Stedum verschalkt gastheer Noordpool UFC

Noordpool UFC heeft op het eigen kunstgras in Uithuizen een nederlaag geleden tegen Stedum. Het team van trainer Cris Feldman kon de punten goed gebruiken, want het was pas de tweede overwinning van dit seizoen. De thuisclub had het moeilijk met de fysieke kracht van hun opponenten en ging uiteindelijk met 2-3 de bietenbrug op.

De Uithuizers begonnen redelijk aan het treffen en wisten een licht veldoverwicht op te bouwen. Daaruit ontstond wel wat dreiging, maar tot echte kansen kwam het niet. Het duel kwam meer in balans op het moment dat Stedum wat meer fysieke kracht in de duels gooide. Dat zorgde er wel voor dat Noordpool UFC moeite had om het balbezit vast te houden. In de 30e minuut kwam Stedum op voorsprong toen Lars Hofman werd vrij gelaten en de bal langs goalie Egbert van der Bijl wist te koppen: 0-1. Vanaf de tweede aftrap van de middag was Noordpool UFC slecht bij de les. De Stedumers kregen een, volgens de Uithuizers, onterechte vrije trap op twintig meter recht van het doel die door Tiemen Dijk hard en laag in de hoek werd geschoten: 0-2.

Voor de Uithuizers was het na de doelwisseling wel duidelijk dat er iets moest gebeuren, wilde men niet tegen een zeperd aan lopen. Het team van trainer Klaas van der Ploeg nam het heft dan ook in handen en was nadrukkelijk op jacht naar een snelle aansluitingstreffer. Inzet kon de ploeg niet worden verweten maar het aanvalsspel oogde te gretig en gehaast waardoor de nauwkeurigheid om goede kansen uit te spelen ontbrak. Toch was het Jasper Eerelman die na 55 minuten weer wat hoop in de Uithuizer voetbalharten bracht. Hij mocht een treffer bijschrijven toen hij de bal vanaf twintig meter hard en onhoudbaar tegen het nylon liet kletsen: 1-2. Alle inspanning om weer terug in de wedstrijd te komen werden teniet gedaan toen Stedum drie minuten later de marge weer op twee doelpunten wist te brengen. De bal werd slecht verdedigd in het strafschopgebied van Noordpool UFC. Lars Hofman wist het speeltuig te veroveren en stelde Tiemen Dijk in staat om zijn tweede treffer van de middag te maken door de bal over doelman Egbert van der Bijl in de verre hoek te schieten: 1-3.

Met nog een half uur te spelen nam de thuisclub meer risico door achterin man tegen man te gaan spelen. Er werd een overwicht opgebouwd en dreiging was er wel maar verder dan een bal op de lat en een aantal goede reddingen van de Stedumer keeper Tomas Reker leek het niet te zullen komen. Tot de 88e minuut toen Jarickson Saragoza de bal van afstand snoeihard tegen de touwen wist te jagen: 2-3. Wat Noordpool UFC in de resterende minuten ook nog probeerde, de achterstand helemaal wegwerken zat er niet in omdat Stedum goed stand wist te houden. In de laatste minuut kreeg doelman Egbert van der Bijl nog de rode kaart toen hij Tiemen Dijk net buiten zijn strafschopgebied tegen het kunstgras kwakte. De doelman aarzelde in eerste instantie toen Dijk diep werd gestuurd, besloot vervolgens toch uit zijn kooi te komen maar was toen te laat en torpedeerde de Stedumer aanvalsleider. Een totaal onnodige, maar wel terechte straf voor de goalie die nu vervroegd de winterstop in gaat. Noorpool UFC kan komende week de wonden gaan likken en zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen VVSV ‘09. Voor Stedum geldt dat men de oliebollenmix alvast uit de kast kan halen. Zij komen niet meer in actie in dit kalenderjaar.

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘Na een goed begin van de wedstrijd vielen we terug, met name door het goede fysieke spel van Stedum. We wisten ons daar niet5 goed tegen te wapenen en kwamen voetballend in de problemen. In de tweede helft hebben we wel veel strijd geleverd en voor dreiging gezorgd, maar dan zie je toch dat we allemaal net iets te graag willen, waardoor je geforceerd staat te spelen en de zorgvuldig ver te zoeken is om aanspraak op meer te maken.’

Cris Feldman (Stedum): ‘We zijn met een goed plan aan de wedstrijd begonnen en dit hebben de jongens met veel inzet en passie uitgevoerd. We zijn goed met onze kansen om gegaan en hebben drie goeie goals gemaakt. We wisten waar de kracht en de zwakte van Noordpool UFC lag. In fases van de wedstrijd hebben we die prima uit weten te buiten.’

* Noordpool UFC – Stedum 2-3 (0-2). Lars Hofman 0-1; Tiemen Dijk 0-2; Jasper Eerelman 1-2; Tiemen Dijk 1-3; Jarickson Saragoza 2-3.

No Replies to "Stedum verschalkt gastheer Noordpool UFC"