Geen ‘wonder aan het Wad’ voor Omlandia

NEC Delfzijl heeft het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Omlandia op het eigen kunstgras uiteindelijk met 3-1 weten te winnen. Daarmee konden de Havenkanters definitief drie punten bijschrijven en verdrongen ze Middelstum van de tweede plaats op de ranglijst in 4E. In het eerste deel van de voetbalsoap hadden Joost Kombrink en Edwin Hodzic namens de gastheren al doel weten te treffen. Bij de Ten Boersters was het Jeroen Dijkhuizen die toen had gescoord. Sem Switynk zorgde er voor dat de gasten elke illusie op een klein voetbalwonder werd ontnomen.

Het vroor een graad of vier en het was ietwat nevelig op het Delfzijlster sportpark. De thuisclub was zich serieus aan het voorbereiden op de welgeteld 540 seconden die er gevoetbald zouden worden. Langs de openbare weg stond Holwierder Eddy Tuik toe te kijken. ‘Ze trappen toch om acht uur af?’, wilde hij weten. Dat was niet het geval en dus moest hij nog een kwartiertje extra koukleumen. Omlandia was in geen velden of wegen te bekennen. Daar leek een warming up niet aan de orde te zijn. De gasten kwamen pas de kleedkamers uit toen scheidsrechter Gjalt van Duinen uit Appingedam het hele gezelschap naar het speelveld dirigeerde.

Ergens in een hoekje van de tribune op het sportpark Centrum van Delfzijl zat een man ietwat wezenloos in het schemerdonker voor zich uit te kijken. Hij leek de verrichtingen van een aantal atleten van AV Fivelstreek te aanschouwen. ‘Nee, ik kom voor het restant van het duel tussen NEC Delfzijl en Omlandia’, aldus de man die uit Ten Boer bleek te komen. We vertellen hem dat hij dan naar het verkeerde veld zit te staren, omdat de zeven minuten die nog resten op het kunstgras aan de overkant van de weg worden afgewerkt. Hij voegt zich vervolgens bij de andere dertien mensen die nog wel even willen zien of beide teams zich nu wel kunnen gedragen, in tegenstelling tot een paar weken eerder toen dat klaarblijkelijk niet het geval was.

Hoeveel opwinding kun je krijgen in de korte tijd die je ter beschikking staat om een 2-1 achterstand weg te werken. Niet veel in elk geval. Voor NEC Delfzijl was het zaak dat men Omlandia zo ver mogelijk bij het doel vandaan wist te houden. Dan kun je maar beter iemand aan doelman Devon Harmsma vastplakken, want zijn verre uittrappen zijn in de regel een geducht wapen. ‘Het zal je maar gebeuren dat hij een keer goed valt’, aldus een supporter van NEC Delfzijl. Dat gebeurde niet en dus bleef er uiteindelijk nog één moment over die de adrenaline door het lijf liet gieren. Dat was toen NEC-er Wilbert Lambeck er aan de rechterkant vandoor ging en een prima voorzet afleverde die door Sem Switynk werd afgerond. En daarmee werd de eindstand van de wedstrijd in twee delen op 3-1 bepaald. Daar konden de twee extra minuten die arbiter Gjalt van Duinen nog bovenop de te spelen tijd had meegeteld niets meer aan veranderen. ‘Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Je reinste flauwekul wat hier vanavond is gebeurd’, mopperde de Ten Boerster fan. Hij had ook alle reden tot klagen, want zijn team was er niet in geslaagd om voor een ‘wonder aan het wad’ te zorgen. En oja, de beide teams hadden zich voorbeeldig gedragen. Al vond een aantal spelers het dan ook een poppenkast van jewelste. Binnen boog wedstrijdsecretaris Antoon Velis van NEC Delfzijl zich meteen over het bord om de stand te actualiseren. De beide ploegen kregen dat niet meer mee. Die waren ondertussen al voor het grootste deel weer in de duisternis verdwenen.

* NEC Delfzijl – Omlandia 3-1 (1-1). Jeroen Dijkhuizen 0-1; Edwin Hodzic 1-1; Joost Kombrink 2-1; Sem Switynk 3-1 (foto: ©EemsmondSport).

No Replies to "Geen 'wonder aan het Wad' voor Omlandia"