Machteloosheid groeit bij voetbalclub GEO

Het is begin november als vijfdeklasser GEO een thuiswedstrijd tegen Oosterparkers speelt. De ploeg van trainer Leendert Nieborg wint het duel met 7-0. Het zal de laatste thuiswedstrijd worden die de Garmerwolders op het eigen sportpark aan de W.F. Hildebrandstraat afwerken in 2023. Alle duels daarna worden afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het hoofdveld.

Wanhopig zijn ze nog niet bij GEO, maar een gevoel van machteloosheid is er zeker. Vooral omdat men aan handen en voeten is gebonden, zelf niets kan doen en het onderhand wel duidelijk is dat de gemeente Groningen, die eigenaar van het terrein is, in actie moet komen. Op het eerste gezicht ziet het veld er nog wel redelijk uit. Wie echter wat beter kijkt of zich op het veld waagt, waant zich al snel in een volgezogen, compleet verzadigde bak met klei waarop het moeilijk bewegen is. Bij de gemeente is men volgens voorzitter Arjan Leijssenaar van de Garmerwolder club wel van goede wil, maar kunnen ze momenteel niets doen. ‘Ik snap zelf ook wel dat ze er nu liever niet op gaan, omdat men onder de huidige omstandigheden meer kapot maakt dan goed doet. Zeker als er nu met zwaar materieel naar de oorzaak gezocht moet worden’, legt hij uit.

De preses denkt dat er onderhoud aan het drainagesysteem gepleegd moet worden. ‘Ik ben natuurlijk geen deskundige, maar het is wel opvallend dat het om een hoek van het veld gaat. Hoe dan ook, het is niet verantwoord om hier te voetballen. Je zakt op het slechtste deel van het veld tot je enkels in de smurrie weg. Hier een wedstrijd op spelen is vragen om blessures. Dat moet je al helemaal niet willen. Dit is niet alleen voor het eerste elftal een vervelende situatie, maar voor de hele club. We hebben zaterdag bijvoorbeeld de kantine dicht moeten gooien omdat er drie thuiswedstrijden waren die niet door konden gaan. Dat werkt door in de inkomsten. Voor een kleine club als de onze is het toch al lastig om het hoofd boven water te houden, dit maakt het er niet gemakkelijker op. Wij hebben hier als vereniging echter totaal geen invloed op. Er hoeft maar een beetje regen te vallen of de plassen worden al weer zichtbaar. Het is te hopen dat het nu een poosje droog blijft zodat men kan onderzoeken wat er precies aan de hand is en we na de winterstop weer snel kunnen spelen. Anders komt de druk wel heel erg op de tweede helft van het seizoen te staan en wordt de kans op overbelasting en nog meer blessures binnen onze toch al niet jonge selectie alleen maar groter.’

Oefenmeester Leendert Nieborg voegt daar aan toe; ‘Er moet snel iets gebeuren, want op 13 januari staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’15 voor ons op het programma. Dat wordt dan ook alweer de tweede poging om dit duel gespeeld te krijgen. Dit is gewoon een drama. Het is echt te hopen dat er snel verandering in de situatie komt, anders zou ik niet weten hoe we op een beetje fatsoenlijke manier de competitie moeten afwerken.’ (Foto ter illustratie. Weerspiegelt niet de werkelijke situatie).

No Replies to "Machteloosheid groeit bij voetbalclub GEO"