DWA/Argo komt tekort tegen Udiros/Kinea

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag ook hun tweede thuiswedstrijd in de Tirrel niet weten te winnen. De combinatieclub Udiros/Kinea uit Nieuwehorne/De Knipe bleek met 14-19 te sterk te zijn. Hoewel de wedstrijd spannend bleef kon de thuisploeg in de tweede helft na de 7-8 ruststand nooit meer op gelijke hoogte komen.

Trainer-coach Lisette Hamminga kon weer beschikken over alle spelers. Yarin Smedema startte als reserve langs de kant. Saillant detail was dat Hamminga als coach tegenover een oud-teamgenoot stond, namelijk Michiel Gerritsen, eveneens een voormalig topkorfballer. Hij is sinds het begin van dit seizoen trainer-coach van de samenwerkende clubs Udiros en Kinea. DWA/Argo startte voortvarend, want Jildau Smedema schoot al in de eerste minuut raak en haar neef Ole Smedema scoorde even later van dichtbij de korf de 2-0. He andere aanvalsvak had het echter moeilijker en dat gaf de gasten uit Friesland de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen. Nadat Sanne Schuuring voor 3-2 had gezorgd, nam Udiros/Kinea het initiatief over. Ze scoorden twee maal achter elkaar en zetten zo 3-4 op het scorebord. Lieke Stoepker maakte 4-4 en na 4-5 van de gasten scoorden Sanne Schuuring en haar jongere broer Tycho achter elkaar. Zo werd het 6-5 voor de oranjehemden uit Winsum en Bedum. Voor de pauze namen de Friezen toch weer het heft in handen en zo was het bij rust 7-8, nadat namens de thuisploeg ook Ole Smedema nog weer een treffer had gemaakt.

Na de pauze bracht Tycho Schuuring met zijn tweede doelpunt de stand weer in evenwicht, maar snel hierna kwam Udiros/Kinea op 8-11. De thuisploeg moest in de achtervolging. Tycho Schuuring schoot andermaal raak en ook Sjouke Hoekstra verzilverde een aan hem toegekende strafworp. Het lukte echter niet om op gelijke hoogte te komen, want de gasten waren op tijd bij de les en maakten het gaatje weer groter. Zo bleef DWA/Argo achter Udiros/Kinea aan lopen. Via 11-12 uit handen van Lieke Stoepker werd het 11-14 en na 12-14 van Jildau Smedema werd het even later 13-15 uit handen van dezelfde Stoepker. Met nog circa tien minuten te gaan werd het steeds lastiger om nog tot een goed resultaat te komen. Udiros/Kinea leek echter ontketend en scoorde 13-16 en 13-17. Lieke Stoepker scoorde nog wel haar vierde doelpunt, maar de gasten bepaalden de eindstand op 14-19. Zo bleek in de slotfase dat de jonge thuisploeg tekort kwam tegen het meer geroutineerde Udiros/Kinea.

Zaterdag speelt DWA/Argo weer op vreemde bodem. Dan reist de ploeg af naar Emmeloord, voor de ontmoeting met de gelijknamige club. Gelet op de stand is dit een zeer belangrijk duel, want de winnaar doet goede zaken in de ranglijst. De wedstrijd in Emmeloord begint om 14.40 uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (4), Tycho Schuuring (3), Jildau Smedema, Sanne Schuuring en Ole Smedema (2), Sjouke Hoekstra (1).