KRC legt trainer Johan de Keijser vast tot zomer 2027

Johan de Keijser uit Bedum blijft de komende jaren verbonden aan vijfdeklasser KRC uit Kantens. De samenwerking tussen club en coach is prima en voor het bestuur van de vereniging is dat reden genoeg om de oefenmeester voor langere tijd aan de club te verbinden. Het contract met De Keijser, die met zijn tweede voetbaljaar bezig is bij KRC, is met drie seizoenen verlengd tot en met de zomer van 2027.

Het mag rustig een unicum worden genoemd dat een voetbalvereniging een dergelijke stap aandurft. Het ene seizoen is het andere immers niet. Een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen is de meest gangbare werkwijze. ‘Wij zijn blij dat er ruim op tijd duidelijkheid is voor de toekomst met betrekking tot het hoofdtrainerschap’, aldus het bestuur.

Johan de Keijser: ‘We wilden graag van beide kanten voor de lange termijn inzetten. Er zit op allerlei gebieden nog zoveel rek in de vereniging. Zo willen we onder andere proberen om het tweede elftal beter te maken. En we zijn er samen van overtuigd dat de ontwikkeling van het eerste elftal goed gaat, maar dat je niet binnen een seizoen kunt zeggen dat je er al bent. Dat gaat stap voor stap. We willen bereiken dat het eerste elftal op den duur een plek in de middenmoot kan vinden. Verder gaat het ook goed met de ontwikkeling van de jeugd en loopt het met de 35- en 45-plussers ook zeer goed. Daarnaast hebben we te maken met allerlei organisatorische zaken die op ons af komen en waarin we ook nog belangrijke stappen kunnen zetten, zoals sponsoring en op het bestuurlijke vlak. En als het van beide kanten goed bevalt, waarom zou je dan iets veranderen.’

Volgens de oefenmeester bestond er binnen de gelederen van KRC ook geen enkele twijfel over de bijzondere stap die het bestuur heeft gezet. Het draagvlak om voor langere tijd door te gaan met de Bedumer was groot. Men ging er unaniem mee akkoord dat hij nog een aantal jaren aan de club verbonden blijft. ‘IK heb het hier ook uitstekend naar mijn zin en wat goed is moet je goed laten’, besluit hij.

KRC is dit seizoen in het standaardvoetbal teruggekeerd en heeft momenteel zes punten uit evenveel duels weten te bemachtigen. Er staan nog wat achterstallige wedstrijden open voor de Kantsters, waaronder een afgebroken wedstrijd tegen FC LEO. Daarin heeft de brigade van De Keijser een 2-0 voorsprong genomen en misschien al wel een voorschot op nog een driepunter. Het restant wordt op donderdag 7 december vanaf acht uur gespeeld op het kunstgrasveld van het sportpark De Kooi, van de Kantens de Robben Combinatie en wordt in de 33e minuut hervat.

No Replies to "KRC legt trainer Johan de Keijser vast tot zomer 2027"