Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is sterk uitgedund door de vele afgelastingen van het afgelopen weekend. Op zondag kwam bijvoorbeeld geen enkele ploeg uit het ‘werkgebied’ van EemsmondSport in actie. Voor we de winterstop ingaan moeten er nog wat wedstrijden afgewerkt worden en het is dan ook te hopen dat de weergoden nog even willen meewerken.

1e Klasse J Zat/Zon
WINSUM PAKT PUNT BIJ KOPLOPER WVV

Op het sportpark aan de Stikkerlaan in Winschoten heeft eersteklasser vv Winsum een doelpuntloos gelijkspel weten te boeken in het duel met koploper WVV. Geen onverdienstelijk resultaat voor de groenzwarten die in verdedigend opzicht goed stand wisten te houden en zelf mogelijkheden kregen om de score te openen. Sterker nog, de eerste kans was voor Tijs Mulder, bij de tweede werd Jered Faleye neergehaald binnen de zestien meter, maar stond te snel weer op de benen. Dat had hij beter niet kunnen doen in dit geval, want nu boorde hij zichzelf een strafschop door de neus. Winsum bleef goed in de wedstrijd zitten en maakte het de lijstaanvoerder verdraaid lastig. Na een dik uur spelen leken de gastheren op voorsprong te zullen komen uit een strafschop, maar doelman Wouter Meijer wist het gevaar te bezweren. Met wat meer scherpte in het spel had het zomaar een hele mooie middag voor de gasten kunnen worden, maar voorin was men te slordig. Man van de wedstrijd was na het laatste fluitsignaal ongetwijfeld doelman Wouter Meijer. Dankzij zijn ingreep werd er in ieder geval niet verloren.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM ZIET REMISE DOOR VINGERS GLIPPEN

Ze waren er zo dichtbij en aan het einde van de rit toch weer zo ver vanaf. Tweedeklasser SV Bedum ging op voorhand een zware middag tegemoet in de uitwedstrijd tegen het veel hoger geplaatste Gorecht. De ploeg van de nog altijd afwezige Leudi Stoepman was echter niet van plan om zich als kanonnenvoer te laten opdienen. De verdediging stond goed en bood knap weerstand tegen Gorecht, dat veel meer balbezit had en een aantal goede kansen wist te creëren. Na ruim een kwart wedstrijd kregen de gastheren een strafschop waaruit ze door Thijs Hekman op voorsprong wisten te komen: 1-0. De Bedumers kregen daarna in de omschakeling ook een paar mogelijkheden, maar het was het telkens net niet. Net niet de goeie eindpass of de juiste keuze. Na de rust kwamen de paarshemden goed uit de kleedkamers en wisten ze in de omschakeling ook weer dreigend te worden. Uiteindelijk was het Kas Huttenga die in de 64e minuut vanaf links naar binnen dribbelde en de bal in de verre hoek liet neerdalen: 1-1. SV Bedum bleef dreigend vanuit de omschakeling en wist meer mogelijkheden te krijgen. Vanuit een corner was het Guus Rozema die uit een omhaal nog bijna wist te scoren. Gorecht bleef aanzetten, mar kwamen niet door de Bedumer defensie heen. Tot aan de 92e minuut. Toen wist de thuisclub toch nog een vrije speler te vinden in de persoon van Sam Niewold. Die behoedde zijn ploeg voor puntverlies en bezorgde SV Bedum een flinke kater: 2-1.

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM KLOPT LAAGVLIEGER WVV

SC Loppersum heeft drie punten aan het totaal weten toe te voegen. De ploeg van trainer Heiko van den Berg zag tegenstander WVV (zie foto) het meeste balbezit hebben, maar sloeg op de juiste momenten toe. Ids in het Veld was twee keer trefzeker en Olav Sleurink wist de bal ook een keer tussen de palen door te krijgen en dus werd de eindstand, na een 2-0 ruststand op 3-0 bepaald. Ondanks dat WVV meer balbezit had, kwamen de gastheren niet echt in de problemen tegen de laagvlieger, die in negen duels nog maar zeven punten had weten te verzamelen. De Lopsters daarentegen hadden er al vijf meer en ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. ‘Dit is gewoon een verdiende overwinning door als een goed collectief te blijven spelen, waarbij we in doelman Marvin Hoeksema ook nog een hele betrouwbare sluitpost hadden’, aldus trainer Heiko van den Berg. Door de zege en de achterstand in wedstrijden ligt de weg naar boven helemaal open voor SC Loppersum.

5e Klasse D Zaterdag
EENRUM KRIJGT TE WEINIG IN OLDEHOVE

Ondanks het feit dat Eenrum tot twee keer toe op voorsprong wist te komen in de uitwedstrijd tegen OKVC, werd er in Oldehove uiteindelijk toch met 4-2 verloren van de nummer drie in de 5e Klasse D. Bobo Miedema bracht de gasten op voorsprong en na de gelijkmaker was het Douwe van der Meulen die Eenrum andermaal aan de leiding bracht. Voor de thee draaide OKVC die stand om in een 3-2 voorsprong na vrije ballen die volgens Eenrum-trainer Gert Jan van Dijken ten onrechte waren gegeven. Na de thee waren er mogelijkheden om langszij te komen, maar was het uiteindelijk OKVC dat scoorde. Voor de gastheren scoorden Jasper Ludema (2), Sander Drijfhout en David Feitsema. ‘Dit is jammer, want er zat echt meer voor ons in’, vertelt trainer Gert Jan van Dijken van Eenrum.

5e Klasse E Zaterdag
GEO PAKT VERDIEND PUNT BIJ BEILEN
Na het pak slaag tegen Gruno stond voor GEO de uitwedstrijd tegen Beilen op het programma. De spelers konden nu laten zien dat de hoge nederlaag een incident was geweest en dat deden ze dan ook. De Garmerwolders revancheerden zich gedeeltelijk voor de smadelijke nederlaag door de thuisclub op 1-1 te houden.

Onder prima omstandigheden en met een zeer goed leidende scheidsrechter werd het een voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd. Beide ploegen speelden voor de winst waardoor het spel op en neer golfde. In beide strafschopgebieden was het nodige te beleven. De eerste tien minuten waren in het voordeel van Beilen. Het gevaar voor het doel van Remco Been kwam vooral van de corners. Beilen had duidelijk meer lengte in de ploeg en dit zorgde voor hachelijke situaties voor het doel. In de 10e minuut kon Been daadwerkelijk aan de bak, Een afstandsschot werd door hem uit de kruising getikt. Na het aftasten nam GEO het heft in handen en kreeg controle over de wedstrijd. Het positiespel ging ook weer de kant op zoals trainer Leendert Nieborg dit graag wil zien. Door goed combinatiespel werden er een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. Schoten van Jurry de Boer en Bart van de Tuuk werden gekeerd door de keeper van Beilen. De wedstrijd was tot aan de rust goed in evenwicht wat leidde tot de brilstand van 0-0.

Waar Beilen de eerste tien minuten de bovenliggende partij was, waren nu de beste kansen voor GEO. Kansen waren er voor Jurry de Boer, Folkert van Zanten en Aron van Geffen. Er werd vooralsnog echter niet gescoord. De mooiste kans werd gecreëerd in de 57e minuut. Een prima uitgespeelde aanval over meerdere schijven, kon echter niet door Jurry de Boer worden verzilverd. Op het laatste moment werd de poging onschadelijk gemaakt en moest De Boer door deze actie het veld geblesseerd verlaten. In de 63e minuut had Aron van Geffen de 0-1 op de voet. Uit een vrije trap van broer Harold was de aanname net niet goed genoeg en kon de keeper het schot stoppen.
De 0-1 kwam er uiteindelijk wel. Een solo van Aron van Geffen na zeventig minuten werd prima afgerond. Beilen ging nu meer risico’s nemen en maakte in de 83e minuut de gelijkmaker: 1-1. Een gelukkig verkregen ingooi werd het strafschopgebied in geworpen en door de gastheren afgerond. De laatste kans voor GEO was voor Bart van der Tuuk. Hij schoot de bal prima in maar ook hier wist de keeper redding te brengen.

Leendert Nieborg (GEO): ‘Gezien de hele wedstrijd was het gelijkspel wel terecht. We hebben laten zien dat we beter kunnen voetballen dan dat we tegen Gruno hebben gedaan en dat geeft de burger weer moed.’

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"