Eenrum en KRC houden elkaar in evenwicht

De laatste loodjes voor het begin van de winterstop hebben vijfdeklasser KRC toch nog wat opgeleverd. In en tegen Eenrum werd met 1-1 gelijk gespeeld en daarmee sluiten de Kantsters de eerste competitiehelft naar volle tevredenheid af, met meer punten dan waar ze vooraf op hadden gehoopt. Binnen de gelederen van Eenrum had men zich iets meer van de wedstrijd voorgesteld. ‘We hebben twee punten laten liggen’, luidde de conclusie van trainer Gert Jan van Dijken na afloop.

Oefenmeester Johan de Keijser riep voor aanvang van de competitie dat hij en zijn team minimaal drie ploegen onder zich wilden houden. Dat zijn er halverwege het seizoen zes geworden. Sterker nog, nadat er begin november nog van de onbetwiste kampioenskandidaat SGV werd verloren, bleven de Kantsters ongeslagen. Op het zwaar te bespoelen veld van de Eenrumers werd gelukkig op tijd afgetrapt, zodat er niet weer gestaakt hoefde te worden in verband met de vroeg invallende schemering. Na een wat aftastend begin, waarin Eenrum erg stroef van start ging, kregen de bezoekers een niet helemaal onbetwiste vrije trap op een meter of vijfentwintig van het Eenrumer doel. Marcel Pool schoot de bal op onberispelijke wijze in de kruising en tekende daarmee voor de openingstreffer: 0-1. Niet veel later wist Stef Oosterhuis de bal na goed druk zetten te veroveren en besloot zijn geluk ook te beproeven. Hij schoot het speeltuig echter snoeihard op de lat. Na een dik half uur spelen was het Louis de Blecourt die op de rand van het strafschopgebied een schietkans kreeg. Zijn inzet werd echter knap gepareerd door de Eenrumer goalie Alex Plat, die Anton Brontsema verving omdat hij er een weekendje op uit was. Overigens moest ook Bobo Miedema het veld al snel geblesseerd verlaten aan Eenrumer zijde. Hij werd vervangen door Gerrit Joustra.

Na dat halve uur kwamen de gastheren beter in de wedstrijd te zitten en kreeg ook wel wat mogelijkheden om de achterstand al voor de thee weg te poetsen. Dat wilde echter niet lukken en dus zou het na de doelwisseling allemaal moeten gebeuren. Nadat er voor de derde keer was afgetrapt was Eenrum veel meer aan de bal, voetbalde het ook beter en had het middenveld stevig in handen. De thuisclub ging nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker en die zou er dan ook komen. De zwervende Diego van Dijken, die als een luis in de pels van de Kantster defensie was gekropen, wist het doelpunt te maken na een prima voorzet van Henri Groenbroek: 1-1. Het laatste half uur van de wedstrijd was het voor KRC vooral een zaak van veel strijd leveren en zien te overleven. Eenrum was nadrukkelijk op jacht naar de zege. Job van der Horn en Thijmen Stoker waren dicht bij een goal, maar daar wilde de ook nu weer betrouwbare doelman Gijs Wassink van KRC niet aan meewerken.

Ondertussen bleef het oppassen voor de counter van de bezoekers, die via Kai Hamming nog bijna succesvol waren. In de blessuretijd waren de Kantsters nog een keer dicht bij een treffer toen Stef Oosterhuis een corner van de van een blessure teruggekeerde Joey Mallat op de kruising kopte. Het zou echter bij 1-1 blijven en dat was vanuit het oogpunt van KRC gezien ook wel een terechte uitslag. Aan Eenrumer zijde dacht men daar heel anders over.

Gert Jan van Dijken (Eenrum): ‘Ik ben van mening dat we twee punten hebben laten liggen. KRC zal best blij zijn met het punt, maar gezien het aantal opgelegde kansen hadden we deze wedstrijd naar ons toe moeten trekken. Na een wat moeizame start zijn we als team zeker aan het groeien. Het voetballende gedeelte wordt per week wat beter. De tweede seizoenshelft gaan we zeker nog stappen maken en kan de vijfde klasse weer wat rekening met Eenrum gaan houden.’

Johan de Keijser (KRC): ‘Ik ben ongelofelijk trots op de jongens. Met deze resultaten kunnen we zeer tevreden zijn en zeker met de veertien punten die we nu hebben. Het is toch wel weer knap dat de selectie drie keer per week op de training laat zien dat ze er staan en er zoveel energie in stoppen. We gaan nu even genieten van de korte rustperiode en hopen in het nieuwe jaar weer vol gas te geven om ook dan weer goede resultaten neer te zetten.’

* Eenrum – KRC 1-1 (0-1). Marcel Pool 0-1; Diego van Dijken 1-1.

No Replies to "Eenrum en KRC houden elkaar in evenwicht"