Rood Zwart Baflo knokt zich naast Poolster

Poolster leek op de laatste speeldag van dit jaar nog een driepunter aan het totaal toe te voegen in de uitwedstrijd tegen RZ Baflo. De gasten uit Spijk wisten een 0-2 voorsprong te nemen, maar lieten de strijdlustige ploeg van trainer Willem Kluin uiteindelijk nog langszij komen. Doelman Ronan Herder van de Spijksters belandde in het ziekenhuis nadat hij aan het hoofd was geraakt. Een fikse snijwond achter zijn oor en een hersenschudding hebben er voor gezorgd dat hij enige tijd rust moet houden.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was op voorhand wel duidelijk. De Bafloërs beschikken nou niet bepaald over een biljartlaken en omdat het maar weinig had gedroogd, was het veld zwaar bespeelbaar. Een flink volle ziekenboeg maakte dat coach Willem Kluin niet zonder kopzorgen aan het treffen met de Spijksters kon beginnen. De thuisclub werd wel in de rug gesteund door de 3-2 overwinning van een week eerder op Omlandia en waarom zouden de gastheren en dergelijk kunststukje niet nog een keer kunnen uithalen. Aan de zijde van Poolster ontbraken Jesse Smit en Robbert Kok, terwijl Mark Lijnema niet helemaal fit aan het duel begon. De eerste tien minuten hadden de gastheren wat meer balbezit, maar gaandeweg het duel wist Poolster het heft meer in handen te nemen. Het speelde iets verzorgder en kwam na een half uur op voorsprong. Mark Lijnema wist een bal op de helft van de thuisclub te onderscheppen en stuurde Kevin Bijlsma op avontuur. Die schoot het leer via binnenkant paal binnen: 0-1.

RZ Baflo werd in het eerste bedrijf amper gevaarlijk en dus konden beide teams gaan rusten met de nipte voorsprong voor Poolster. Na de doelwisseling was het al snel weer raak. De verdediging van de roodzwarten haperde en vervolgens was het Mark Lijnema die zich bedankte: 0-2. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het voor de gasten, die op rozen dachten te zitten. De thuisclub probeerde het met wat meer opportunisme in het spel. Dat leek ook niet het gewenste rendement op te leveren. Totdat er driekwart wedstrijd was afgewerkt. Een voorzet kon niet goed verwerkt worden en uit het niets was het Jordi Potma die de aansluitingstreffer voor zijn rekening wist te nemen: 1-2. Het werd ineens een andere wedstrijd. Een corner van RZ Baflo werd min of meer door Poolster-speler Koen Biemond verlengd, viel vlak voor de doellijn en werd in de kluts binnen gegleden door Mark van Zanten: 2-2.

Bij een ongelukkige botsing liep doelman Ronan Herder van Poolster liep laatstgenoemde een flinke wond op, die de goalie noodzaakte om de strijd te staken. Terwijl ze met de sluitpost op weg waren naar medische hulp, werd Daan Bos bij de Spijksters onder de lat gezet. Gijs de Weerdt nam de opengevallen plaats in. Bos had overigens daarvoor nog een kans laten liggen op een treffer. Bij de geelzwarten dacht men dat de kopbal de doellijn was gepasseerd, maar de smeekbedes vonden geen gehoor bij de arbitrage. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘De winterstop is voor ons twintig minuten te lat gekomen. Na die 0-2 voorsprong van ons was er niets aan de hand en ineens draait alles om en sta je zomaar weer gelijk zonder dat RZ Baflo ook maar een uitgespeelde kans heeft gekregen. De laatste fase was het gewoon de mouwen omhoog en zorgen dat je niet verliest. Dit voelt erg zuur, want we hadden prima zaken kunnen doen. We hadden het duel al eerder moeten beslissen. Dit voelt als een nederlaag. We hebben het dit halve jaar niet slecht gedaan. Hier en daar hebben we wel wat punten gemorst, maar ook gescoord waar we het op voorhand niet hadden verwacht. Eerst maar even uitrusten en blessures de tijd geven. Dan zien we over een week of wat wel weer.’

* RZ Baflo – Poolster 2-2 (0-1). Kevin Bijlsma 0-1; Mark Lijnema 0-2; Jordi Potma 1-2; Mark van Zanten 2-2 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Rood Zwart Baflo knokt zich naast Poolster"