Sneeuw in Groningen, vuurwerk in Holwierde?

Een daar is ie dan weer. Omdat we al de vraag kregen of er elke week een vooruitblik op het voetbalweekend geplaatst zou worden. We voldoen graag aan het verzoek en hopen veel voetballiefhebbers er een plezier mee te doen. En ook nu hebben we in de aanloop naar het weekend, weer een staking. Al waren het deze keer dan ook de weersomstandigheden die roet in het eten gooiden.

Uiteraard werken we van boven naar beneden en beginnen met eersteklasser Winsum. Misschien kunnen ze nu een hele wedstrijd de energie tonen die vaak na de thee wordt getoond. Dat zou de ploeg van vertrekkend trainer Fred de Boer wel goed uit komen in de uitwedstrijd tegen koploper WVV. Een trapje lager gaat SV Bedum een nieuwe poging doen om tot succes te komen. Dat zou dan tegen Gorecht moeten gebeuren. Het team van Hans van der Ploeg staat momenteel vierde in 2J. SC Loppersum stond dinsdagavond op het veld van Mamio voor een inhaalduel, maar kon na een half uur al weer inrukken. Het duel werd vanwege sneeuwval gestaakt bij een 1-1 tussenstand. Diederik Dijk scoorde voor de Lopsters. De acteurs gaan dinsdag 5 december een nieuwe poging wagen. Zaterdag wacht nu het thuisduel tegen laagvlieger WVV uit Winschoten. In een heel grijs verleden wisten de Lopsters met 2-1 te winnen. Dat was in het seizoen 2001/2002.

Noordwolde en SIOS maken zich in 4D op voor de eerste onderlinge confrontatie van dit seizoen. Dat gaat op sportpark De Lange Twee in Sauwerd gebeuren. De clubs kenden een goede generale repetitie, want afgelopen weekend wisten ze allebei te winnen. De coaches Elsin Yilmaz en Quincy Dijkstra zullen er waarschijnlijk voor kiezen om aanvallend voor de dag te komen. Een driepunter kunnen ze namelijk allebei wel gebruiken. Holwierde ontvangt in 4E buurman NEC Delfzijl (zie archieffoto) en zal ongetwijfeld willen aanknopen bij de zege op Omlandia. De Ten Boersters nemen het op eigen veld op tegen ZEC en Middelstum staat thuis tegenover SV De Heracliden. Corenos mag thuis proberen of ze een vierde zege op rij kunnen laten noteren. Daarvoor moeten ze dan wel met koploper DVC Appingedam zien af te rekenen. Het lukte in het treffen met ZEC net niet, nu mogen de mannen van SC Scheemda op sportpark ‘d Oosterd proberen om RZ Baflo een nederlaag toe te dienen. En dan is er in Spijk nog het treffen tussen gastheer Poolster en De Fivel. Voor coach Guus Zantinga is het een terugkeer naar de club waar hij ooit trainer is geweest. Voor zijn huidige club is het te hopen dat het weerzien met de Spijksters niet in een nachtmerrie eindigt.

De meest interessante ontmoeting in 5D is die tussen gastheer Warffum en SGV. Zijn de kanaries dan de ploeg die de Schildwolders kunnen bedwingen? In het seizoen 2021/2022 kreeg Ezinge met maar liefst 8-1 op de voetbalbroek van Meedhuizen. De gastheren zouden dat het liefst nog een keer willen presteren, maar of Ezinge daar aan mee zal werken? Het wordt overigens wel weer eens tijd dat het team van trainer Ronald Bouwman een succesje boekt. De laatste zege dateert namelijk van 14 oktober. OKVC zal op zoek gaan naar eerherstel na het verlies in het duel met SGV en doet dat in de thuiswedstrijd tegen Eenrum. In Stedum moet blijken of de plaatselijke trots na de winst op VVSV ’09 ook Zeester weet te verschalken. FC LEO ontvangt VVSV ’09 en KRC tenslotte moet het op het eigen kunstgras opnemen tegen Noordpool UFC uit Uithuizen. Het Garmerwolder GEO heeft in 5E al twee zaterdagen niet meer gespeeld vanwege afgelastingen en gaat nu in de herkansing op bezoek bij Beilen. En dan is er nog 5F waarin Wagenborger Boys zich opmaakt voor en uitwedstrijd tegen NWVV. In Oostwold staat het duel tussen VVS en slotlicht Oldambtster Boys op het programma. De hekkensluiter staat na negen wedstrijden nog steeds met lege handen en als VVS het een beetje op de heupen heeft, komen de Nieuw-Scheemders nog voor het verstrijken van de eerste seizoenshelft op honderd of meer tegentreffers.

In het zondagvoetbal ontvangt Siddeburen donderdagavond tegenstander Eext en spelt het team van trainer Bert Brugge zondag een uitwedstrijd tegen Gieterveen. In beide gevallen behoort een overwinning tot de mogelijkheden, maar in het voetbal is niets vanzelfsprekend. De spectaculaire overwinning op MOVV zal de Siddebuursters in ieder geval en flinke boost hebben gegeven. In 5C mag WEO op eigen veld proberen de opgaande lijn door te trekken in het duel met DWZ. Kloosterburen kwam afgelopen week niet in actie en reist nu af naar Wedde. Ook Usquert bleef werkeloos. Het team van trainer Jan Blaauw speelt thuis tegen Bellingwolde. Farmsum gaat op bezoek bij het tobbende en met personele problemen kampende SV Woltersum in een poging om de race met koploper Groen Geel vol t houden. Die spelen overigens thuis tegen Kwiek.

No Replies to "Sneeuw in Groningen, vuurwerk in Holwierde?"