Forse nederlaag voor gehavend DRC Phoenix

DRC Phoenix speelt dit seizoen in een derde klasse met een enorm grote middenmoot waar de onderlinge krachtsverhoudingen wekelijks veranderen. Dat werd afgelopen weekend maar weer eens duidelijk tijdens de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen RC Greate Pier die met 48-0 verloren ging. Een gehavend DRC Phoenix kon door de afwezigheid van enkele dragende spelers geen vuist maken tegen de goed draaiende Friese ploeg.

Mede door de zware thuiswedstrijd een week eerder moest de technische staf van DRC Phoenix een gehavend team opstellen waar enkele ervaren spelers misten. Het was bij aanvang van de wedstrijd al duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Bij Greate Pier zijn dit seizoen weer een aantal leuke spelers, die studeren in Leeuwarden, komen aanwaaien. De eerste helft zou de strijd vooral rond de middenlijn plaats vinden. Beide ploegen wisten elkaar goed in evenwicht te houden en ook de jonge spelers in de lijn van Phoenix deden hun werk meer dan naar behoren. Het was toch de thuisploeg die enkele malen de defensie van de ploeg uit Delfzijl wist te doorbreken en afstand te nemen. Met een 17-0 tussenstand gingen beide ploegen uiteindelijk de rust in.

Na de korte rust ging DRC Phoenix op jacht naar de thuisploeg. Men wist enkele malen heel dicht bij de try-lijn van Greate Pier te komen, echter bleef het hier bij. Het ontbrak aan goede opvolging om de mogelijkheden af te maken en hierdoor bleef DRC Phoenix zonder score. In de slotfase van de wedstrijd trok Greate Pier de wedstrijd naar zich toe en liep het verder uit. Goed uitgespeelde aanvallen van de snelle mannen in de lijn waren te veel voor de moegestreden defensie van Phoenix. Met uiteindelijk een eindstand van 48-0 kon DRC Phoenix zonder competitiepunten huiswaarts keren. Komend weekend heeft de ploeg uit Delfzijl een weekend rust. Zondag 10 december staat er een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander zijn dan de Groninger Studenten die dit weekend verrassend wonnen van koploper Dwingeloo. Het zal kortom opnieuw een zware wedstrijd worden (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Forse nederlaag voor gehavend DRC Phoenix"