NEC Delfzijl verlengt contract met Roy Kamps

Oefenmeester Roy Kamps blijft ook volgend seizoen aan vierdeklasser NEC Delfzijl verbonden. Dat zijn club en coach onlangs overeen gekomen. Binnen de voetbalvereniging NEC Delfzijl bestond er geen enkele twijfel om het contract met hoofdtrainer Roy Kamps met minimaal een jaar te verlengen. Kamps is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Delfzijlster fusieclub, die komend seizoen twee oude bekenden ziet terugkeren. Quirijn Boelens (Oranje Nassau) en Jari Slort (Harkemase Boys) hebben toegezegd dat zij de kleuren van NEC Delfzijl opnieuw zullen verdedigen.

‘Het was niet erg moeilijk om overeenstemming te bereiken. Roy zijn ideeën over voetbal en de manier waarop hij zich binnen de club manifesteert zullen uiteindelijk zijn vruchten afwerpen en resulteren in een voetbalclub waar met veel plezier  de weg naar boven weer kan worden ingeslagen. Hij heeft niet alleen een prima bijdrage binnen de A selectie geleverd maar is ook erg begaan met vele andere zaken binnen de vereniging. De plannen van de vereniging uit de havenplaats voor de toekomst, de samenwerking met de TC  en een prima groep hebben ervoor gezorgd dat er ook bij de oefenmeester geen enkele twijfel bestaat over contractverlenging. De spelers van de A-selectie zijn zeer tevreden met de contractverlenging’, meldt Harry Koolhof namens de technische commissie.

‘Het gaat goed binnen de club. Aanvankelijk waren we alleen maar bezig met allerlei randzaken, nu kunnen we ons eindelijk weer op het voetbal focussen. Er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar, maar het is nu aan de selectie om te laten zien waar ze staan. Als trainer heb ik altijd een uitgesproken mening gehad die ik nooit onder stoelen of banken heb gestoken. Dat weten de jongens ook. Ik ben geen trainer die alleen maar leuke dingen organiseert, al weet ik ook deksels goed dat het vandaag de dag steeds moeilijker wordt om een spelersgroep te motiveren.’ Met die motivatie zit het volgens Kamps nu wel goed. NEC Delfzijl is volgens hem een te grote club om zomaar even aan voorbij te gaan. Het helpt volgens hem ook dat twee voormalige NEC-ers weer op het oude nest terug zullen keren. Niet om hun carrière af te bouwen, maar om de Havenkanters naar een hoger plan te brengen. En het zijn niet de minsten die terug zullen keren. Met Jari Slort (Harkemase Boys) en Quirijn Boelens (Oranje Nassau) halen de Delfzijlsters twee spelers in huis die groot zijn geworden in de havenplaats. ‘Dat zijn natuurlijk namen die aanspreken. Beide jongens spelen op niveau en kunnen van heel veel meerwaarde voor ons zijn. Ik ben blij met hun toezegging dat ze vanaf komend seizoen weer bij ons te bewonderen zijn’, zegt Kamps.

NEC Delfzijl kelderde in een paar jaar tijd vanuit de tweede naar de vierde klasse en er is de club veel aan gelegen om het verloren gegane terrein stap voor stap weer terug te winnen. De kennismaking met voetballen in de vierde klasse was wel even winnen voor de mannen van Kamps, die in het openingsduel tegen gastheer ZEC niet verder wisten te komen dan een 2-2 gelijkspel. Daarna volgden vijf zeges op rij en ging de fusieclub onderuit bij huidig koploper DVC Appingedam. Na een zege op Omlandia volgden er nederlagen bij Holwierde en op eigen veld in het duel met Poolster. Dat heeft als gevolg gehad dat de Havenkanters zichzelf nu op de derde plaats in 4E terug kunnen vinden, met een achterstand van vijf punten op DVC. Dat heeft overigens wel een wedstrijd meer gespeeld.

De toekomst zet er goed uit volgens de clubleiding. ‘We zijn met z’n allen met een project bezig. We zetten stappen in de goede richting. Het zal tijd kosten en het zullen niet altijd grote stappen zijn, maar als club en technische staf zijn we met iets moois bezig en moeten we onszelf de tijd geven om na het zaaien te kunnen oogsten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken’, besluit Kamps.

No Replies to "NEC Delfzijl verlengt contract met Roy Kamps"