Drie punten na drie minuten voetbal voor Corenos

Je kunt van alles uit de kast trekken om te kijken hoe je een hoekschop neemt. Die moet dan ook tot in de perfectie kloppen, wil je er resultaat mee boeken. Omlandia had er alles aan gedaan. Sterker nog, zelfs meer dan dat. Vanuit het vierde elftal had men een geheim wapen laten aanrukken in de persoon van Wester de Roo. Het mocht niet baten. In het restant werd niet meer gescoord en dus konden de Roodeschoolsters na drie minuten drie punten op hun conto bijschrijven.

Eind oktober ging het helemaal mis in Ten Boer toen er een opstootje ontstond waarbij ook supporters zich in het strijdgewoel mengden. De wedstrijd werd stilgelegd bij een 1-2 stand voor Corenos, de KNVB strafte beide clubs met een boete van tweehonderd euro en twee winstpunten in mindering. De voetbalbond besloot vervolgens dat de resterende minuten uitgespeeld moesten worden. En dus werd het hele circus nog een keer opgetuigd. Kwam er wat extra druk op de ketel te staan. Voor Corenos omdat het koste wat kost de voorsprong wilde behouden en voor Omlandia omdat het een eerder gestaakte wedstrijd tegen NEC Delfzijl ook al had verloren en afgelopen weekend op bezoek bij RZ Baflo onderuit was gegaan.

De Ten Boersters moesten de spoedklus zonder trainer Martijn Smit zien te klaren. Hij zat thuis met buikgriep. ‘Zullen de zenuwen wel zijn geweest’, grapte hij uren na de ultra korte tweestrijd. De honneurs werden waargenomen door zijn assistent René Hovenkamp. Op 28 januari 2020 werd een restant van drie minuten uitgespeeld tussen SV Lierop en FC Cranendonck, toen in de 4e Klasse Zondag. De stand was op dat moment 1-1. FC Cranendonck wist twee keer te scoren in die paar minuten. Een keer uit een directe vrije trap, waarmee de wedstrijd werd hervat, en nog een keer uit een counter toen de doelman van SV Lierop ook mee naar voren was gegaan en de achterdeur helemaal open stond.. Bij Corenos hoopte men op een soortgelijk scenario omdat de Roodeschoolsters eveneens een vrije trap dachten te krijgen.

Een damesteam van Omlandia en een twintigtal supporters van Corenos stonden toe te kijken toen scheidsrechter Veninga uit Groningen, die heen en terug een dik half uur aan reistijd kwijt was, voor de eerste keer floot. Omlandia begon met negen veldspelers vanwege twee rode kaarten en Corenos moest het met tien man zien te rooien. Het spel werd, helaas voor Corenos, met een corner voor Omlandia hervat die overigens niet bijster goed werd genomen en waar voor Hester de Roo weinig eer aan viel te behalen. Joran Knot zorgde voor opruiming en stuurde Brian Pattiwael op avontuur. Die had ineens op doel kunnen schieten, maar kwam niet verder dan een ingooi. Nadat er 120 van de 180 seconden waren verstreken, zag Carretero Seinhorst de Ten Boerster aanvaller opnieuw van dichtbij. De poging was niet van gevaar ontbloot, maar nu schoot Cris Uil zijn doelman te hulp. Daarna was het eigenlijk wel gedaan met de gastheren. Pattiwael besloot in de laatste seconden de hoek op te zoeken om nog wat tijd te rekken en wist er zelfs een vrije trap aan over te houden. Daar kwam nog een ingooi uit voort, maar even later besloot arbiter Veninga dat de tijd verstreken was. Aan de kant van Corenos was men opgelucht, bij Omlandia overheerste de teleurstelling.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘We waren inderdaad heel erg opgelucht. In drie minuten kan er heel wat gebeuren. Voor het zelfde geld was het nog gelijk geworden. Dat gebeurde gelukkig niet een dus zijn we nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Daar komt nog bij dat we nu naar de vijfde plaats zijn gestegen. Dat is dan ook weer een aardig bijkomstigheid, maar eerst willen we hier nog even van genieten.’

Martijn Smit (Omlandia): ‘Ik moest noodgedwongen vanaf de bank op de hoogte blijven van de gebeurtenissen op het veld. Wat ik van René Hovenkamp heb begrepen is dat Omlandia er alles aan gedaan heeft om de achterstand weg te poetsen. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Het zijn dus drie verloren minuten geworden.’

Omlandia krijgt zaterdag de kans om zich thuis tegen SC Scheemda te revancheren. Corenos speelt in Zandeweer tegen ZEC. Als alles normaal verloopt duren beide wedstrijden negentig minuten.

* Omlandia – Corenos 1-2 (0-0). Remco Bolhuis 1-0 (strafschop); Daan van den Berg 1-1; Joran Knot 1-2 (archieffoto: Marcel Monden).