Overzicht amateurvoetbal

In tegenstelling tot een week eerder kon er op zaterdag nog vrij veel gevoetbald worden, al was het dan ook vroeg donker en werd het er door de inzettende regenval ook niet veel gezelliger op langs de lijn. Van de zondagamateurs kwamen alleen de vijfdeklassers Usquert en SV Woltersum in actie. Voor een aantal ploegen is de eerste helft van het seizoen goed verlopen, anderen moeten zich nu al zorgen maken en hopen dat het na de winterstop allemaal wat beter gaat.

 

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
WINSUM – VKW 3 – 0
Eersteklasser Winsum kan met een prima gevoel de winterstop in. Op eigen veld wisten de mannen van trainer Fred de Boer een keurige zege te boeken op het bezoekende VKW en daarmee gaan de groenzwarten als vijfde op de ranglijst richting kerstdiner en oliebollen. De 3-0 eindstand gaf de verhoudingen binnen de lijnen nog niet eens goed weer, want de uit de vierde divisie gedegradeerde Westerborkers bleef een pak slaag bespaard.

Hoewel het duel aanvankelijk nog aardig gelijk op ging, was de eerste kans wel voor de gastheren. Sjoerd Nienhuis wist het net echter niet aan de goede kant te raken. Naarmate de eerste helft vorderde begon Winsum steeds meer aan te dringen. Het zou echter tot vlak voor de pauze duren alvorens de thuisclub zichzelf wist te belonen. Uit een voorzet van José Bello wist Tijs Mulder de score open te breken: 1-0. Vervolgens was het Menno Mulder die een corner van zijn broer verzilverde en de gastheren op 2-0 wist te zetten. Er waren kansen genoeg voor Winsum om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, maar de definitieve genadeklap bleef vooralsnog uit. Terwijl de schemering zijn intrede deed, bleef Winsum verzuimen om de voorsprong verder uit te bouwen en kreeg VKW zowaar nog een mogelijkheid. Die werd echter verijdeld en uiteindelijk was het Yumé Ramos die alleen op de keeper mocht af gaan en de bal beheerst binnen wist te schuiven. Het was zijn derde treffer van dit seizoen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0.

 

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM – GRIJPSKERK 1 – 3
SV Bedum is er niet in geslaagd om voor de winterstop nog tot een aansprekend resultaat te komen. De ploeg van trainer Leudi Stoepman ging in de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk, getraind door oud-Bedumer Rinie Jurna, met 1-3 onderuit en dat betekende de tiende nederlaag op rij.

De Bedumers speelden de eerste helft vrij redelijk en wist zich ook wel een aantal kansen te creëren. Eigenlijk was er niet zoveel aan de hand, totdat een lange bal van Grijpskerk via een tussenstation bij Jelle Schoenmaker terecht kwam en de eerste treffer op het scorebord verscheen: 0-1. De gastheren kregen daarna weer een paar mogelijkheden. Eerst was het Thijs Kooi die op de keeper strandde, waarna de bal net niet goed viel, en daarna was het Kaehney Camelia die zijn geluk beproefde. Vanaf de linksback-positie liep hij mee naar voren, ontving de bal en poeierde het leer op de lat. Grijpskerk liet zich ook niet onbetuigd en dus ontstond er een open wedstrijd. Vlak voor rust mochten de bezoekers een corner nemen. Die werd door Stephan Reker voor het doel gekopt en omdat niemand ingreep, stuiterde de bal het doel in: 0-2.

Na de thee ging SV Bedum op jacht naar de aansluitingstreffer. Die werd na een uur spelen door Stef Klugkist op naam gezet (1-2) en dus mocht het thuisfront weer hopen. Het antwoord van de bezoekers kwam echter vrij snel. Een op een met de keeper wist Joost Schoenmaker het hoofd koel te houden en er 1-3 van te maken. SV Bedum probeerde het daarna nog wel, maar eigenlijk was het alleen Kas Huttenga die nog een kans kreeg. Hij stond helemaal vrij in de zestien meter toen hij de bal ontving van Thijs Boer. Huttenga schoot echter met zijn zwakke been waardoor de bal naast vloog. De thuisclub had teveel fouten gemaakt op de helft van de tegenstander, waardoor veel mogelijkheden verloren gingen, net als de wedstrijd overigens.

 

3e Klasse C Zaterdag
KNICKERBOCKERS – SC LOPPERSUM 1 – 2

In competitieverband heeft SC Loppersum sinds begin oktober geen wedstrijd meer verloren. Destijds ging Helpman er met de winst vandoor (2-1) en hoefden de mannen van trainer Heiko van den Berg alleen nog maar een remise toestaan in de duels met Zuidhorn en Groen Geel. Dat de Lopsters zichzelf nu op een keurige vierde plaats in de ranglijst terug kunnen vinden is dan ook niet zo verwonderlijk. Opvallend feit daarbij is dat de ploeg de op een na minst gepasseerde verdediging van 3C heeft. Studentenploeg The Knickerbockers, dat tot aan de aftrap nog ongeslagen was, moest er nu op eigen veld aan geloven. Tel daarbij de twee wedstrijden die de Lopsters nog moeten inhalen en het zou zo maar kunnen dat ze een gooi naar de koppositie doen. De eerste van die twee ontmoetingen staat voor komend wekeinde gepland als men op bezoek moet bij middenmoter Onstwedder Boys. Voor de gasten scoorden Tim Maneschijn en Diederik Dijk. Namens de ‘kniebroeken’ was Dennis van Roeden succesvol.

 

4e Klasse D Zaterdag
FC GROOTEGAST – SIOS 3 – 0
SIOS is er niet in geslaagd om na de zege op VVK voor nog een driepunter te zorgen. Thuisclub FC Grootegast bleek de betere van de twee ploegen te zijn. De gastheren hadden vooral in de eerste helft veel balbezit, terwijl het team van Quincy Dijkstra op de counter loerde.

De thuisclub was wel dreigend, maar wist zich geen grote kansen uit te spelen. Uiteindelijk viel in de 26e minuut de 1-0 door een treffer van Bouwe Pompstra. Dat zou ook de ruststand worden. Na de thee kwamen de Sauwerders veel beter voor de dag. En konden er kansen voor Jochem Huinder en Sander Bultena genoteerd worden. Beide pogingen verdwenen naast en dat was pech hebben voor SIOS. Uit een vrije trap wist FC Grootegast via Rolf Hazenberg de marge te verdubbelen: 2-0. Daarna was het duel voor SIOS wel gespeeld en was het Mike Homan die de eindstand op 3-0 wist te bepalen.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Het is een geflatteerde nederlaag, maar wel weer eentje waar we iets mee kunnen. In het eerste deel van de tweede helft heb ik een goed SIOS gezien dat zichzelf vergeet te belonen voor het harder werken en het vertoonde spel. We zullen echter een langere periode goed moeten spelen in deze competitie en de kansen leren benutten die we krijgen.’

 

NOORDWOLDE – VVK 3 – 0
Noordwolde is er andermaal in geslaagd om tot een driepunter te komen. Op eigen veld werd met 3-0 van VVK gewonnen. Het duel werd na tachtig minuten afgefloten omdat een speler van de Stadjers onwel was geworden. De speler in kwestie herstelde zich, maar beide partijen en scheidsrechter Jagt vonden het niet verstandig om door te spelen en dus werd besloten om het duel vervroegd te beëindigen en de bereikte stand als einstand te noteren.

Noordwolde is bezig aan een mooie serie. Het team van trainer Elsin Yilmaz was al vier wedstrijden op rij ongeslagen gebleven en wilde daar graag een vijfde aan toevoegen. In het eerste bedrijf was VVK met name in de omschakeling gevaarlijk en kreeg het mogelijkheden waar te weinig mee werd gedaan. Aan de zijde van Noordwolde was Marco Vos dicht bij een goal, maar kopte over. De voorsprong voor de thuisclub zou er wel komen. Uit een voorzet van Dannick Meima was het Jurriaan Kampen die de bal koppend bij Michel Eggens wist te krijgen. Die drukte van dichtbij af: 1-0. Dat was ook meteen de ruststand. In de tweede helft kwamen de geelzwarten helemaal niet meer in de problemen. Noordwolde bleef druk uitoefenen op het doel van VVK en een tweede goal kon dan ook niet uitblijven. Na een lage voorzet maakte Jesse Hijlkema een schijnbeweging, zette zijn directe tegenstander daarmee op het verkeerde been en via diens lichaam kreeg Hijlkema de bal voor zijn voeten en wist beheerst af te ronden: 2-0. Ook de derde treffer werd van zijn handtekening voorzien. Hij veroverde de bal rond de zestien meter, kon alleen op de keeper af en maakte geen fout: 3-0.

In de slotfase was het even flink schrikken toen een speler van VVK, zonder dat er ook mar iemand bij hem in de buurt stond, naar de grond ging. Na enige tijd krabbelde hij weer op en kon op eigen kracht het veld verlaten. Elsin Yilmaz: ‘Het was voor iedereen schrikken. Op zo’n moment doet de wedstrijd er even niet meer toe. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar als ik hem was zou ik me wel even laten checken.’

Over de wedstrijd zei de coach: ‘We hebben terecht gewonnen en gaan met z’n allen nog een keer knallen. Zaterdag spelen we thuis tegen TLC. Een ploeg die evenveel punten heeft als wij maar een iets beter doelsaldo.’

 

4e Klasse E Zaterdag
SV DE HERACLIDEN – SC SCHEEMDA 1 – 0
Op het eigen sportpark Meij heeft SV De Heracliden een uiterst nuttige zege weten te behalen op tegenstander SC Scheemda. De ploeg van vertrekkend trainer Jan Medema wist de Scheemders met 1-0 de deur te wijzen na een niet al te beste wedstrijd.

In het eerste bedrijf vielen er maar weinig kansen te noteren voor beide elftallen. Bij SV De Heracliden stonden de linies te ver uit elkaar en daar wist SC Scheemda gemakkelijk tussendoor te spelen. De gasten kwamen overigens ook niet tot grote kansen en dus verliep het eerste bedrijf vrij evenwichtig. Opbouwend had het wel beter gekund bij de gastheren. De vaak zo verfoeide lange bal naar voren werd veelvuldig gehanteerd en de scherpte in de duels ontbrak bij de ploeg uit Uithuizermeeden. Na de thee stonden de gastheren beter en kwamen ze via de rechterkant een paar keer gevaarlijk door. Kansen kwamen er ook, maar doelpunten leken er niet te zullen vallen. Namens de Scheemders waren Niek Smit en Bob Kellendonk kansrijk. Ook zij wisten het net niet in beweging te krijgen. Smit leek daarna op de 0-1 af te stevenen nadat hij op pad was gestuurd, maar hij werd terug gevlagd en gefloten omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Iets wat volgens de bank van SC Scheemda kant nog wal raakte.

Na driekwart wedstrijd dacht de thuisclub een strafschop te krijgen toen Thijs Tiekstra de Scheemder goalie Frank Brouwer wilde omspelen. De sluitpost wilde dat zien te voorkomen, kwam te laat, werkte Tiekstra tegen de grond en raakte tijdens die actie geblesseerd. De scheidsrechter van dienst besloot een stuitbal te geven in het voordeel van SC Scheemda. Na de doelwisseling zou er dan toch gescoord worden. Een terugspeelbal moest weggeschoten worden door de verder prima keepende Brouwer, maar dat mislukte. In eerste instantie dacht de sluitpost het gevaar nog te kunnen bezweren, maar het was het Thijs Tiekstra die heel alert reageerde en het scorebord in beweging wist te brengen: 1-0. Daar zou het ook bij blijven.

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘Het was geen beste wedstrijd, maar in deze fase tellen de punten meer dan ooit en dan is een overwinning wel lekker. Komend weekeinde spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen De Fivel. Ook dat is weer een belangrijk duel.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘Misschien waren die momenten met Niek Smit en onze doelman wel tekenend voor ons seizoen tot nu toe. De gifbeker is helaas nog niet leeg. Mijn team heeft gestreden voor wat het waard was en we hadden minimaal een gelijkspel verdiend.’

 

ROOD ZWART BAFLO – OMLANDIA 3 – 2
De ene week is de andere niet, dat heeft Omlandia aan den lijve ondervonden in de uitwedstrijd tegen RZ Baflo. Na de eclatante 7-1 zege op ZEC gingen de Ten Boerster toch wel met het nodige zelfvertrouwen richting Baflo in de hoop dat men er nog een goed resultaat aan vast zou weten te knopen. Dat was even buiten de waard gerekend, want de thuisclub bleek uit heel ander hout te zijn gesneden.

De roodzwarten wisten op voorhand dat ze een moeilijke middag tegemoet zouden gaan tegen een ploeg die zeer snel kan omschakelen en de ruimtes goed weet te benutten. Het team van trainer Willem Kluin had kennelijk wat info toegespeeld gekregen, want ze lieten hun opponent geen moment de ruimte om te voetballen, hield de ruimtes klein en probeerde zoveel mogelijk druk naar voren te zetten. De gasten werden min of meer gedwongen om fouten te maken en dat lukte de Bafloërs dan ook. Een bal kwam door een misverstand tussen Robert Dijkhuizen en doelman Devon Harmsma te liggen. Nick Lukassen pikte het speeltuig op, raakte het leer niet eens vol, maar joeg de bal wel op schitterende wijze achter Harmsma: 1-0. Het was voor de pauze niet goed wat Omlandia liet zien en toch zouden ze langszij komen door een gemakkelijk gegeven vrije trap van Jeremy van Coevorden: 1-1.

Na de gebruikelijke onderbreking begon Omlandia een stuk beter en toonden de gasten veerkracht. De bezoekers wilden een strafschop toen de doorgebroken Remco Bolhuis tegen de grond ging, maar zo ver zou het niet komen omdat de scheidsrechter oordeelde dat de overtreding buiten de zestien was gemaakt. Omlandia zat niet bij de pakken neer en het was dan ook wachten op het moment dat de witblauwen aan de leiding zouden komen. Uiteindelijk was het een steekbal van Jeroen Dijkhuizen die door Stefan Nieboer werd opgepikt. Zijn voorzet werd door Remco Bolhuis afgerond en dat was al weer de vijftiende treffer voor de Ten Boerster aanvaller: 1-2. Het had er alle schijn van dat Omlandia verder bij de Bafloërs zou weglopen. Hoe bruut werden de bezoekers vervolgens wakker geschud toen Jeremy van Coevorden de bal terug dacht te kunnen spelen. De te korte bal werd door Nick Lukassen onderschept en in het doel gelepeld voor zijn tweede van de middag: 2-2. Tien minuten voor tijd zou het nog erger worden. Toen Devon Harmsma een trucje dacht uit te halen met Duncan Torrenga. Hij gleed daarbij weg en de sluwe spits van de gastheren maakte er vervolgens 3-2 van. Dat zou ook de eindstand worden.

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘Het was voor ons in de slotfase vooral zaak dat we de overwinning over de streep zouden trekken. Dit is een belangrijke zege voor ons. We hebben het gat met de onderste twee wat groter kunnen maken, maar moeten nog steeds stappen maken als team om de aansluiting met de grote middenmoot terug te vinden. Als dat lukt heb ik er veel vertrouwen in.’

Martijn Smit (Omlandia): ‘Het is lastig om positief te blijven als de concurrenten punten verliezen, je de bovenliggende partij bent maar door individuele fouten zelf ook verliest. De ploeg heeft wel veerkracht getoond en op het moment dat we op voorsprong kwamen, hadden we het duel gewoon moeten beslissen.’

 

5e Klasse D Zaterdag
EZINGE – KRC 1 – 3
Dat men bij Ezinge wel eens betere tijden heeft gekend, is een understatement. De ploeg van trainer Ronald Bouwman speelt zelden in de gewenste samenstelling. Ondanks het feit dat men een prima eerste helft afleverde, ging de thuisclub wel met 1-3 onderuit in het duel met het Kantster KRC dat midweeks al met dezelfde cijfers van FC LEO had weten te winnen.

Je kunt rustig stellen dat men in Kantens een beetje op een roze wolk woont. Als doelstelling formuleren dat je in je eerste jaar terug in de standaardklasse twee ploegen onder je wilt houden om vlak voor de winterstop tot de ontdekking te komen dat je ‘gewoon’ op de vijfde plaats in de vijfde klasse staat. De stand geeft weliswaar een vertekend beeld, maar dan nog. Ezinge heeft hele andere dingen aan het hoofd. Het mist sterkhouders als Ewart Gerritsen, Peter Vergeer en topscorer Wiebe Leistra, terwijl ook aanvoerder Paul Broekhuizen blessuregevoelig is.

De gastheren begonnen overigens goed aan het duel en kreeg een aantal prima mogelijkheden om de score te openen. De gastheren lieten dat na en vervolgens liet KRC zien dat het dodelijk effectief kan zijn. De gasten profiteerden van twee momenten waarop het organisatorisch allemaal niet klopte bij Ezinge en scoorde in de 13e en 26e minuut. Een door Marcel Pool voorgegeven bal werd door Stef Oosterhuis richting doel gekopt, kon niet weggewerkt worden en viel toen ten prooi aan Arnold Knot: 0-1. De tweede treffer ontstond na een voorzet van Louis de Blecourt, die het hoofd van Stef Oosterhuis wist te vinden: 0-2. Ezinge zag zich ineens voor een groot probleem geplaatst en moest gas geven. Dat deed de thuisclub dan ook. Na een klein uur spelen leidde een goede aanval tot de aansluitingstreffer na een schitterend schot van Nick Rosema: 1-2. De gastheren schroefden het tempo op en gingen wat opportunistischer spelen. Echt gevaarlijk werd het niet voor de neus van doelman Gijs Wassink. Toen Julian Mulder zich knap vrij wist te spelen en de marge weer op twee bracht (1-3), leek het duel wel te zijn gespeeld. Terwijl de tijd weg tikte ondernam Ezinge nog wel wat pogingen om dichterbij te komen, maar ondanks de invallende duisternis had KRC daar goed het oog in.

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘Nadat we de aansluitingstreffer hadden gemaakt wilden we te gehaast op jacht naar meer. KRC wist wat dat betreft vrij eenvoudig op de been te blijven. Los daarvan hadden we gewoon meer moeten scoren. Ik en dan ook van mening dat de nederlaag geflatteerd is, al moet ik daar wel bij zeggen dat ze enorm effectief waren. Als je uit vier doelpogingen drie doelpunten weet te maken doe je het goed.’

Johan de Keijser (KRC): ‘Uit de laatste vier wedstrijden hebben we tien punten weten te halen dus praat je met een blije en zeer tevreden trainer. We staan nu keurig in de middenmoot. Dit was echt weer een teamprestatie, waarbij ook de invallers het prima deden. Ik ben trots op het team. Komend weekeinde geven we nog een keer vol gas in Eenrum en dan gaan we de winterstop in.’

 

VVSV ’09 – OKVC 0 – 2
Gastheer VVSV ’09 had tegen het op de tweede plaats bivakkerende OKVC misschien wel op een stuntje gehoopt, maar het mocht niet zo zijn voor de ploeg van trainer Auke Doornbosch. De Ulrumers verloren op eigen veld met 0-2 en wachten nog altijd op een tweede competitiezege.

Het was vooraf wel duidelijk dat het een lastige middag voor het team van Auke Doornbosch zou worden. Ook omdat er door allerlei omstandigheden nogal wat afwezigen waren. De gastheren wisten ondanks dat goed partij te bieden en de ploegen waren dan ook aardig aan elkaar gewaagd. In de eerste helft kreeg OKVC wel wat kansen, maar daar sprong men nogal slordig mee om. Ook de thuisclub liet zich gelden en was via Mees Valkema dicht bij een doelpunt. Zijn inzet ging echter naast. Na de doelwisseling kwam VVSV ’09 veel te slap de kleedkamers uit. Door een onoplettendheid was het Bob Boonstra die de Oldehoofsters op voorsprong wist te schieten: 0-1. De Ulrumers moesten nu wel komen, maar kreeg amper kansen om de achterstand ongedaan te maken. Na een snelle uittrap van de OKVC-goalie kwam Jasper Ludema als winnaar tevoorschijn uit een duel om de bal en tekende voor 0-2. Auke Doornbosch (VVSV ’09): ‘We hebben het daarna nog wel geprobeerd, doken nog een keer dreigend voor het doel van OKVC op, maar hebben onder de streep verdedigend teveel steekjes laten vallen en aanvallend te weinig laten zien om ergens aanspraak op te kunnen maken.’

 

EENRUM – WARFFUM 2 – 3
Net als een week eerder bij OKVC is Eenrum tegen een nederlaag aan gelopen die onnodig is geweest. Het bezoekende Warffum ging wel feller van start en kwam dan ook terecht op voorsprong door een goal van Sil Bijsterveld: 0-1. De gastheren lieten zich door die tegenslag niet uit het veld slaan en kwamen langszij door een schitterende treffer van Diego van Dijken: 1-1. Vanaf dat moment zat er meer evenwicht in het duel. Na de thee schoot Eenrum prima uit de startblokken. Een steekbal van Thijmen Stoker leidde tot een treffer van Bobo Miedema, die snoeihard raak schoot: 2-1. De gastheren verzuimden daarna het duel definitief naar zich toe te trekken en op het moment dat Warffum meer aanvallende intenties liet zien, was Eenrum in last. Jelle van der Veen kopte de 2-2 binnen en een verdedigingsfout werd daarna resoluut afgestraft door Jeroen Zwart: 2-3.

 

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS – SC ANGELSLO 1 – 2
Als je tot aan de 93e minuut zicht hebt op een punt en je gaat daarna alsnog onderuit, dan zijn de druiven erg zuur. Dat was zeker in Wagenborgen het geval, waar de Boys lange tijd zicht hadden op een punt in het duel met SC Angelslo. Een zondagsschot leidde echter tot een tweede treffer (1-2) voor de Drenten en die kwam hard aan bij trainer Elle Smit en de zijnen.

De middag begon goed in Wagenborgen waar bekend werd gemaakt dat Elle Smit ook volgend seizoen aan het roer van het keurkorps zal staan. Het bestuur en de selectie zijn zeer tevreden over zijn aanpak. Men denkt met Smit, de huidige selectie en de aansluitende jeugdspelers het volgende seizoen te kunnen gaan oogsten. De goednieuwsshow kreeg vervolgens een naar randje toen SC Angelslo al na drie minuten spelen op voorsprong wist te komen door een treffer van Jeffrey Keen: 0-1. Elle Smit zou later zeggen dat sommige van zijn spelers nogal hardleers zijn bij het verdedigen op de bal en in de positie waardoor de tegenstander geen strobreed in de weg wordt gelegd. De knop moest om bij de gastheren en dat gebeurde dan ook. Erik Kort en Jaap Enderle hadden het vizier niet op scherp staan en verzuimden hun ploeg langszij te brengen. Ook de bezoekers kregen mogelijkheden, maar wisten het doel eveneens niet te vinden.

Na de thee kwam de nog maar 15 jaar oude Bram Brons binnen de lijnen en die zou zich tot een luis in de pels van zijn twintig jaar oudere tegenstrever ontwikkelen. De gasten werden op eigen helft vastgezet, maar hadden het geluk dat de Boys ook nu allesbehalve scherp in de afwerking waren. Uiteindelijk moest er een strafschop aan te pas komen om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Brons ontfutselde zijn tegenstander de bal en penetreerde de zestien meter van de Drenten. Daar werd hij echter onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter Brussenuit Coevorden deponeerde de bal op de stap. Een buitenkansje voor Wesley Sannes, die dan ook geen fout maakte: 1-1. De jacht op de voorsprong was geopend en met een paar offensieve wissels probeerde coach Elle Smit de druk nog wat op te voeren. De defensie van SC Angelslo moest zich met kunst- en vliegwerk staande zien te houden. Aan de andere kant moest de thuisclub, die steeds meer ruimte weg gaf, oppassen voor de tegenstoten van de Drenten, maar ook daar was het met het afstellen van het vizier nog steeds niet goed geregeld. Er ontstond een intense tweede helft met kansen over en weer die uiteindelijk in een remise leek te zullen eindigen. En toen was daar die vermaledijde Joeri van der Tuin die van een meter of dertig de bal laag over de grond achter goalie Arjan Levinga wist te krijgen: 1-2.

Wagenborger Boys kon terugkijken op een goede wedstrijd, al hadden ze daar dan ook niet zo veel aan. Men bleef, net als tegen kampioenskandidaat Bargeres, immers met lege handen achter. De oefenmeester van SC Angelslo gaf na afloop ruiterlijk toe dat het een gestolen zege was. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel zeker terecht geweest. Hoe zuur ook, coach elle Smit kon wel leven met de nederlaag. Hij had progressie in zijn ploeg gezien. Na de winterstop moet blijken of men die vast heeft weten te houden. Conclusie is wel dat de eerste seizoenshelft veel te wisselvallig is geweest, als je bedenkt dat de Boys pas in de 95e minuut van Bargeres verliezen en een week later bij Westerlee alle hoeken van het veld te zien krijgen (6-1) kun je daar rustig van spreken. Iedereen is het er in Wagenborgen over eens dat er voldoende kwaliteit in de ploeg zit en dat men in combinatie met de aanstormende jeugd te laag op de ranglijst staat. Wellicht biedt de tweede seizoenshelft voldoende perspectief om tot een goede middenmoter uit te groeien. Daar ligt een mooie uitdaging voor Elle Smit en zijn mannen.

DAMACOTA – VVS 1 – 2
De eerste tien minuten van het duel waren duidelijk voor Damacota en in die periode kwamen de gastheren dan ook aan de leiding. VVS toonde echter veerkracht en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. De Oostwolders verzuimden dit vooralsnog in doelpunten tot uiting te brengen. Na de thee was dat anders. Uit een corner wist René Dijksterhuis de gelijkmaker te fabriceren: 1-1. Damacota was niet van plan zich bij de feiten neer te leggen en probeerde andermaal op voorsprong te komen. Na een goede uitval was het echter de jarige Mischa van Lang die VVS een doelpunt bezorgde: 1-2. Aan die stand zou niets meer veranderen en volgens trainer Egbert Bosma was de zege verdiend.

 

OLDAMBTSTER BOYS – WESTERLEE 0 – 2

 

5e Klasse C Zondag
KWIEK – USQUERT 3 – 2

Trainer Jan Blaauw moest flink improviseren voor de uitwedstrijd van zijn team. Er waren namelijk maar liefst zeven spelers die een kerstmarkt in Duitsland verkozen boven een voetbalmiddag met hun elftal. De oefenmeester was daar naderhand dan ook niet over te spreken. ‘We hebben daardoor onnodig verloren’, mopperde hij na afloop. Voor Usquert waren Rick Blaauw en Karim Layeb trefzeker.

ALTEVEER – SV WOLTERSUM 2 – 4
Bij SV Woltersum was het weer eens kommer en kwel. Aan het rijtje met spelers dat toch al niet aanwezig of fit was, kon tijdens de wedstrijd ook keeper Robert Bos worden toegevoegd en dus moest er een veldspeler in het doel. Die eer viel te beurt aan Ronald van der Lei. Daarnaast deden de beide 58-jarigen Geert van Dijk en Jan Bouwman mee. En toch wisten de Woltersummers het duel winnend af te sluiten. Cees bij de Leij scoorde drie keer en de vierde goal van de witzwarten kwam op naam van Ronald van der Lei die toen nog wel veldspeler was.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"