Derby tussen KRC en Noordpool UFC eindigt gelijk

De derby tussen KRC en Noordpool UFC is op het sportpark De Kooi in Kantens in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Daarmee kregen beide ploegen waar ze recht op hadden. De eindstand was halverwege het spannende duel, dat bij vlagen goed was maar vaak ook rommelig, al bereikt.

Burentwisten gaan in de regel gepaard met veel passie en strijd en dat was in Kantens niet anders. De gasten toonden zich in de eerste helft de betere ploeg, maar zagen desondanks hoe KRC aan de leiding wist te komen. In de 9e minuut was het Marcel Pool die teamgenoot Stef Oosterhuis op maat bediende en diens kopbal was teveel van het goede voor de Uithuizer sluitpost Egbert van der Bijl: 1-0. De Uithuizers moesten het, zoals wel vaker dit seizoen, vooral van de geniale invallen van Jarickson Saragoza hebben. Hij lag aanvankelijk behoorlijk aan de ketting bij Mart Hovenkamp. Toch zou hij moeten toestaan dat het uitgerekend de lepe aanvaller was die de ploeg van trainer Klaas van der Ploeg langszij zou brengen: 1-1. Niet veel later wist Saragoza andermaal te ontsnappen, na een goede pass van Jaden Faleye en hij was meteen dodelijk effectief: 1-2. Na deze treffer liet Noordpool UFC de teugels wat vieren en dat werd meteen afgestraft. Vlak voor de thee kreeg KRC een vrije trap toegekend door scheidsrechter Eenkhoorn uit Delfzijl na een overtreding op Louis de Blecourt. Teamgenoot Julian Mulder besloot achter de bal plaats te nemen en joeg het leer op een heerlijke manier in de kruising: 2-2.

Tijdens de theepauze moesten er bij beide teams wat puntjes worden aangestipt en was het voor de toeschouwers afwachten wat de ploegen in het tweede bedrijf op het kunstgras zouden laten zien. KRC stopte in ieder geval heel veel energie in dat deel van de wedstrijd, in een poging om de contractverlenging van coach Johan de Keijser nog wat extra kleur mee te geven. Er kwamen mogelijkheden voor Stef Oosterhuis, Louis de Blecourt en Arnold Knot. De bal wilde er echter niet nog een keer in.

De spanning bleef vol op het duel staan omdat Noordpool UFC ook geen genoegen wilde nemen met de gelijke stand en allerlei pogingen ondernam om dat te voorkomen. Daar waar het kon werd de bal in het Kantster strafschopgebied gepompt in de hoop dat het leer een keer goed zou vallen. Er kwamen uiteindelijk achtminuten aan extra tijd bij, maar geen van beide teams wist nog een beslissing te forceren en dus moesten de coaches wel genoegen nemen met het punt.

Johan de Keijser (KRC): ‘Natuurlijk wil je thuis graag winnen en ik ben van mening dat we de mogelijkheden ook hebben laten liggen om dat te bewerkstelligen. Het was een duel met veel strijd op een gezonde manier. Het publiek is de grote winnaar geworden. Zij waren de eerste helft beter, wij de tweede en dus is de remise wel terecht.’

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘We hebben niet lang genoeg laten zien dat we goed kunnen voetballen. Eigenlijk duurde dat maar een half uurtje. We moesten even van de achterstand bekomen, maar hebben daarna het initiatief naar ons toegetrokken met twee treffers als beloning. Ik vond de tweede helft niet goed. Wij gingen teveel mee in de lange ballen van KRC, waardoor er nogal eens wat mis ging en het spelbeeld erg rommelig was. Aan beide kanten had de beslissende goal zomaar kunnen vallen, maar objectief bekeken verdiende geen van beide teams de overwinning. Het was voor ons ene leerzame middag. De ploeg ontwikkelt zich goed, maar mist nog de ervaring om een wedstrijd voetballend onder controle te krijgen.’

* KRC – Noordpool UFC 2-2 (2-2). Stef Oosterhuis 1-0; Jarickson Saragoza 1-1; Jarickson Saragoza 1-2; Julian Mulder 2-2 (foto: ©Kor Groenewoud).

No Replies to "Derby tussen KRC en Noordpool UFC eindigt gelijk"