Overzicht amateurvoetbal

Omdat er het afgelopen weekeinde een inhaalprogramma was, blijft het aantal bijdrages deze keer erg beperkt. De clubs die we niet wat uitgebreider aan het woord hebben kunnen laten, waren op moment van schrijven onbereikbaar. Het kan dus zomaar zijn dat deze verhalen later nog toegevoegd gaan worden. Het is tevens het laatste overzicht van dit jaar. De winterstop is aangebroken. Halverwege januari pakken we de draad weer op.

NOORDWOLDE LAAT TLC MET REMISE WEGKOMEN
Noordwolde heeft verzuimd om in het thuisduel tegen TLC uit Leek de volle winst op zak te houden. Op het ongelofelijk slechte veld van de gastheren, iets dat niet van de laatste tijd is, hadden de geelzwarten zichzelf een prima dienst kunnen bewijzen, maar stonden trainer Elsin Yilmaz en zijn mannen toe dat de gasten een punt (2-2) mee wisten te nemen. Voorde oefenmeester van Noordwolde was het overigens zijn laatste wedstrijd. Hij stapt, voorlopig of niet, even uit de trainerswereld om zijn pijlen op andere zaken te richten.

Noordwolde had aan de moeite om uit de voeten te komen op het belabberde speelveld, waarvan je je kunt afvragen of daar überhaupt nog wel op gevoetbald zou moeten worden. Beide teams probeerden er maar het beste van te maken. TLC zakte tot aan de middenlijn in en probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Een van die momenten leverde de gasten de openingstreffer op, waarbij de bal uit de handen van doelman Lennart Havinga glipte en Frank Bolwijn als doelpuntenmaker werd genoteerd: 0-1. Niet veel later was de achterstand al weer weggewerkt. Een voorzet van Ewoud Boersema werd door Jesse Hijlkema prima binnen getikt: 1-1. Daarvoor was Noordwolde al een paar keer gevaarlijk geweest over de linkerkant. Na de doelwisseling konden de gastheren nog hoger druk zetten, maar werd er te weinig gecreëerd. Het was TLC dat andermaal op voorsprong wist te komen en ook nu was Bolwijn, nadat Noordwolde de bal niet weg wist te krijgen, de prijsschutter: 1-2. Via Patrick Meima werd het uiteindelijk toch gelijk. Een vrije trap op een meter of veertig van het Leekster doel vloog, gedragen door de wind, achter de verbouwereerde goalie van TLC. Noordwolde ging in de slotfase vol voor de winst door aanvallend te wisselen en meer risico te nemen. Vlak voor tijd dacht Marco Vos de winnende op zijn schoen te hebben liggen, maar schoot over.

Elsin Yilmaz (Noordwolde): ‘We zijn twee keer goed terug gekomen al was het dan ook met een beetje geluk. Mar als iemand had moeten winnen, dan waren wij dat. We zijn dan ook teleurgesteld dat het niet zo mocht zijn. Aan de andere kant hebben we ook weer niet verloren. Na de wedstrijd heb ik de jongens en de staf bedankt voor de fijne samenwerking in de afgelopen anderhalf jaar. Ik wens hen en de club in totaliteit veel succes in de toekomst en zal ze zeker blijven volgen.’

ZEGE VVS OP SCHANDALIG SPELEND NWVV
VVS Oostwold heeft op bezoek bij NWVV in Nieuw Weerdinge een 1-3 overwinning weten te boeken. De mannen van trainer Egbert Bosma hadden minder moeite met het voetballend vermogen van de gasten dan men had gedacht. Daarentegen moesten ze zich wel flink wapenen tegen het fysieke geweld dat de gastheren gebruikten om hun opponenten af te stoppen. Mika Hillenga had VVS op voorsprong weten te zetten, waarna NWVV de druk in het tweede bedrijf opvierde. VVS kwam niet aan voetballen toe en hanteerde al snel de lange bal. Van daaruit werd een keer balverlies geleden, waarna NWVV een counter ontplooide die tot de gelijkmaker van Raymond Aardema zou leiden. Nu leek zich een andere situatie te ontwikkelen, maar het was Gerjan Drent die vanuit een voorzet van René Dijksterhuis al snel voor de 1-2 wist te zorgen. De thuisclub liep andermaal achter de feiten aan en gebruikte daarna overtredingen die niets met voetbal te maken hadden. Dat leverde de gastheren dan ook vier gele en twee rode kaarten op. VVS liet na om het duel in het slot te gooien en dus bleef het spannend omdat NWVV erg provocerend bezig bleef. Uiteindelijk was het René Dijsterhuis die in de slotminuut voor de bevrijdende 1-3 wist te zorgen. ‘We zijn ondanks het geschop rustig gebleven, hebben drie punten op zak, geen kaarten opgelopen en zijn gelukkig ongeschonden uit de strijd gekomen’, vertelde trainer Egbert Bosma na afloop.

GIETERVEEN – SIDDEBUREN 1-1
Siddeburen heeft zich lelijk in de vingers gesneden in het duel met Gieterveen. Het team van Bert Brugge wist weliswaar een punt mee te nemen uit het Drentse, maar dat was gezien de stand op de ranglijst veel te weinig. Ook het wedstrijdbeeld toonde aan dat Siddeburen zichzelf schromelijk te kort deed. Doelpunten: Dennis Smit (Gieterveen) en Kyle Mayenburg (Siddeburen).

ANGSTIG SPELEND FARMSUM VAN DE SOKKEN GELOPEN
Farmsum heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd in en tegen Bellingwolde met maar liefst 6-1 te verliezen. De door ziekte en allerlei andere oorzaken flink gehavende ploeg, waar ook de trainer Peter Ernst wegens ziekte ontbrak was nog geen schim van zichzelf. Omdat koploper Groen Geel wel wist te winnen hebben de Farmsumers de strijd om de titel een stuk minder spannend gemaakt.

Binnen zes minuten wisten de gastheren via Mick van Domburg de score te openen. Twee minuten later stond het alweer gelijk door een treffer van Ruben Stam vanaf de strafschopstip: 1-1. Hij mocht de penalty nemen nadat Teun Westerhuis omver was gekegeld. Vanaf dat moment gaf Farmsum niet meer thuis. Men ging duels uit de weg en liet zich veel te gemakkelijk imponeren door het meer mannelijke voetbal van de thuisclub. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Bellingwolde via twee treffers van Melvin Pott en eentje van Lesly Korte naar 4-1 wist weg te lopen. Farmsum kwam geen moment aan voetballen toe en als dat al een keer gebeurde, zocht men de verkeerde oplossingen. Op het moment dat tweevoudig doelpuntenmaker Pott zijn tweede geel kreeg en de gastheren met tien man kwamen te staan, leek Farmsum zich iets te herstellen. De schijn bedroog, want zelfs met een mannetje minder bleef Bellingwolde baas in eigen huis en waren het Lesly Korte en Mick van Domburg die de eindstand op 6-1 wisten te bepalen. Een hele bittere pil voor de Farmsumers, die na driekwart wedstrijd Niels Woldendorp geblesseerd zagen uitvallen en met tien man verder moesten, waarvan Danny de Vries na afloop zei: ‘Dit wil je niet, maar het zat er geen moment in. Er waren teveel spelers die hun normale niveau niet wisten te halen en als je al schrikt op het moment dat je een tegenstander in je rug voelt dan weet je als team wel hoe laat het is. We gaan nu gelukkig de winterstop in en zullen uit een heel ander vaatje moeten tappen als we in de tweede helft van het seizoen nog om de prijzen willen meedoen.’

KLOOSTERBUREN – SV WOLTERSUM 2-3
Doelpunten Kloosterburen: Jorn Bolt en Mathijs Voos
Doelpunten SV Woltersum: Marco van Dijk (2) en Dani van Dijk
(foto: ©Jan Gerdez)

ONSTWEDDER BOYS – SC LOPPERSUM 4-3

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"