Futsal Meedhuizen naar kwartfinale bekertoernooi

In de eerste ronde van het bekertoernooi wist Meedhuizen voor een gigantische stunt te zorgen. Zo werd Topklasser WMC/EP DE Treffer met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd De groenhemden gingen opnieuw de koker in en werden uiteindelijk gekoppeld aan ZVV Borger. De Drenten doen het uitstekend in de competitie, want ze mogen zich winterkampioen noemen van de Topklasse F. Meedhuizen mag zich na het kampioenschap in de eerste klasse in de hoofdklasse bewijzen en dat gaat voortvarend, want na tien speelrondes staat men bovenaan met vijf punten voorsprong op nummer twee Exstudiantes Groningen. Eind november werd tegen Sporting Emmen de eerste periode binnengesleept en daardoor zijn de Meedhuizers verzekerd van nacompetitievoetbal om promotie naar de Topklasse.

Het bekeraffiche stond gepland voor vrijdagavond 15 december in sporthal de Koel in Borger. Het was tevens de laatste wedstrijd in de sporthal, want de werkzaamheden zullen gaan starten voor een vernieuwd onderkomen van de club Om klokslag acht uur blies arbiter S.P.J. Verhagen voor de aftrap van de achtste finale. Het was de vraag of Meedhuizen voor een volgende bekerstunt zou kunnen zorgen of dat thuisploeg ZVV Borger een maatje te groot zou zijn. Het duel begon uitermate vermakelijk voor het publiek, want de kansen werden door beide teams bijna opgestapeld. Jasper Lubbers stond zijn mannetje in het doel van de thuisploeg en hield alles tegen. Dat deed sluitpost Reyli Albertus bij Meedhuizen eveneens en zo werd het een wedstrijd die alle kanten op kon. ZVV Borger opende na tien minuten de score. Een loeihard schot van Bram Komduur was sluitpost Reyli Albertus te machtig en daarmee kwam de thuisploeg op voorsprong te staan: 1-0.
De bezoekers gaven niet op en regen de kansen aaneen, maar doelman Lubbers stond fantastisch te keepen en wist zijn kooi vooralsnog schoon te houden. Drie minuten later was het weer raak voor de gastheren. Een fantastisch schot belandde in de rechter bovenhoek. ZVV Borger zet de kansen wel om in doelpunten en het had er alle schijn van dat de Drenten de 2-0 voorsprong de rust zouden indragen. De groenhemden deden twee minuten voor de pauze echter iets terug en maakten er zo weer een wedstrijd van. Een fantastische steekpass van Roy de Groot kwam bij Kevin Reiffers terecht. Die wist er wel raad mee en schoof de bal langs de keeper: 2-1.

Na de doelwisseling veranderde het spelbeeld nauwelijks. De neutrale toeschouwer kreeg een wedstrijd voorgeschoteld om de vingers bij af te likken. Een vrije trap aan de kant van Borger werd door doelpuntenmaker Bram Komduur genomen, maar trof de groene muur van Meedhuizen, dat er in de counter razendsnel vandoor ging. Een steekpass van Samir Ennaciri kwam bij Kevin Reiffers terecht. Die wachtte vervolgens op de meegelopen Ennaciri die voor de goal kwam en de gelijkmaker binnengleed: 2-2. Met nog twintig minuten op de klok was het allesbehalve duidelijk wie er naar de kwartfinale zou gaan. Het bleef aan beide kanten mogelijkheden regenen. ZVV Borger dat gedurende tweede helft niks anders deed dan lange ballen geven, bracht nog vaak het nodige gevaar voor het Meedhuizer doel. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd het keiharde werken van de bezoekers beloond. Een pass van Bram Mulder kwam voor de voeten van Kevin Reiffers terecht en hij schoot Futsal Meedhuizen/Enerdjé naar de kwartfinale van het bekertoernooi: 2-3.

Na afloop sprak het Meedhuizer bestuur: ‘We hebben Meedhuizen vanavond op de kaart gezet en zijn ongelofelijk trots op de jongens.’ De hoofdsponsor voegde daar nog aan toe: ‘Wij zijn enorm trots op deze prestatie en wat ze hebben neergezet. Vooraf hadden we hier alleen maar van kunnen dromen. Met zijn allen verder bouwen aan iets moois daar doe je het uiteindelijk voor.’

No Replies to "Futsal Meedhuizen naar kwartfinale bekertoernooi"