Voetbalkrakers en nieuwe zeperds in de maak?

Het is de periode dat voetbalvelden het zwaar te verduren hebben en afgelaste wedstrijden geen zeldzaamheid zijn. Als je en echte liefhebber bent en je wilt hoe dan ook spelen, zijn er wel wat oplossingen te verzinnen. Uitwijken naar kunstgras bijvoorbeeld. Als je dat tenminste hebt en het niet bol gaat staan omdat het overvloedig gevallen regenwater er onder is gelopen. Op de social media kwamen we onlangs een verhaal tegen van twee clubs die onderling en soort van ruil hadden afgesproken omdat het veld van een van de clubs onbespeelbaar was. Onder het motto van ‘beter bij jullie gespeeld en later bij ons, dan helemaal niet’, dachten ze de voetbalbond een handje te helpen. Fout gedacht, want de KNVB ging er niet mee akkoord. Omdat er sprake zou kunnen zijn van competitievervalsing. Er een deal gesloten zou kunnen worden waar een van de clubs, of misschien allebei wel, aan het einde van de competitie baat bij zou kunnen hebben. En dus was het afgelastingen plus één. Daar zullen komend weekeinde ongetwijfeld weer een aantal bij gaan komen. En toch wagen we ons maar weer aan een voorbeschouwing in de hoop dat een aantal duels wel gespeeld kan worden.

Eersteklasser Winsum neemt het in eigen huis op tegen VKW uit Westerbork. De Drenten staan zes plaatsen lager dan het team van trainer Fred de Boer, maar hebben slechts drie punten minder op hun conto staan. Winsum zal er alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden, zodat het contact met de top vier intact blijft. Bij SV Bedum was het afgelopen weekend even slikken toen men in de uitwedstrijd tegen Gorecht het vierde competitiepunt in de ultiem fase nog door de vingers zag glippen. Zaterdag mag men thuis proberen om het Grijpskerk van voormalig Bedumer Rinie Jurna een loer te draaien. SC Loppersum (3C) zag een poging tot inhalen opnieuw stranden en gaat nu op bezoek bij The Knickerbockers. Vorig seizoen wisten de Lopsters met 0-1 te winnen dankzij een doelpunt van Joris Jurna.

In 4D gaat SIOS na een weekje rust op bezoek bij FC Grootegast en moet Noordwolde het in eigen huis opnemen tegen VVK. Met meer dan normale aandacht zal er ook komend weekeinde naar het bal om de punten in 4E worden gekeken. En er staat een aantal aantrekkelijke duels op de rol. Wat bijvoorbeeld te denken van het treffen tussen De Fivel en Corenos. De Riepsters zullen maar wat graag willen voortborduren op de remise die bij Poolster in de wacht werd gesleept. Corenos daarentegen kan ook wel een overwinning gebruiken nadat de KNVB twee punten van het totaal heeft afgetrokken. Afgelopen seizoen kwamen beide teams niet aan scoren toe. Na het debacle dat ZEC in Ten Boer beleefde (7-1) zullen de Zandeweersters niet opnieuw tegen een zeperd aan willen lopen. Dat moeten ze dan zien te voorkomen in de thuiswedstrijd tegen Holwierde, dat de laatste weken aan een behoorlijke opmars bezig. De tweestrijd tussen gastheer DVC Appingedam en Middelstum mag er overigens ook zijn. Als de Middelstummers de kloof met de koploper willen verkleinen, moet er gewonnen worden. Op het Wellemansportpark in Appingedam vielen tijdens de vorige editie geen doelpunten. SV De Heracliden ontvangt het SC Scheemda van vertrekkend trainer Gerrie Drent en RZ Baflo hoopt het bezoekende Omlandia op een nederlaag te trakteren. Op het sportpark Centrum krijgt NEC Delfzijl bezoek van Poolster. Beide ploegen hebben nog wel wat goed te maken na afgelopen weekeinde.  De Delfzijlsters willen zich ongetwijfeld in de top handhaven, Poolster mag eigenlijk niet verliezen, anders dreigen de Spijksters een beetje tussen wal en schip te raken.

In Schildwolde staat de krachtmeting tussen lijstaanvoerder SGV en Meedhuizen in 5D op het programma. Als het vervolg van de competitie in die klasse nog enigszins spannend wil blijven, moet Meedhuizen zorgen dat het wint. Het elftal van trainer Bob Mulder heeft namelijk nog twee inhaalwedstrijden te gaan. Winnen ze die ook allebei, dan komen de groenhemden dichtbij. In Zoutkamp ontvangt Zeester FC LEO, dat morgen (d0onderdag) bij KRC op bezoek ging voor de derde poging om de wedstrijd uitgespeeld te krijgen die bij een 2-0 stand voor de tweede keer werd gestaakt. De Kantsters gaan zaterdag op hun beurt naar Ezinge, dat tot nu toe niet tevreden kan zijn met de zeven punten uit even zovele wedstrijden. Noordpool UFC bindt thuis de strijd aan met Stedum, dat twee punten meer heeft dan slotlicht VVSV ’09. De Ulrumers nemen het op tegen OKVC. In Eenrum hebben ze het licht nu waarschijnlijk wel gezien, dus is de kans klein dat Warffum in het donker zal tasten. Of het weer moet al roet in het eten gooien. Het Garmerwolder GEO mag thuis tot succes proberen te komen in het duel met Tynaarlo, dat twee punten boven het team van trainer Leendert Nieborg staat. Voor VVS (uit) en Wagenborger Boys (thuis) staan pittige duels op de rol met respectievelijk Damacota en SC Angelslo als tegenstander. Het nog steeds puntloze Oldambtster Boys krijgt in Nieuw Scheemda met Westerlee te maken. Dat zou de ploeg kunnen zijn die de Boys op honderd of meer tegentreffers gaat zetten.

In het zondagvoetbal krijgt vierdeklasser Siddeburen bezoek van BNC. De ploeg uit Finsterwolde staat met een achterstand van zes punten op de vierde plaats achter Siddeburen, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Als er nog en appeltje geschild moet worden, dan is daar nu de gelegenheid en de tijd voor. Afgelopen seizoen wisten de gasten met 1-2 te winnen. Ruben van der Ploeg scoorde in februari voor de Siddebuursters.

Hoewel je het in deze tijd maar moet afwachten of op het echt gras kan en Farmsum niet over kunstgras beschikt, zou de liefhebber er wat voor over hebben om de ploeg van trainer Peter Ernst aan het werk te zien. De Farmsumers ontvangen op het sportpark Tuikwerd namelijk koploper Groen Geel. Met een wedstrijd minder en een gat van zes punten zal er de thuisclub veel aan gelegen zijn om deze krachtmeting winnend af te sluiten. Dat zou dan een verbetering zijn ten opzichte van vorig seizoen. Toen werd het overigens wel een doelpuntenfestijn. Aan het einde van de rit stonden er acht treffers op het wedstrijdformulier, gebroederlijk verdeeld over beide teams. Overigens kwam Farmsum toen van een achterstand ( 1-2) terug en gaf een voorsprong (4-2) uit handen. Usquert reist af naar Kwiek, die ze voor het laatst in het seizoen 2013/2014 tegen het lijf liepen. Toen werd het 3-2 voor de gastheren. En dan is er nog het treffen tussen gastheer Kloosterburen en WEO. Het is vooralsnog vooral een gevecht om de plaatsen achter Groen Geel. De voetbalvrede werd vorig seizoen getekend bij en 2-2 eindstand. Woldendorper Kebba Darboe was toen een van de doelpuntenmakers. Hij staat tot nu toe op zes doelpunten. Dat zijn er overigens net zo veel als Kloosterbuurder Matthijs Voos. Als SV Woltersum nog een succes wil boeken, dan moet het nu gebeuren. Hekkensluiter Alteveer fungeert zondag namelijk als gastheer en heeft nog geen enkel competitiepunt weten te bemachtigen (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voetbalkrakers en nieuwe zeperds in de maak?"