Wagenborger Boys werkt aan nieuwe verenigingsstructuur

Wagenborger Boys is volgens de clubleiding redelijk goed begonnen aan de competitie. ‘Kijkend naar de wedstrijden, vooral de duels tegen SETA en BATO thuis, hadden er meer punten verzameld kunnen worden. In alle linies zijn er zeker verbeterpunten aan te brengen en tijdens de trainingen is daar vooral de focus op gericht. Trainer Elle Smit slijpt beetje voor beetje aan de nieuwe en dynamische speelstijl.’ Voor Wagenborger Boys zijn er de weken tot aan de winterstop volop mogelijkheden om meer punten binnen te halen dan de zes die er nu staan op de ranglijst in de 5e Klasse D. Spits Erik Kort beleeft sowieso een goede seizoenstart met 12 doelpunten uit 9 wedstrijden.

Eerder was er al het bericht dat Elle Smit de nieuwe trainer is geworden van de Wagenborger Boys. Naast Smit heeft Gerrit Kappert, leider van de selectie een belangrijke rol. Jos Grashuis is aangebleven als grensrechter. Nieuw dit seizoen zijn Marita Freij, Rinse Hiemstra en Jeffrey Mulder respectievelijk als verzorgster, sportmasseur en keeperstrainer. Kortom een mooie uitbreiding van de staf met aandacht voor blessurepreventie, blessurebehandeling en specifieke keeperstraining. De club en eerste selectie zijn ook een samenwerking aangegaan met een nieuwe sponsor voor nieuwe presentatiepakken. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de selectie elke zaterdag representatief op pad gaat. De eerste selectie staat er in zijn geheel overigens mooi op. Naast de presentatiepakken zijn er namelijk ook nieuwe wedstrijdtenues, sporttassen en inloopshirts gesponsord. Het tweede en vrouwenelftal zijn ook voorzien van nieuwe wedstrijd tenues en sporttassen.

Binnen Wagenborger Boys zijn allerlei ontwikkelingen gaande. De focus zal vanaf nu ook meer op het voetbal-inhoudelijke gebied gericht worden. Er komt meer aandacht voor de talentvolle jeugd die al meetraint met de senioren en regelmatig op zaterdag aansluit bij de eerste en tweede selectie. Een aantal jeugdspelers laat nu al zien dat ze het niveau aankunnen en dat is voor de toekomst van Wagenborger Boys heel belangrijk. Een nieuw op te zetten technische commissie gaat de club op voetbal-inhoudelijk gebied ondersteunen en zal daarnaast ook als klankbord fungeren voor spelers en staf van de eerste selectie en spelers en leiders van de tweede selectie. Ook fungeert de nieuw op te zetten TC als ‘linking pin’ tussen de senioren en de jeugdtrainers/leiders. Ook andere commissies voor allerlei voetbal- en sociale activiteiten zullen binnenkort opgetuigd gaan worden. Daarover volgt later meer nieuws. Ook de Vrouwen 18 + hebben binnen de club een belangrijke positie. Ook voor hen is de doorstroom van jeugd heel belangrijk. De vrouwen spelen net als de mannen 35+ hun wedstrijden op de vrijdagavond in toernooi-vorm.

‘We spreken de ambitie uit om in de nabije toekomst een toonaangevende zaterdagclub te worden in ‘onze’ regio. Dat kan alleen als er sprake is van betrokkenheid van alle leden naar de club en uiteraard ook wanneer er vanuit de club en dus het bestuur betrokkenheid is naar de leden (jong en oud) en vrijwilligers, aldus de clubleiding.

No Replies to "Wagenborger Boys werkt aan nieuwe verenigingsstructuur"