Futsal Meedhuizen/Enerdjé pakt periodetitel

Futsal Meedhuizen/Enerdjé heeft op imponerende wijze laten zien dat het klaar is voor een volgende stap omhoog. In de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl werd vrijdag met dubbele cijfers van Sporting Emmen gewonnen. Met die zege pakten de groenhemden de periodetitel en dus een ticket voor de nacompetitie, maar toonden ze ook aan dat ze in deze vorm klaar zijn om de Topklasse te bestormen.

De Meedhuizers promoveerden vorig jaar naar de Hoofdklasse H en doen het daar uitstekend. Begin september begonnen de groenhemden aan het bekertoernooi. Daarin werd topklasser WMC/EP De Treffers met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. In de volgende ronde treffen de mannen uit Meedhuizen zvv Borger, eveneens uitkomend in de topklasse. Het startschot voor een mooi seizoen was daarmee wel gegeven. In de competitie moesten Inter Maluku, Exstudiantes, Tunas en Drs. Vijfje hun meerdere al in de Meedhuizers erkennen. Om de eerste periode binnen te halen en zeker te zijn van nacompetitie om promotie naar de topklasse, moest er gewonnen worden van Sporting Emmen. En dat deden de Meedhuizer zaalvoetballers op imponerende wijze.

De gastheren begonnen sterk aan het duel en regen de kansen aaneen, maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Pas in de vijftiende minuut wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Roy de Groot gaf doelman Lorens Kostadinov met een vrije trap het nakijken: 1-0. De formatie van trainer Juninho Leirissa zette de bezoekers al op eigen helft vast. Die konden niet veel meer doen dan het leer wegschieten. In de drieëntwintigste minuut verdubbelde Meedhuizen de score. Korte passes tussen Devante de Windt en Adnaan Mouse-Kadir zorgden er voor dat Jairzinho Leirissa kon afstoffen: 2-0. Nog geen vijftien tellen later was het Devante de Windt die door de verdediging sneed en het karwei vervolgens zelf wist af te ronden: 3-0. Sporting Emmen mocht op dat moment de doelman al wel bedanken voor bewezen diensten, want dankzij hem stond het halverwege nog maar 3-0.

Er was goed en wel afgetrapt voor het tweede bedrijf of de bal lag alweer achter Lorens Kostadinov. Een fantastische steekbal van Roy de Groot kwam bij Tyrell Strik terecht en die joeg die het leer tegen de touwen: 4-0. Sporting Emmen kwam er totaal niet aan te pas, want er was op dat moment nog geen kans genoteerd voor de Drenten. Het moest oppassen om niet tegen dubbele cijfers aan te lopen. Roy de Groot vond de vrijstaande Adnaan Mouse-Kadir, die zijn directe tegenstander het bos in stuurde en joeg de bal in de bovenhoek: 5-0. Het publiek kreeg een partijtje voetbalvermaak in optima forma voorgeschoteld door de spelers van Meedhuizen, want het doelpuntenfestival was nog lang niet afgelopen. Een aanval uit het boekje, met Roy de Groot, Samir Ennaciri en Adnaan Mouse-Kadir, werd door laatstgenoemde afgerond en daarmee was het halve dozijn vol: 6-0. Het eenrichtingsverkeer was inmiddels al in een ware schiettent veranderd. Voor Sporting Emmen was er geen houden meer aan. Bram Mulder kreeg de bal in de kluts van Devante de Windt en schoof de bal voor de zevende keer langs Kostadinov: 7-0. Zijn Meedhuizer collega Reyli Albertus moest zichzelf warm zien te houden, want verder dan een paar afstandsschoten van eigen helft kwamen de Emmenaren niet. Meedhuizen wist in ieder geval dat het de periodetitel op zak had, maar nam geen genoegen met de bereikte tussenstand. In een tijdsbestek van zes minuten schoten de gastheren nog vier keer raak en daarmee werd de eindstand op 11-0 bepaald. Een gemakkelijke en dik verdiende overwinning voor de groenhemden die daarmee historie schreven, want nog nooit werd er hoger gespeeld dan de eerste klasse. ‘We zijn ongelofelijk trots op de jongens’, klonken de woorden na de wedstrijd vanuit het bestuur. Door het puntverlies van Exstudiantes uit Groningen staat Meedhuizen nu twee punten los aan kop.

* Futsal Meedhuizen – Sporting Emmen 11-0 (3-0). Roy de Groot 1-0; Jairzinho Leirissa 2-0; Devante de Windt 3-0; Tyrell Strik 4-0; Adnaan Mouse-Kadir 5-0; Adnaan Mouse-Kadir 6-0; Bram Mulder 7-0; Roy de Groot 8-0; Adnaan Mouse-Kadir 9-0; Bram Mulder 10-0; Bram Mulder 11-0 (foto: ©Martias Roossien).

Uitslagen
Futsal Meedhuizen/Enerdjé - Sporting Emmen   11 - 0
GSFV Drs. Vijfje 2     - Futsal Dragten 2  5 - 3
FC Tunas          - Exstudiantes    3 - 3
ZVV WMC          - Inter Maluku    8 - 3

Stand
Futsal Meedhuizen/Enerdjé            8 - 19
Exstudiantes Groningen             8 - 17
ZVV WMC 2                    8 - 15
GSFV Drs. Vijfje 2               9 - 15
Futsal Dragten 2                8 - 10
Sporting Emmen                 8 - 7
FC Inter Maluku                 8 - 2
FC Tunas                    7 - 1
Sporting Emmen en FC Inter Maluku 3 pnt. in mindering

Programma 1 december
Futsal Meedhuizen/Enerdjé - FC Inter Maluku
Futsal Dragten 2     - Exstudiantes
FC Tunas         - Sporting Emmen

Programma 4 december
Sporting Emmen      - Exstudiantes

No Replies to "Futsal Meedhuizen/Enerdjé pakt periodetitel"