Nog een keer vlammen en daarna gaat het knallen

Nog een weekend amateurvoetbal en dus heeft u een voorbeschouwing van ons te goed. Daarna zit het voetbaljaar 2023 er op. Zullen er ongetwijfeld allerlei lijstjes opduiken waarin de eerst helft van het seizoen onder de loep wordt genomen. We kunnen meteen de twee hoogste klassen overslaan, want bij zowel Winsum als SV Bedum zijn ze waarschijnlijk al begonnen met de voorbereidingen op de komende feestdagen. De overige verenigingen moeten nog een keer vlammen. daarna kunnen ook zij gaan knallen.

In 3C wordt een nieuwe poging ondernomen om het duel tussen thuisclub Onstwedder Boys en Loppersum gespeeld te krijgen. Dit duel stond oorspronkelijk gepland voor de laatste zaterdag in november. De gastheren bezetten momenteel de negende plek op de ranglijst, SC Loppersum staat vijf plaatsen hoger. Afgelopen weekeinde wisten beide ploegen, die ieder negen duels hebben gespeeld, te winnen. Voor de Boys geldt dat ze bij een zege de aansluiting weer hebben met de top zes. De Lopsters kunnen de punten ook wel gebruiken, want als ze deze mee naar huis weten te nemen sluiten ze het voetbaljaar af op de tweede plaats in de ranglijst. Met evenveel punten als Groen Geel, maar wel met een wedstrijd minder.

Noordwolde en SIOS komen in 4D allebei in actie. De geelzwarten zijn bezig met een goede serie en zullen er thuis tegen TLC alles aan doen om die reeks zonder onderbreking mee de winterstop in te nemen. Het team van trainer Hemmo de Wal heeft evenveel punten (14) als de mannen van zijn collega Elsin Yilmaz. Het Sauwerder SIOS speelt eveneens op het eigen gras en wel tegen HSC. Als de thuisclub zichzelf op de valreep nog een goede dienst wil bewijzen, dan zal dit duel gewonnen moeten worden. Scoren is niet het sterkste punt van beide teams. Met 29 tegentreffers bezitten ze wel een van de meest gepasseerde defensies in deze klasse.

Vier wedstrijden staan er geprogrammeerd in de meest besproken klasse (4E) van het regionale voetbal. En ze zijn allemaal om van te smullen. In Zandeweer ontmoet ZEC de ploeg van trainer Marco Pesiwarissa. Corenos is ook al een tijdje ongeslagen gebleven en is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats. Bij winst achterhalen de Roodeschoolsters hun buren uit Spijk. ZEC moet winnen om de aansluiting met de subtop niet teveel te verliezen. Hekkensluiter De Fivel heeft nog geen zege weten te pakken en mag dat in Uithuizermeeden proberen te bewerkstelligen in het duel met SV De Heracliden. SC Scheemda zit met het zelfde euvel en gaat naar Ten Boer om te kijken of er bij Omlandia een succesje geboekt kan worden. En net als voor De Fivel geldt dat dit onderhand tijd wordt. In Baflo staat tenslotte de ontmoeting tussen de roodzwarten en Poolster op de rol. De Spijksters zijn gewaarschuwd na de nederlaag die Omlandia op het sportpark aan de Kievit te slikken kreeg.

In de 5e Klasse D komen alleen koploper SGV en Stedum niet in actie. De overige ploegen kunnen aan de bak. Eenrum ontvangt KRC, dat zich de laatste weken behoorlijk bezig houdt met het sprokkelen van punten. Warffum is en van de vier teams die nog maar zeven wedstrijden hebben gespeeld. De Warffumers krijgen OKVC op bezoek en bij winst doet de thuisclub prima zaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat idee zal ook bij Meedhuizen leven. De ploeg van trainer Bob Mulder ontvangt FC LEO, dat momenteel niet best presteert. In Ulrum krijgt gastheer VVSV ’09 met het Uithuizer Noordpool UFC te maken en op het sportpark Toerkamp aan de Beatrixstraat in Zoutkamp staat thuisclub Zeester het Ezinge van trainer Ronald Bouwman op te wachten (zie foto). In de afgelopen twaalf ontmoetingen ging de winst zeven keer mee terug naar Ezinge. Vier keer was het raak voor de mannen uit het vissersdorp en werd er slechts een keer gelijk gespeeld. Het Garmerwolder GEO (5E) neemt het thuis op tegen GRC Groningen. Als de wedstrijd tenminste doorgaat. VVS uit Oostwold gaat in 5F op bezoek bij NWVV uit Nieuw-Weerdinge. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een remise.

Bij de zondagvoetballers lijkt Siddeburen in 4C geen al te moeilijke opgave te hebben. Bert Brugge en zijn team gaan op bezoek bij laagvlieger Gieterveen dat tot dusverre nog maar een duel wist te winnen en zeven keer aan het kortste eind trok. De Siddebuursters hebben zes driepunters mogen begroeten. Farmsum (5C) neemt de kuierlatten richting Bellingwolde en in Kloosterburen wacht de gelijknamige voetbalclub op de door blessures geplaagde gasten van SV Woltersum.

No Replies to "Nog een keer vlammen en daarna gaat het knallen"