Overtuigende zege SGV op ‘concurrent’ OKVC

Het Schildwolder SGV heeft op overtuigende wijze duidelijk gemaakt dat het voor niets of niemand in 5D opzij stapt. Het thuisduel tegen het dit seizoen sterk acterende OKVC had een aardige graadmeter moeten worden van wat de werkelijke kracht van de gastheren zou zijn, maar dat werd het niet. SGV was beduidend sterker dan de Oldehoofsters en hadden in Jord Blokker een prima afmaker. Hij scoorde maar liefst drie keer.

Op het waterkoude sportpark Onder de Juffer was het afwachten hoe OKVC voor de dag zou komen. Het gat tussen de koploper en de nummer vier in de competitie bedroeg voor de aftrap al elf punten en om nog een beetje in het spoor van nummer twee Meedhuizen te blijven, moest er eigenlijk gewonnen worden. SGV was er uiteraard op gebrand om ook de negende competitiewedstrijd zonder schade af te sluiten en dus konden de toeschouwers zich opmaken voor ene interessant potje voetbal.

De gastheren begonnen sterk aan het treffen en kregen binnen enkele minuten al twee grote kansen om de score te openen. In de vijfde minuut was het dan ook raak. Via de goed spelende Robert Kluppel kwam de bal bij Jord Blokker, die zijn killersinstinct weer eens liet zien en de bal beheerst in de hoek schoof: 1-0. Een opsteker van jewelste voor het team van trainer Michel Dammer, dat meer kansen zou krijgen. Een goed begin is het halve werk wordt er dan in de volksmond gezegd, maar het duurde nog wel een klein half uur alvorens de gastheren andermaal succesvol waren. Nu was Jord Blokker de man die de bal voor het doel van OKVC wist te brengen. Hij vond geen medespeler, maar wel een verdediger die het leer hard en laag in het eigen doel schoot: 2-0. Niet veel later viel ook de derde Schildwolder treffer. Vanuit en diepe bal van Dijkstra kwam het speeltuig opnieuw bij Jord Blokker terecht, die zich op miraculeuze wijze tussen twee Oldehoofsters door wist te wurmen en de bal rustig in de korte hoek schoot: 3-0. Daarmee was het duel eigenlijk al wel gespeeld, want OKVC wist zich geen weg door de goed geposteerde verdediging van SGV te banen. De gastheren gaven vrijwel niets weg. Toch zou het de bezoekers lukken iets terug te doen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Sander Drijfhout in de bovenhoek geplant: 3-1.

Na de thee werd er even naar de bank van SGV gekeken, waar de jeugdspelers Bjorn van Houten, Tiemo Harkema en Mike Renderink een plekje toebedeeld hadden gekregen. Ze hadden het vertrouwen van de trainer gekregen en zaten er nog na de hernieuwde aftrap, maar zouden minuten gaan maken. Het spelbeeld van het tweede bedrijf was ongewijzigd. SGV domineerde, creëerde zich voldoende kansen om de score uit te breiden en hield achterin de deur op slot. Toch zou het nog vrij lang duren alvorens er opnieuw gejuicht kon worden. Na driekwart wedstrijd was het de net ingevallen Harkema die tegen de keeper van OKVC aan schoot, waarna Jord Blokker er als de kippen bij was om zijn derde van de middag te laten noteren: 4-1. In de slotfase liet coach Dammer de beide andere jeugdspelers ook nog wat minuten maken, waarbij het voor Renderink zijn debuut was. Aan de stand zou niets meer veranderen en dus had SGV opnieuw een op voorhand lastige klip weten te omzeilen en was zege nummer negen ook vastgelegd.

* SGV – OKVC 4-1 (3-1). Jord Blokker 1-0; (e.d) 2-0; Jord Blokker 3-0; Sander Drijfhout 3-1; Jord Blokker 4-1.

No Replies to "Overtuigende zege SGV op 'concurrent' OKVC"