SC Scheemda boos na nederlaag bij Omlandia

Omlandia heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een 4-1 overwinning op laagvlieger SC Scheemda. De gasten kwamen overigens wel heel brutaal op voorsprong en beklaagden zich na afloop over een arbitrale beslissing die de wedstrijd een heel ander verloop had kunnen geven. De niet goed begonnen thuisclub herstelde zich na de thee en liep na een 1-1 ruststand eenvoudig bij de Scheemders weg.

Er waren nog maar 29 seconden gespeeld toen SC Scheemda op een 0-1 voorsprong wist te komen. Een verkeerde inspeelpass van Jeremy van Coevorden leidde tot een goed lopende aanval van de gasten. Na een assist van Beorn Eiten was het Bob Kellendonk die beheerst met links in de benedenhoek schoot en zo de lange doelman Devon Harmsma van Omlandia kansloos liet: 0-1. Beide ploegen misten enorm veel spelers. Bij Omlandia moesten zeven spelers verstek laten gaan, bij de Scheemders ontbrak een bijna compleet elftal waardoor er misschien wel meer kansen lagen voor de gasten dan op voorhand door velen werd gedacht, waarbij de 0-1 wellicht een opmaat kon zijn. Binnen het kwartier kregen de gasten nog twee kansen maar een bal net over en een buitenspelval zorgden ervoor dat de 0-1 bleef staan. Omlandia speelde slordig. De organisatie klopte niet en men had het knap lastig met de tegenstander.

Omlandia kreeg een corner en verdediger Justin de Zwart verlengde ongewild de bal. De geheel vrijstaande Stefan Nieboer benutte deze buitenkans en maakte er in de 21e minuut 1-1 van.
Het duel was daarna in evenwicht en als je als nummer voorlaatst dan toch resultaat wilt halen zou dit eenvoudiger kunnen worden door met elf tegen tien te mogen spelen en die kans zou er komen, ware het niet dat fluitist Beens volgens de Scheemders nieuwe spelregels voor het voetbal had opgesteld. In een duel aan de zijlijn in de 32e minuut vielen twee spelers over elkaar heen op de grond en het was Justin de Zwart van SC Scheemda die eerder opstond en het veld wilde inlopen. Hierop trapte een van de Omlandianen op de kuit van Justin de Zwart. Oefenmeester Drent: ‘De scheidsrechter had het allemaal prima gezien en als je dan natrappen constateert is er maar één kaart mogelijk en dat is rood.’ De onpartijdige trok echter geel en daarmee haalde hij zich de woede van SC Scheemda op zijn hals, resulterend in een gele kaart voor trainer Gerrie Drent. ‘Als je voorlaatste staat en je wordt zo benadeeld is het lastig om je emoties onder controle te houden en dat lukt mij dan ook niet. Ik blijf erbij dat het schandalig is en dat het bepalend had kunnen zijn voor het vervolg van de wedstrijd. De scheidsrechter zei dat er twee manieren van natrappen waren, bewust iemand proberen te blesseren en deze natrap, waar dan nu geel voor stond. Nou, sorry maar dan heb je er in mijn ogen niets van begrepen.’

Voor de rust gebeurde er verder niets en met 1-1 werd de kleedkamer dan ook opgezocht. De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. SC Scheemda was geen schim meer van de ploeg voor rust, terwijl Omlandia aanmerkelijk beter stond te spelen. Een zwabberbal van Jeremy van Coevorden betekende 2-1 en vervolgens was het de nadrukkelijk op de deur kloppende Corné Dijkstra uit de JO19 van Omlandia die zijn visitekaartje afgaf en een corner van Jeremy van Coevorden binnen wist te koppen: 3-1. Overigens waren twee treffers zeker houdbaar voor doelman Edwin Kuipers. Ook hij kon het verschil echter niet maken. SC Scheemda nam risico’s en Niek Smit kreeg twee schotkansen maar na de 4-1 van andermaal Corné Dijkstra in de 73e minuut was het pleit beslecht. Een prima goal overigens die met buitenkant rechts in de bovenhoek werd geveegd.

Martijn Smit (Omlandia): ‘Wij hebben dat gedoe met het vermeende natrappen niet gezien. Ons zicht werd belemmerd. Volgens de scheidsrechter was het geen natrappen, maar haakte Jeremy van Coevorden zijn tegenstander. En hij vond dat geel voldoende was. Maar nogmaals, wij hebben het niet gezien. We gaan puur af op wat de scheidsrechter ons heeft verteld. SC Scheemda viel me tegen de eerste helft, maar dat gold ook voor ons. Na rust werd het kwaliteitsverschil duidelijker en heb ik wel van de ploeg genoten. Al met al zie ik een stijgende lijn. Soms komt het er uit en is het genieten geblazen. Als trainer doet het me goed dat we op Milan Wieringa na, de hele ploeg fit hebben. Komende week sluiten we de eerste seizoenshelft met elkaar af. De planning voor daarna ligt al klaar. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig om de ontwikkeling voort te zetten.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): We hebben het zwaar, maar daar kijkt niemand van op. We zullen alle zeilen nu echter wel moeten bijzetten om in deze vierde klasse te blijven. Het zal lastig worden voor ons, maar we blijven strijdbaar. Ik wens iedereen fijne dagen en een goed uiteinde en tot volgend jaar.’

* Omlandia – SC Scheemda 4-1 (1-1). Bob Kellendonk 0-1; Stefan Nieboer 1-1; Jeremy van Coevorden 2-1; Corné Dijkstra 3-1; Corné Dijkstra 4-1 (foto: ©Bianca Kiel).

No Replies to "SC Scheemda boos na nederlaag bij Omlandia"