Gretig Noordpool UFC rekent met Ezinge af

Noordpool UFC heeft op eigen veld afgerekend met Ezinge. De veel fitter en gretiger ogende Uithuizer formatie van trainer Klaas van der Ploeg troefde de tegensander op alle fronten af. Na rust wist het team van coach Ronald Bouwman zich nog wel enigszins te herstellen, maar het was nog steeds te weinig om ergens aanspraak op te kunnen maken. De gastheren trokken het duel dan ook verdiend met 4-1 over de streep.

De eerste mogelijkheid was nog wel voor de bezoekers, die Paul Broekhuizen uit ene corner op de lat zagen koppen. Daarna nam Noordpool UFC het heft in handen en moest goalie John Nooren alles in het werk stellen om zijn doel schoon te houden. Dat wist hij een klein half uur vol te houden. Toen ging verdediger Jordy Huizing onder de bal door. In eerste instantie wist Nooren het gevaar nog te bezweren, maar hij was kansloos op de rebound van Haben Mulue Rezene: 1-0. Vier minuten later werd de marge verdubbeld. Een overtreding op Ezinger Jelle Huizing werd niet bestraft, waardoor de organisatie van Ezinge even niet goed stond. De thuisclub profiteerde vervolgens van slechte communicatie tussen doelman Nooren en verdediger Thijs Guikema. En weer was het Haben Mulue Rezene die zich trefzeker toonde: 2-0. De mogelijkheden waren er daarna voldoende om de score verder uit te breiden, maar nu ontbrak de scherpte in de afwerking.

Nadat er van doel was gewisseld verscheen er een ander Ezinge binnen de lijnen. Dat had echter wel de pech dat topscorer Jasper Dijkstra het tweede bedrijf aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure. Niet veel later verdween ook sterkhouder Paul Broekhuizen van het strijdtoneel, nadat hij nog een inzet voor de doellijn weggerost had zien worden. Het duel leek te kantelen en er kwamen mogelijkheden voor Ezinge, maar Jasper Bouwman en Jelle Huizing hadden het vizier niet goed afgesteld. Nadat Noordpool UFC ook nog twee goede mogelijkheden had laten liggen, wist Ezinge toch dichterbij te komen. Jelle Huizing tekende in de 67e minuut voor de 2-1 en zorgde daarmee voor nieuw leven in het duel. De gasten gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen het deksel op de neus. Door een ongelukkige eigen goal van Jordy Huizing: 3-1. Ezinge nam na die goal meer risico’s en kreeg vervolgens nog een vierde treffer om de oren. Die kwam op nam van Jarickson Saragoza te staan: 4-1.

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘We kregen het bij de 2-1 even moeilijk, maar wisten ons goed door die periode heen te slaan. We gingen op zeker moment weer beter spelen en dat resulteert dan in zo’n overwinning. We hebben kansen genoeg gehad op meer, maar Jarickson Saragoza wist zijn totaal met slechts één goal op te krikken.’

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘De basis voor de nederlaag lag bij ons in een zeer matig gespeelde eerste helft. Na rust wisten we ons goed te herpakken, maar als je de hele wedstrijd onder de loep neemt is de overwinning van Noordpool UFC wel terecht.’

* Noordpool UFC – Ezinge 4-1 (2-0). Haben Mulue Rezene 1-0; Haben Mulue Rezene 2-0; Jelle Huizing 2-1; Jordy Huizing (e.d.) 3-1; Jarickson Saragoza 4-1.

No Replies to "Gretig Noordpool UFC rekent met Ezinge af"