Atleten Loopgroep Bedum gaan uitdaging aan

Zes atleten van de Loopgroep Bedum deel aan een tweetal uitdagende evenementen. Op Kardinge in Groningen werd zondag ‘Kill the Hill’ georganiseerd, een hardloopevenement, waarbij de Kardinger bult centraal staat. In een ronde van twee kilometer wordt de ‘bult’ onverhard beklommen en afgedaald. Door de regen van afgelopen week en tijdens het evenement op zondag, was met name de afdaling een uitdagende glibberpartij geworden.

Voor Alex Oskam en Edward Pechler is echter geen uitdaging te groot, dus kozen zij voor de langste afstand van 16 kilometer, waarbij acht keer de bult bestegen en afgedaald wordt met totaal vierhonderd hoogtemeters. Pechler had zich uitgerust met stokken ter ondersteuning. Ze kwamen over de meet na 1.48.35 uur en 1.51.07 uur. Pechler na afloop: ‘The Hill killed me.’ Mara Kuipers en aspirant-lid Marijke Huisman liepen de acht kilometer met tweehonderd hoogtemeters. Zij lieten de klok stilstaan na 1.04.40 en 1.09.46 uur. Sander de Vries raakte verstrikt in de blubber en vond het na een ronde welletjes.

Ultra-atleet Bram Wubs reisde af naar de Utrechtse Heuvelrug om deel te nemen aan de tweede dag van de wintereditie van de Ultra Trail Utrechtse Heuvelrug, de ‘Amerongen Lus’. De afstand van 56 kilometer grotendeels onverhard was deze keer ook voor Wubs een hele kluif en hij moest goed afzien. Niet helemaal fit leverde hij in de tweede helft tijd in. Na 5 uur en 19 minuten inclusief 450 hoogtemeters voltooide hij zijn achtste (ultra)marathon van 2023. Op bovenstaande foto Alex Oskam (links) en Edward Pechler na de finish van Kill the Hill (Foto: Xander Oskam).

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum gaan uitdaging aan"