Mispeer doelman RZ Baflo levert Middelstum winst op

Middelstum heeft een pittige week achter de rug. Eerst werd er op een kletsnat veld tegen ZEC gespeeld, vervolgens waren de omstandigheden niet veel beter tijdens het midweekse bekerduel met Noordster in Oude Pekela en nu moest het team van trainer Jelmer Meinardi op bezoek bij RZ Baflo. Ook daar was het veld kletsnat. Uiteindelijk wisten de bezoekers het duel na een mispeer van doelman Rick Folkerts en een formidabele lob van Max Oldenhof met 0-1 naar zich toe te trekken.

RZ Baflo kon een overwinning goed gebruiken, omdat men na zeven competitiewedstrijden nog maar op een schamel totaal van zes punten stond en de aansluiting met de middenmoot dreigt mis te lopen. Aan Middelstummer zijde ontbraken Mateo Milkovic en Thijs Oosterhoff. Het zorgde er wel voor dat Gijs van Aller en Dennis Verkerk minuten konden maken. Na een kwartier spelen moest ook Daan van Aller het veld al weer ruimen. Ook hij was niet helemaal klachtenvrij uit het treffen met de Pekelders gekomen en werd vervangen door Thijs Nienhuis. Eerste keeper Damon Medema was eveneens niet van de partij. Hij kampt nog steeds met heupklachten. Zijn plaats onder de lat werd andermaal door Emiel Douma ingenomen. De verwachting was dat RZ Baflo aanvallend uit de startblokken zou komen, maar de gastheren zakten juist in en lieten Middelstum het balbezit. De kansen om aan de leiding te komen waren er zeker voor de gasten. In de 24e minuut draaide Twan Heemstra de bal mooi open op het middenveld. Hij gaf een lange bal over de laatste linie van de thuisclub en wist Xander Anema te bereiken. Die zag zijn inzet door goalie Rick Folkerts gepareerd worden. Zes minuten later ging Aijolt Douma er op links vandoor. Ook nu was Anema het aanspeelpunt. De bal verdween langs de buitenkant van de paal. Gijs van Aller was de volgende die een bal doorkopte, maar ook dat leverde niks op. Nadat Aijolt Douma ook nog een keer had gemist, brak de rust aan en was het opmerkelijk dat RZ Baflo aanvallend niets liet zien en amper een mogelijkheid had weten te creëren.

Na de doelwisseling veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Trainer Jelmer Meinardi dacht in de 50e minuut al te kunnen juichen toen Max Oldenhof op doel schoot. Keeper Folkerts was geklopt en de meegelopen Aijolt Douma was heel sociaal en liet het leer lopen omdat hij in de veronderstelling was dat het toch wel raak zou zijn. Dat bleek een misvatting te zijn, want nog voor de bal de doellijn was gepasseerd, werd hij door Stefan Kruizenga weggeveegd. Het doordekken en druk zetten van Middelstum zorgde in de 58e minuut voor onrust in de Bafloër gelederen en een mislukte uittrap van Folkerts die door Max Oldenhof werd opgepikt. Hij besloot ineens op doel te schieten en wist de bal met een prima lob tegen de touwen te krijgen: 0-1. Na een dik uur verdwenen Twan Heemstra en Xander Anema van het strijdtoneel. Zij werden vervangen door Daan van Zalm en zijn debuterende jongere broer Mels van Zalm die voor meer diepgang moesten zorgen. RZ Baflo kroop pas in de slotfase wat meer uit de schulp en probeerde een dreigende nederlaag te voorkomen. Doelman Emiel Douma, die tot aan die fase weinig te doen had gekregen, toonde vervolgens zijn kwaliteiten door zich overal voor en op te werpen. Dennis Verkerk en Thijs Helder kregen nog geel omdat de situatie iets te dreigend voor de bezoekers leek te zullen worden. Een blessurebehandeling van Daan van Zalm leidde tot een tijdelijke overtalsituatie voor de thuisclub. Van Zalm keerde echter weer terug en leek de aangever te zijn van een doelpunt van invaller Sam Doornbosch Clevering. Dat feestje ging echter niet door omdat de scheidsrechter hands had geconstateerd. En zo bleef het bij die ene treffer van Oldenhof, waar Middelstum overigens niet minder blij mee was.

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Ik ben erg blij met deze overwinning. Dat was denk ik ook wel te zien bij het juichen na de verlossende en knappe goal van Max Oldenhof. RZ Baflo is een ploeg met veel individuele kwaliteiten, maar gezien de stand werd van ons verwacht dat we dit duel naar ons toe zouden trekken. Dat was geen gemakkelijke opgave, want het was een loodzware week met drie wedstrijden in zeven dagen en ook nog eens zware omstandigheden. Dat heeft zijn tol wel geëist. Ondanks de verzuring en de belasting heeft mijn team karakter getoond. Ze zijn diep gegaan en als je dat kan brengen, kun je als trainer alleen maar trots zijn. Daarbij geven we op de laatste tien minuten na nu geen kansen weg en creëerden we genoeg om aanspraak op de winst te mogen maken. Het debuut van Mels van Zalm was overigens ook een mooi moment.’

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘Ik heb een leuke wedstrijd gezien waarin mijn elftal goed en gedisciplineerd heeft gespeeld. Het laatste kwartier hadden we er misschien nog wel een gelijkspel uit kunnen halen. Het is jammer dat we door een fout in de opbouw de wedstrijd uiteindelijk verliezen van een overigens goed en energiek spelend Middelstum.’

RZ Baflo – Middelstum 0-1 (0-0). Max Oldenhof 0-1.

No Replies to "Mispeer doelman RZ Baflo levert Middelstum winst op"