Trainer Elsin Yilmaz in winterstop weg bij Noordwolde

Noordwolde is per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De verbintenis met Elsin Yilmaz eindigt zodra de winterstop is aangebroken. De voormalige voetballer was aan zijn tweede seizoen bezig bij de geelzwarten. In zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke degradeerde hij met zijn ploeg. Momenteel staat de vierdeklasser op de achtste plaats in 4D met elf punten uit acht duels.

Als trainers tussentijds bij een club weg gaan, heeft dat vaak met tegenvallende resultaten te maken. Bij Noordwolde speelt dat echter geenszins. ‘Ik heb het veel drukker gekregen op mijn werk en kan het niet meer combineren met de functie van hoofdtrainer. Het is heel jammer, want ik heb het altijd heel goed naar mijn zin gehad bij Noordwolde. Soms komen er echter dingen op je pad die je vooraf niet kan incalculeren en dan moet je beslissingen nemen. In dit geval heb ik gemeend om het zo te moeten doen. Ik heb mijn situatie aan de club voorgelegd en hoe vervelend het ook voor hun is, ze hebben wel alle begrip voor mijn standpunt. Ik ben Noordwolde nog steeds dankbaar voor het feit dat ze mij destijds als beginnend hoofdtrainer de kans hebben geboden om te laten zien wat ik in huis heb en durf dan ook wel te stellen dat ik me er verder ontwikkeld heb.’

De ex-speler van verenigingen als Be Quick 1887, Appingedam, Godlinze, SV Bedum en NEC Delfzijl ziet zich vooralsnog niet weer op het veld terugkeren. ‘Dat gaat de eerstkomende anderhalf jaar in ieder geval niet gebeuren. Eerst moet ik op het maatschappelijk vlak mijn boontjes zien te doppen. Wat de toekomst brengt weet niemand.’ Hij geeft toe dat het voor de buitenwereld heel vreemd lijkt dat hij, juist nu de resultaten beginnen te komen, zijn nog maar korte loopbaan als hoofdtrainer al beëindigd. ‘Dat klopt, maar daar hoef je niks spannends achter te zoeken. Ergens moet je de knoop doorhakken en ik ben blij dat het op een moment is dat het weer wat beter met de club gaat. Ik hoop van harte dat die lijn doorgetrokken kan worden. Als het goed is spelen we nog twee wedstrijden voor de winterstop. Daarna schudden we elkaar de hand, nemen we op een nette manier afscheid van elkaar en stap ik er uit’, vertelt Yilmaz.

Bij Noordwolde realiseren ze zich dat het een moeilijk karwei gaat worden om op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te vinden. Men is echter positief gestemd over de zoektocht naar een opvolger voor de man die ze in de achterliggende periode hebben ervaren als een ambitieuze trainer met een duidelijke visie op voetbal. ‘Ondanks de degradatie in zijn eerste jaar is hij altijd strijdbaar gebleven. Het is jammer dat we voortijdig uit elkaar gaan’, aldus het bestuur.

Noordwolde begon deze competitie met een 4-1 overwinning op Amicitia VMC. Daarna volgden drie nederlagen op rij. Aansluitend werd er gelijk gespeeld tegen Veenhuizen en van SV Haulerwijk gewonnen. Met nog een remise en een zege leek Noordwolde enigszins te zijn opgekrabbeld. Als de omstandigheden het toelaten speelt men zaterdag op eigen veld tegen het stad-Groninger VVK, dat evenveel punten kan overleggen, maar er wel twee wedstrijden meer voor nodig heeft gehad om dat aantal te bereiken. Daarna speelt Noordwolde nog een uitwedstrijd tegen TLC en dat wordt dan het, voorlopig of niet, laatste kunstje van Yilmaz als hoofdtrainer (teamfoto: Siena Oosterbeek).

 

No Replies to "Trainer Elsin Yilmaz in winterstop weg bij Noordwolde"