MTB Eemsdelta kijkt verder dan nominatie Breedtesportprijs

Stichting MTB Eemsdelta maakt op maandag 11 december tijdens Sportgala Groningen in Martini Plaza kans om de Breedtesportprijs te winnen. Voorzitter Jaap de Jonge is enorm verheugd over het feit dat zijn club voor deze prijs in aanmerking komt. Het is een enorme waardering voor alle positieve energie die wij er gezamenlijk en in de breedste zin in hebben gestoken’, vertelt hij.

De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in onze provincie. De afgelopen weken konden inwoners van Eemsdelta doorgeven wie zij hiervoor vanuit de gemeente wilden nomineren. De gemeente bekeek vervolgens alle ingezonden kandidaten en besloot Stichting MTB Eemsdelta als genomineerde voor de Breedtesportrijs aan de organisatie door te geven.

Met vier mensen in het bestuur en acht mensen in de onderhoudsgroep werd drie jaar geleden begonnen met de aanleg van de route. Het was de tijd van corona en dus moest er iets verzonnen worden om in beweging te blijven en toch afstand kunnen houden. Men deed er ruim een jaar over om een en ander te realiseren en sindsdien is het snel gegaan. ‘We timmeren nog altijd elke maand aan het parcours om het steeds beter en aantrekkelijker te maken. Een van de meest bijzondere dingen is nog wel dat we worden meegenomen in het Skilsparc van de Eemsdelta Campus in Appingedam. Daar wordt een dijk aangelegd die straks onderdeel van de route moet gaan worden’, vertelt De Jonge.

Naast een mountainbikeroute (MTB) is er eveneens een wandelroute (MTboots) gemaakt in Eemsdelta. De route voorziet in de vraag van mountainbikers uit de gemeente en omstreken om iets dergelijks hier in de omgeving te hebben. Daarnaast stimuleren beide routes jong en oud om te bewegen in de openbare ruimte en zo de schoonheid van de gemeente te zien.

De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Sportgala Groningen. Een feestelijk evenement van en voor de Groningers. Voorafgaand aan het gala worden in vijf categorieën sporters uit, of met hun roots in Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlights te zetten. Naast de Breedtesportprijs, zijn dat de categorieën Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste sport. Voor die laatste categorie is Syb Jongsma uit Uithuizen voor als kandidaat voorgedragen. Hij zet zich belangeloos in voor mensen met een beperking en richtte onder andere G-voetbalteam Het Hogeland op. Jongsma is sinds jaar en dag trainer van dit team (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "MTB Eemsdelta kijkt verder dan nominatie Breedtesportprijs"