Slechte start komt SV Bedum duur te staan

Het tobbende SV Bedum kreeg koploper Noordscheschut op bezoek en het zou voor het slotlicht in 2J een lastige opgave worden om een goed resultaat in het duel met de lijstaanvoerder te boeken. Toch was er op voorhand wel geloof binnen de gelederen van de paarshemden. Het mocht echter niet zo zijn. Op het eigen kunstgras kreeg de thuisclub een 0-4 nederlaag te slikken. Die stand was halverwege het duel al bereikt.

Dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, was wel duidelijk. Dat de SV Bedum op de slechtst mogelijk manier aan het duel zouden beginnen had echter niemand verwacht. Binnen tien seconden na de eerste aftrap van de middag maakten de gastheren een overtreding op de rand van het eigen strafschopgebied. Dat buitenkansje werd meteen verzilverd door de Drenten. Ramon Brakel zette zijn handtekening onder de openingstreffer: 0-1. De gastheren leken meteen al een beetje van slag te zijn door deze erg vroege tegenvaller, want het was al vrij snel opnieuw raak. Een corner werd niet goed weggewerkt en uit de scrimmage die daarna ontstond wist Kevin van Dalen te scoren: 0-2. Na 18 minuten voetbal was er al geen sprake van ene wedstrijd meer. Vanuit een knappe voorzet wist Nick Koster bij de tweede paal de bal knap binnen te koppen: 0-3. SV Bedum probeerde wel wat terug te doen en creëerde zichzelf ook wel wat kansjes. De grootste was voor Twan Ahlers. Hij werd en op een met de doelman van Noordscheschut gezet, maar wist het leer niet tussen de palen door te krijgen. Vlak voor rust viel er opnieuw een treffer aan Drentse zijde. Na een misverstand tissen de Bedumer defensie en de doelman, waarbij niemand zich verantwoordelijk voelde voor het oprapen of wegwerken van de bal, was het Enrico Schonewille die iedereen zijn hielen liet zien en zich vervolgens liet bejubelen: 0-4.

De tussenstand werkte als een donderslag bij heldere hemel. SV Bedum zou de tweede helft aan een op voorhand hopeloze missie moeten beginnen om nog iets van het zwaar geschonden blazoen op te poetsen. Noordscheschut hoefde niet meer zo nodig en stak ook beduidend minder energie in de tweede helft. SV Bedum kwam mede daardoor wat vaker in het duel en liet ook aanvallend nog wel iets zien. Twan Ahlers en Thijs Boer kregen mogelijkheden om in ieder geval de hatelijke nul van het scorebord te halen, maar het lukte hen niet om de thuisclub iets dichterbij te brengen. En dus heerste er na afloop teleurstelling in het Bedumer kamp, waar Gerben Wollerich de taken van trainer Leudi Stoepman voorlopig heeft overgenomen.

* SV Bedum – Noordscheschut 0-4 (0-4). Ramon Brakel 0-1; Kevin van Dalen 0-2; Nick Koster 0-3; Enrico Schonewille 0-4

No Replies to "Slechte start komt SV Bedum duur te staan"