Omlandia, NEC Delfzijl en Corenos op herhaling

Het gestaakte duel tussen NEC Delfzijl en Omlandia wordt donderdagavond om kwart over acht uitgespeeld. Op dinsdagavond 12 december mag Omlandia vervolgens nog een keer aan de bak, maar dan in eigen huis. Op het Ten Boerster sportpark wordt dan vanaf acht uur het eerder gestaakte duel tegen Corenos afgewerkt. In beide gevallen moeten de Omlandianen proberen een 2-1 achterstand weg te werken.

Eind vorige maand ging het mis aan de Sportlaan in Ten Boer. Scheidsrechter Richard Smit besloot het duel te staken op het moment dat er nog enkele minuten waren te gaan. Aanleiding tot de staking vormde een opstootje voor het doel van Corenos, waarbij ook supporters van de thuisclub betrokken waren geraakt. Tijdens het duel moesten Ruben Hummel en Fabio Marongiu met rood van het veld. Aan Roodeschoolster zijde verdween Sven Knot na twee gele prenten van het strijdtoneel.

Arbiter Smit vond de situatie op zeker moment te bedreigend worden en besloot beide teams in de 93e minuut te laten inrukken. De tuchtcommissie van de KNVB moet zich nog buigen over mogelijke sancties. Corenos hervat het treffen met een 1-2 voorsprong. Voor Omlandia had topschutter Remco Bolhuis het doel weten te vinden, aan Roodeschoolster zijde waren Daan van den Berg en Joran Knot succesvol. Hoe de resterende speeltijd wordt ingevuld hangt volgens Marco Pesiwarissa van Corenos af van het feit waar en hoe er wordt afgetrapt. ‘Het maakt qua tactiek nogal wat uit of het met een corner of een vrije bal voor ons is. Dat is bepalend voor de minuten die er open staan. Er moest namelijk nog een corner worden genomen door Omlandia op het moment dat de scheidsrechter aan de andere kant van het veld een slaande beweging had gezien. In mijn ogen moet er in dat geval een vrije trap in ons voordeel worden gegeven. Wij weten echter niet wat de beste man op papier heeft gezet.’ Omlandia moet in ieder geval met negen man proberen om de achterstand weg te werken. ‘Wij gaan er alles aan doen om wat te forceren, net als in het restant tegen NEC’, zegt oefenmeester Martijn Smit van Omlandia kort en bondig.  Daarmee doelt hij op het restant dat donderdagavond op het sportpark Centrum in Delfzijl staat geprogrammeerd.

Drie weken na het voorval in Ten Boer ging het namelijk opnieuw mis. Nu tijdens de uitwedstrijd van Omlandia bij de club uit de havenplaats, al was het dan ook scheidsrechter Denny Durik die er de brui aan gaf omdat hij van mening was dat beide clubs zich niet wisten te gedragen. De aanvangstijd op het sportpark Centrum in Delfzijl is 20.15 uur. De resterende zeven minuten staan onder leiding van scheidsrechter Gjalt van Duinen en beginnen met een vrije trap voor Omlandia ter hoogte van de dug-out van Omlandia en volgens Smit niet op de plaats van de overtreding op Bodhi Prenger, die in zijn beleving net buiten de zestien meter van de gastheren werd neergehaald. Trainer Roy Kamps van NEC Delfzijl zegt dat de charge wel bij de zijlijn was. Op de vraag hoe hij zijn team op die zeven minuten voorbereid zegt hij; ‘We pakken het niet anders aan dan normaal. Ik ben overigens niet blij met het feit dat de scheidsrechter destijds niet de wissels heeft genoteerd, maar wel de kaarten. Dat was namelijk in ons voordeel omdat wij nog wel een keer mochten wisselen en zij niet meer. Los daarvan zullen we wel een aantal punten benoemen. Hoe kun je het duel over de streep trekken en hoe voorkom je dat je de wedstrijd toch nog weg geeft. Het zijn dingen die je nu mooi in praktijk kan brengen. Mijn hele jonge ploeg moet laten zien hoe volwassen ze zijn. Ik heb er wel vertrouwen in dat we het duel winnend zullen afsluiten.’

No Replies to "Omlandia, NEC Delfzijl en Corenos op herhaling"