer kwijt.

In de 4e Klasse D zal Noordwolde ongetwijfeld een poging doen om de remise bij Waskemeer een goed vervolg te geven. Dat moet dan op eigen veld in het duel met HSC gebeuren. Een zege zou het team van Elsin Yilmaz enigszins losweken van de onderste regionen. Het is alweer wat jaren geleden dat beide clubs elkaar in competitieverband troffen. Dat was voor het laatst in het seizoen 1992/1993. Toen won Noordwolde met 4-2. SIOS reist af naar Groningen om in het duel met VVK te proberen een goed resultaat neer te zetten. In 4E staat het zoals gewoonlijk weer bol van de derby’s. Het Ten Boerster Omlandia mag in Holwierde proberen of het de negentig minuten wel vol weet te krijgen. Dat lukte eerder tegen Corenos en NEC Delfzijl niet. Corenos maakt zich overigens op voor de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden (zie foto) en daar wil men de Roodeschoolsters nu al wel verzekeren dat er een einde aan de zegereeks van de bezoekers komt. NEC Delfzijl komt in Zeerijp uit tegen slotlicht De Fivel en ZEC mag op eigen veld proberen om SC Scheemda pootje te lichten. Middelstum, woensdag in de beker met 3-1 onderuit gegaan in het duel met Noordster, gaat naar RZ Baflo en op het Damster Wellemansportpark staat de ook niet te versmaden derby tussen koploper en tevens periodekampioen DVC en Poolster op de rol. Afgelopen seizoen wist het keurkorps van trainer Duurt Dijkman met 4-1 te winnen. Twee van de Damster goals kwamen toen op naam van Jurrely Torbed.

Een andere periodekampioen is SGV, dat in 5D nog geen enkel punt heeft gemorst. De Schildwolders krijgen bezoek van OKVC uit Oldehove, dat dit seizoen goed uit de startblokken is gekomen en afgelopen weekend nummer twee Meedhuizen in bedwang wist te houden. Meedhuizen ontvangt op eigen veld Warffum en in Uithuizen maakt Noordpool UFC zich op voor de ontmoeting met Ezinge. In Zoutkamp zal KRC alle zeilen moeten bijzetten om gastheer Zeester van zich af te houden. Als de mannen uit het vissersdorp eenmaal beet hebben is het oppassen geblazen voor de Kantsters. VVSV ’09 zal op eigen veld tegen Stedum proberen om tot succes tee komen. Het gehavende elftal van Cris Feldman kwam vorige week en 3-3 overeen met Eenrum, dat het nu gaat opnemen tegen FC LEO. De thuiswedstrijd van GEO in 5E werd afgelast. Nu wacht een nieuwe poging en wel tegen Blauw Geel ’15. Afgelopen seizoen gingen de Stadjers er met de winst (0-2) vandoor.

Wagenborger Boys, VVS en Oldambtster Boys hebben in 5F nog wat goed te maken. De drie teams kregen samen twintig tegentreffers om de oren, waarbij Oldambtster Boys bijna de helft voor zijn rekening nam. Voor Wagenborger Boys staat een thuiswedstrijd tegen BATO op de rol, terwijl VVS naar Musselkanaal moet voor het duel met SETA. Oldambtster Boys ontvangt runner up Bargeres en je hoeft niet echt een voetbalkenner te zijn om de uitkomst van dat duel te kunnen voorspellen.

In de 4e Klasse C van het zondagvoetbal maakt Siddeburen zich op voor een onvervalste topper tegen koploper MOVV. Het is tot nu toe alleen Drieborg nog maar gelukt om de lijstaanvoerder van een zege af te houden. Spits Jordi Blaauw heeft er dit seizoen al weer twaalf in liggen voor de Midwolders. Dat is wel een schril contrast met Julian Pot, de meest scorende (5) voetballer van Siddeburen. De ene week is de andere echter niet en waarom zou het de brigade van Bert Brugge niet lukken om de lijstaanvoerder de eerste nederlaag toe te dienen. Daar zal de Siddebuursters veel aan gelegen zijn, want dan wordt het gat teruggebracht tot een enkel punt. Op dat duel staat dus wel voldoende druk, waarbij het de vraag zal zijn wie daar het beste mee om kan gaan. Even voor de morele ondersteuning van Siddeburen, in het seizoen 2018/2019 werd er in het bekertornooi met maar liefst 6-0 gewonnen. Bjorn Puister was toen behoorlijk op dreef met vier doelpunten.

En dan hebben we tenslotte nog 5C waar Farmsum de gastheer is van hekkensluiter Alteveer, dat inmiddels 45 tegentreffers heeft geïncasseerd en nog altijd op het eerste competitiepunt zit te azen. Daar zal Farmsum niet aan meewerken. Dat heeft alle belang bij een overwinning om de race met koploper Groen Geel vol te houden. Die moeten op hun beurt op bezoek bij nummer drie Bellingwolde. WEO kan zichzelf een goede dienst bewijzen door de uitwedstrijd tegen Yde de Punt te winnen. Wellicht kan Niels Jansen nog wat treffers aan zijn memorabele aantal van 250 doelpunten toevoegen. Daarnaast is het zo dat met een driepunter de slechte smaak van een niet al te florissante periode weggespoeld kan worden en is er zelfs weer aansluiting met de top drie mogelijk. Kloosterburen staat daar al en krijgt Usquert op bezoek, dat eveneens aast op een plekje in de grote groep achtervolgers van Groen Geel. Dingen waar laagvlieger SV Woltersum zich niet mee bezig houdt. Het team van Adem Secer ontvangt Kwiek, dat twee punten en een wedstrijd meer heeft laten noteren. Er liggen dus mogelijkheden voor de gastheren om van plaats te verwisselen met de ploeg uit Hoogezand.

No Replies to "Bekerperikelen voorbij, clubs richten zich weer op competitie"